Forum » Pomoč in nasveti » DVD zapisovalnik(čitalec) ne zazna CD-ja
DVD zapisovalnik(čitalec) ne zazna CD-ja
guererro ::
Imama probl z originalno igro ki je na CD-ju.Bralec na mojem prenosniku (Toshiba a500)mi namreč ne zažene CD-ja. Parkrat ga poskuša zagnati potem pa preneha in ga ne zažene. CD ni poškodovan oz vsaj ne toliko da bi to lahko pretirano motilo DVD enoto. A obstaja kaj program s katerim bi bralev prisilil k branju ali kaj podobnega?
hvala že vnaprej!
hvala že vnaprej!
Jankolovski ::
A druge original CD-je ti pa bere, si sprobal?
Sem že imel tak problem, k je dvd-je bral CD-je pa ne in se ni dal nič nardit, no vsaj pogruntal nismo kaj bi to sploh lahko blo!
Obstajajo neki software updati oziroma flashi sam to počneš na lastno odgovornost.
Sem že imel tak problem, k je dvd-je bral CD-je pa ne in se ni dal nič nardit, no vsaj pogruntal nismo kaj bi to sploh lahko blo!
Obstajajo neki software updati oziroma flashi sam to počneš na lastno odgovornost.
guererro ::
Ja nekatere bere ja. Ampak tudi teh občasno ne zažene in moraš potrem še 1x poiskusit. Trenu imam probleme z 2 CD-jema. Enega je zagnalo po newvem katerem poiskusu, drugega pa sploh noče.
Jankolovski ::
Če maš dvd v garanciji ga kr nesi nazaj, če pa ne pa probaj kar piše spodaj!
Aja pa če bi vedu znamko pa model dvd-ja bi blo tut super!
Mogoče imaš samo umazano lečo, to se ponavadi zgodi če imaš veliko prahu v sobi ali če kadiš oziroma se po dolgi uporabi umaže!
Lahko jo probaš ščistiti s čistim alkoholom in vatirano palčko! Vzameš DVD-player iz računalnika, mo odstraniš ohišje, tako da prideš do leče, nato daš kapljico čistega alkohola na vatirano palčko in z rahlim kroženjem sčistiš lečo nato še s suho vatirano palčko malo obrišeš lečo in počakaš da se posuši nato vse sestaviš nazaj in sprobaš, to počneš na lastno odgovornost ker če boš preveč pritiskal na lečo se lahko poškoduje!
Aja pa če bi vedu znamko pa model dvd-ja bi blo tut super!
Mogoče imaš samo umazano lečo, to se ponavadi zgodi če imaš veliko prahu v sobi ali če kadiš oziroma se po dolgi uporabi umaže!
Lahko jo probaš ščistiti s čistim alkoholom in vatirano palčko! Vzameš DVD-player iz računalnika, mo odstraniš ohišje, tako da prideš do leče, nato daš kapljico čistega alkohola na vatirano palčko in z rahlim kroženjem sčistiš lečo nato še s suho vatirano palčko malo obrišeš lečo in počakaš da se posuši nato vse sestaviš nazaj in sprobaš, to počneš na lastno odgovornost ker če boš preveč pritiskal na lečo se lahko poškoduje!
Han ::
Jao... Pri prenosnikih samo odpreš vratca optične enote in očistiš lečo...
Poskusi še s programom AnyDVD.
Poskusi še s programom AnyDVD.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | PC ne bere nobenega CD-ja / DVD-jaOddelek: Pomoč in nasveti | 959 (835) | mojster_joni |
» | hp probook 4710s polit z rdecim vinomOddelek: Pomoč in nasveti | 1191 (876) | Siddh |
» | Čiščenje leče optične enote v prenosniku?Oddelek: Strojna oprema | 3503 (3307) | Valvoline |
» | problem s CD - romomOddelek: Pomoč in nasveti | 896 (838) | gadu |
» | HELP ! komponenta ne bere posnetih cdjev !Oddelek: Zvok in slika | 1145 (933) | sharp |