Forum » Operacijski sistemi » Win 7, zamenjava 32 za 64 bit
Win 7, zamenjava 32 za 64 bit
sloxl8 ::
Hojla,
pred časom sem kupil licenčni Windows 7 32-bit, ga namestil na računalnik in začel veselo uporabljati. Sčasoma sem ugotovil, da bom moral računalnik nadgraditi z več RAM-a, zaradi česar bi potreboval 64-bitno različico Win 7.
Ker je kupljeni izdelek OEM, v paketu ni DVD-ja z 32-bitno in 64-bitno, ampak samo 32-bitna različica, zato bi moral to prodati in kupiti 64-bitno (tako pravita Amazon in Microsoft).
1. V čem je fora, da se licenci (ključa) za 32-bitno in 64-bitno različico razlikujeta?
2. Ali lahko težavo rešim na kakšen drug (legalen) način?
3. Ali je res edini način prodaja 32-bitne in nakup nove 64-bitne različice?
pred časom sem kupil licenčni Windows 7 32-bit, ga namestil na računalnik in začel veselo uporabljati. Sčasoma sem ugotovil, da bom moral računalnik nadgraditi z več RAM-a, zaradi česar bi potreboval 64-bitno različico Win 7.
Ker je kupljeni izdelek OEM, v paketu ni DVD-ja z 32-bitno in 64-bitno, ampak samo 32-bitna različica, zato bi moral to prodati in kupiti 64-bitno (tako pravita Amazon in Microsoft).
1. V čem je fora, da se licenci (ključa) za 32-bitno in 64-bitno različico razlikujeta?
2. Ali lahko težavo rešim na kakšen drug (legalen) način?
3. Ali je res edini način prodaja 32-bitne in nakup nove 64-bitne različice?
Bolf3nk ::
probaj poklicat na ms slovenija. kolega je kupil visto 32bit. ko je narocil nadgradnjo na w7 je dobil medij s 32 in 64 bit razlicico. kljuc pa je bil samo en...
Izi ::
Če kupiš Visto ali 7 dobiš vedno 32 in 64 bitno različico in za obe velja en sam ključ. Izbereš pač katero hočeš namestiti.
Ti pa nisi kupil Windows 7, ampak si kupil računalnik z nameščenim sistemom OEM. Pravic glede sistema samega nimaš nobenih, prodaš lahko samo vse skupaj z računalnikom vred in kupiš nov računalnik
Ali pa kupiš prave Windows 7 v škatli, ki jih lahko namestiš na katerikoli računalnik in konec koncev tudi prodaš. Seveda bo tudi cena prava
Obstaja pa še tretja pot ...
Ti pa nisi kupil Windows 7, ampak si kupil računalnik z nameščenim sistemom OEM. Pravic glede sistema samega nimaš nobenih, prodaš lahko samo vse skupaj z računalnikom vred in kupiš nov računalnik
Ali pa kupiš prave Windows 7 v škatli, ki jih lahko namestiš na katerikoli računalnik in konec koncev tudi prodaš. Seveda bo tudi cena prava
Obstaja pa še tretja pot ...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Izi ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | na kaj paziti pri instalaciji win7Oddelek: Pomoč in nasveti | 3250 (3033) | Ikspe |
» | Win7 32bit OEM in 64-bitni medij?Oddelek: Operacijski sistemi | 1304 (892) | Bor H |
» | Ali naj naložim 64biten ali 32biten win 7?Oddelek: Operacijski sistemi | 3432 (2879) | whiteghosted |
» | Luknja da noter padeš (strani: 1 2 )Oddelek: Informacijska varnost | 12032 (8894) | Rias Gremory |
» | Kako prisiliti prehod na 64bitOddelek: Programska oprema | 2187 (1339) | blackbfm |