» »

Nokia E71 - 3G deluje počasi

Nokia E71 - 3G deluje počasi

moxon ::

Pozdravljeni,
sem lastnik Nokie E71 in opažam, da če se povežem na internet preko 3G ne deluje nič kaj hitreje, kot če je 3G izklopljen torej je vklopljen samo enojni način - GSM. Se mogoče komu sanja zakaj? Je razlog morebiti v tem, da E71 podpira le HSDPA do 3,6 Mb/s? Novejši telefoni podpirajo HSDPA tudi do 10 Mb/s - recimo E72. Za brskanje po spletu uporabljam Opero, ki je že v osnovi hitrejši brskalnik kot nativni. Skratka ne vidim prednosti 3Gja v mojem primeru, saj je edino kar prinese krajša avtonomija baterije v kolikor je vklopljen non-stop. Sem naročnik simobilovih storitev... Kolikšno hitrost pretoka podatkov sploh omogoča 3G pri naših operaterjih? Kakšne so kaj vaše izkušnje s 3G omrežjem? Kolega ima nekje tolk staro Nokio kot je moja, čeprv ne vem kateri model in se hvali, da se povezuje še samo na 3G, ker mu deluje hitro ko šus, je pa naročnik pri mobitelu če je sploh kaj relevantno...

Hvala za reply-je :)

LP

zee ::

Kateri ponudnik?
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

simobil

Rekel bi, da imas tezave s pokritostjo s signalom 3G.
zee

zee imaš prav, sem ravno govoril s simobilovim svetovalcem in je dejal, da je v mojem primeru, ker sem iz centra Maribora problem z zasedenostjo in ne s slabim signalom. Če uporabim njegove besede "to je tko kot da bi odprli pipo in bi se jih prikloplo 10 ali 1000" :) Sklepam, da ima mobitel dosti boljšo pokritost in celotno infrastrukturo 3G omrežja. Zame je 3G neuporaben :)

Tudi zame (Simobil + iPhone 3GS)
zee

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Govori BOB zahtevajo geslo

Oddelek: Informacijska varnost
3916524 (15162) ...:TOMI:...
»

Mobitel vs. Simobil (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
14035737 (20841) Veron
»

simobil najvecje in najhitrejse 3g omrezje (strani: 1 2 )

9921961 (18050) jusv
»

Si mobil in napake (strani: 1 2 )

7921079 (17665) Mitja358
»

Orto u nulo (strani: 1 2 3 )

11012199 (8454) neres

Več podobnih tem