Forum » Strojna oprema » Problem BIOS, napajalnik ...
Problem BIOS, napajalnik ...
matonson ::
Živjo
Imam naslednje probleme.
1.Vsake toliko časa mi biosi ne pridejo skozi (GA-MA770-US3). Pokaže se tole
Levo zgoraj utripa črtica, tisto drugo je pa N. Ob naslednjem restartu se to ne zgodi. Ne dogaja se po nobenem vzorcu. Je čisto naključno. Dogajalo se mi je že na prejšni matični plošči.
2. Sicer ne moti ampak vseeno. Ko se XPji nalagajo, mi tisti bluebar gre čez vsaj 12 krat. To je dokaj veliko. Ob sveži installaciji je šel čez tudi 30kat. Potem z driverji se je malo popravilo, ampak je to še vedno najpočasnejše od vseh računalnikov, ki sem jih imel. Potem, ko je vse naloženo ni problemov. Tudi igre, aplikacije se nalagajo normalno hitro. Disk je WD5000AAKS.
3. Napajalnik žvižga tam kjer je veliko FPS. Npr, ko se igra nalaga in pokaže tiste reklame kjer je 250+fps. Napajalnik je LC POWER 6550 GP2(550W).
4. Na nekem starem LCDju(VGA) utripa slika, če je na 60Hz, včasih tudi na 75Hz. Ko sem dal napajalnik ven iz ohišja slika ni več utripala.
Vrednosti napajalnika so takšne:
Druga slika je z vklopljenim EnergySaverjem(zmanjša porabo tako, da zmanjša množilnik na 4x). Na -12V je velik odklon. Ne zastopim se na to, je to normalno?(Priklopljen je samo 4pin. Matična ima 8pin)
+12V pade ob polni obremenitvi približno na 12.05V. V BIOSIH mi je pri +12V kazalo 0.1V manj kot v windowsih.
Procesor: x4 955
Zanima me pa predvsem to, če je za 1. problem lahko kriv napajalnik. Je možno, da s temi motnjami, ki jih povzroža monitorju povzroči to tudi BIOSem? Je lahko tudi disk?
Od prejšnega računalnika sem obdržal disk, napajalnik in grafično kartico(Gigabyte GF9600GT)
Namen imam menjati napajalnik tako, da bi bili predlogi dobrodošli. Do 60€, mogoče več, če je res bomba. Naslednje leto bom mogoče kupil kakšno novo grafično tako, da bi bilo lepo, če mi ne bi bilo takrat spet treba menjati napajalnika. Gledal sem tele:
http://www.agt.si/racunalniska-oprema/n...
http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...
http://www.pc-shop.si/pc-komponente-1/n...
Corsair so mi že mal predragi.
To vse sem že nekje vprašal, ampak je bil dokaj slab odziv. Upam, da boste vi v večjo pomoč
Imam naslednje probleme.
1.Vsake toliko časa mi biosi ne pridejo skozi (GA-MA770-US3). Pokaže se tole
Levo zgoraj utripa črtica, tisto drugo je pa N. Ob naslednjem restartu se to ne zgodi. Ne dogaja se po nobenem vzorcu. Je čisto naključno. Dogajalo se mi je že na prejšni matični plošči.
2. Sicer ne moti ampak vseeno. Ko se XPji nalagajo, mi tisti bluebar gre čez vsaj 12 krat. To je dokaj veliko. Ob sveži installaciji je šel čez tudi 30kat. Potem z driverji se je malo popravilo, ampak je to še vedno najpočasnejše od vseh računalnikov, ki sem jih imel. Potem, ko je vse naloženo ni problemov. Tudi igre, aplikacije se nalagajo normalno hitro. Disk je WD5000AAKS.
3. Napajalnik žvižga tam kjer je veliko FPS. Npr, ko se igra nalaga in pokaže tiste reklame kjer je 250+fps. Napajalnik je LC POWER 6550 GP2(550W).
4. Na nekem starem LCDju(VGA) utripa slika, če je na 60Hz, včasih tudi na 75Hz. Ko sem dal napajalnik ven iz ohišja slika ni več utripala.
Vrednosti napajalnika so takšne:
Druga slika je z vklopljenim EnergySaverjem(zmanjša porabo tako, da zmanjša množilnik na 4x). Na -12V je velik odklon. Ne zastopim se na to, je to normalno?(Priklopljen je samo 4pin. Matična ima 8pin)
+12V pade ob polni obremenitvi približno na 12.05V. V BIOSIH mi je pri +12V kazalo 0.1V manj kot v windowsih.
Procesor: x4 955
Zanima me pa predvsem to, če je za 1. problem lahko kriv napajalnik. Je možno, da s temi motnjami, ki jih povzroža monitorju povzroči to tudi BIOSem? Je lahko tudi disk?
Od prejšnega računalnika sem obdržal disk, napajalnik in grafično kartico(Gigabyte GF9600GT)
Namen imam menjati napajalnik tako, da bi bili predlogi dobrodošli. Do 60€, mogoče več, če je res bomba. Naslednje leto bom mogoče kupil kakšno novo grafično tako, da bi bilo lepo, če mi ne bi bilo takrat spet treba menjati napajalnika. Gledal sem tele:
http://www.agt.si/racunalniska-oprema/n...
http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...
http://www.pc-shop.si/pc-komponente-1/n...
Corsair so mi že mal predragi.
To vse sem že nekje vprašal, ampak je bil dokaj slab odziv. Upam, da boste vi v večjo pomoč
Xserces ::
mogoce bi to popravu bios flash?
Intel i5-3570k @4.7GHz|MSI GTX 970 4G|MSI Z77 MPower|
G. Skill 8 GB 1600MHz|Corsair AX750|Seagate Barracuda 2TB|NZXT Gamma|
Ja to bi naredu, ampak mi je ravno dva tedna nazaj spodletel. Ustavl se mi je na 50% in javilo napako in zdej tista plata ne dela več. Tko, da bom to pustu za zadnjo možnost.
Pa še to sem odkril zdele. Imam 2.0 verzijo, čeprav sem kupil 2.1. Ne morm verjet, da sm to spregledu.
Pa še to sem odkril zdele. Imam 2.0 verzijo, čeprav sem kupil 2.1. Ne morm verjet, da sm to spregledu.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: matonson ()
te revizije nimajo veze tle... sm mau pogledu in nevem al je sploh kej spremenjen razn videza plate... mogoce par funkcij dodanih, cipi so pa isti...
Drgac pa ce ti bios faila se da recover nardit (tvoja stara plata)... usb ali pa disketa... ASUS ima biose kar na cdju in ko faila das cd not in restartas in ti jih reflasha...
In pa se to... (Priklopljen je samo 4pin. Matična ima 8pin) zravn procesorja ima 8 pinov ti pa imas uklopljene samo 4? KRIZA in mogoce je prav to tisto da ti sistem hanga ...
Ce pa se spravis flashat bios pa pazi na GB strani je zadni bios samo za REV 2.1 in ne za 2.0.
za 2.0 je zadni VERZIJA FF 2009/10/09
na tvojmu mestu bi flashal biose...
Drgac pa ce ti bios faila se da recover nardit (tvoja stara plata)... usb ali pa disketa... ASUS ima biose kar na cdju in ko faila das cd not in restartas in ti jih reflasha...
In pa se to... (Priklopljen je samo 4pin. Matična ima 8pin) zravn procesorja ima 8 pinov ti pa imas uklopljene samo 4? KRIZA in mogoce je prav to tisto da ti sistem hanga ...
Ce pa se spravis flashat bios pa pazi na GB strani je zadni bios samo za REV 2.1 in ne za 2.0.
za 2.0 je zadni VERZIJA FF 2009/10/09
na tvojmu mestu bi flashal biose...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Xserces ()
Ta stara plata ne boota več. Sem probu z disketo.
Vem, da ni kšne hude razlike med matičnama. Gre se bolj za odnos(lahko, da je bila samo pomota). Sem jim poslal mail, ker rabim nov račun.
Hm, jst sm tole glede biosov zastopil drugače. BIOSI so za obe plati enaki, ampak samo verzija 2.1 dobi podporo za EuP Lot6.
http://www.gigabyte.com.tw/Support/Moth...
Bom mogoče updejtu. Zadnč sm z @BIOS pa nevem če bi zdaj tud.
Vem, da ni kšne hude razlike med matičnama. Gre se bolj za odnos(lahko, da je bila samo pomota). Sem jim poslal mail, ker rabim nov račun.
Hm, jst sm tole glede biosov zastopil drugače. BIOSI so za obe plati enaki, ampak samo verzija 2.1 dobi podporo za EuP Lot6.
http://www.gigabyte.com.tw/Support/Moth...
Bom mogoče updejtu. Zadnč sm z @BIOS pa nevem če bi zdaj tud.
zgleda da mas prou mi je sam v oci padl for rev 2.1 only
In pa se to k si reku da mas sam 1x4 uklopln je mogoce to:S
AMD phenom x4 955 je kar velik porabnik... 125W
In pa se to k si reku da mas sam 1x4 uklopln je mogoce to:S
AMD phenom x4 955 je kar velik porabnik... 125W
Zgodovina sprememb…
Ja sej zato bom pa kupu nov napajalc. Zdej še zbiram predloge. Biose sem pa updejtu. Bomo vidl kako bo.
Tist bluebar je šel zdele samo 10krat čez. BIOSI pa tud niso zaštrikal. Bom parkat restartu.
Po 10 restartih brez napake. Upam, da ni samo naključje. Hvala! Zdej pa rabim še kšn predlog za napajalnik.
Tist bluebar je šel zdele samo 10krat čez. BIOSI pa tud niso zaštrikal. Bom parkat restartu.
Po 10 restartih brez napake. Upam, da ni samo naključje. Hvala! Zdej pa rabim še kšn predlog za napajalnik.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: matonson ()
uzem 500W silverstone in je to to:)
drgac pa verjem da bi tvojo masino poganu tut corsair 450W;)
drgac pa verjem da bi tvojo masino poganu tut corsair 450W;)
Zgodovina sprememb…
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | grafična kartica in matična plošca (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Strojna oprema | 12584 (9625) | Gapi |
» | Nujno! Maribor! Rabim takojOddelek: Pomoč in nasveti | 2524 (1091) | StajercSSS |
» | Grafična kartica Asus Radeon 6870 na Lenovo plošči? Kako? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Strojna oprema | 9979 (8483) | rzidar1 |
» | 8 pin connector pomočOddelek: Strojna oprema | 1467 (1326) | solatko |