Forum » Izdelava spletišč » jQuery in frameseti
jQuery in frameseti
bsslo ::
Zdravo!
Kako naresti spletno stran z menijem (linki) , vsebina pa se prikaže v centralnem oknu brez framesetov?
Trenutno za to uporabljam jquery, ki najprej skrije div-e, nato pa jih prikaže glede na klik v meniju.
Kako naresti spletno stran z menijem (linki) , vsebina pa se prikaže v centralnem oknu brez framesetov?
Trenutno za to uporabljam jquery, ki najprej skrije div-e, nato pa jih prikaže glede na klik v meniju.
Gost ::
Več opcij:
- imaš tako kot ti (SEO to ni najbolj učinkovito, uporabniki brez javascripta ne bodo imeli tega v polni lepoti prikazanega)
- narediš za vsako vsebino novo stran
- začneš uporabljati server side jezik in uporabiš kakšno template skripto
- vsako vsebino imaš v bazi ali posebni datoteki in uporabiš ajax za branje in prikazovanje (vendar iskalniki ne bodo tega veseli)
- imaš tako kot ti (SEO to ni najbolj učinkovito, uporabniki brez javascripta ne bodo imeli tega v polni lepoti prikazanega)
- narediš za vsako vsebino novo stran
- začneš uporabljati server side jezik in uporabiš kakšno template skripto
- vsako vsebino imaš v bazi ali posebni datoteki in uporabiš ajax za branje in prikazovanje (vendar iskalniki ne bodo tega veseli)
Gost ::
Oprosti, ampak tvoje vprašanje, naslov teme in željene opcije mi delujejo precej nesmiselno.
Kaj sploh hočeš?
Kaj sploh hočeš?
bsslo ::
Želim sledeče:
Meni ki kaže na različne segmente strani. Ko uporabnik klikne na link v meniju, nočem, da cela stran utripne ob reloadu, ampak da trenutna vsebina strani (content/tekst) oddrsi stran in pridrsi druga.
Trenutno imam tako kot sem napisal. Vsi divi z vsebinami se nahajajo na eni strani. Ko se stran naloži se skrijejo - zato so kratek čas ob nalaganju vidni. Nato pa dalje poskrbim z jQuery-jem, vsaj kar se tiče drsenja vsebine.
Nameraval sem vprašati ali je kombinacija jquery in framesetov smiselna. Baje se frameseti ne uporabljajo več, ali pač...? :)
Meni ki kaže na različne segmente strani. Ko uporabnik klikne na link v meniju, nočem, da cela stran utripne ob reloadu, ampak da trenutna vsebina strani (content/tekst) oddrsi stran in pridrsi druga.
Trenutno imam tako kot sem napisal. Vsi divi z vsebinami se nahajajo na eni strani. Ko se stran naloži se skrijejo - zato so kratek čas ob nalaganju vidni. Nato pa dalje poskrbim z jQuery-jem, vsaj kar se tiče drsenja vsebine.
Nameraval sem vprašati ali je kombinacija jquery in framesetov smiselna. Baje se frameseti ne uporabljajo več, ali pač...? :)
Badboy_ ::
Ahm sicer še vedno nevem kaj natanko želiš, a si probal dodeliti divom vrednost hidden na začetku da niso vidni? Lahko probaš tudi z left: -5000px; vendar ne pozabi na position tukaj ker brez tega tudi z-index ne dela.
Kakorkoli že dobra praksa kodiranja ne priporoča frameset oz. samih frameov vendar, če drugače ni možno pač uporabiš tudi to.
Kakorkoli že dobra praksa kodiranja ne priporoča frameset oz. samih frameov vendar, če drugače ni možno pač uporabiš tudi to.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | jquery in div-i (strani: 1 2 )Oddelek: Izdelava spletišč | 11207 (9945) | lisjak |
» | Prikaži več gumbOddelek: Programiranje | 3289 (2706) | MrBrdo |
» | Ocena moje spletne strani (strani: 1 2 )Oddelek: Izdelava spletišč | 8195 (4931) | Goran's Blog |
» | FrameOddelek: Izdelava spletišč | 1753 (1481) | Mesar |
» | Pomoč pri designu - HTML/PHP/CSSOddelek: Izdelava spletišč | 1429 (1429) | Atos |