Forum » Programiranje » Težava Matlab in MSSQL (ODBC povezava)
Težava Matlab in MSSQL (ODBC povezava)

20sdfj093f ::
Imam težavo pri dostopanju do baze MSSQL iz Matlaba. Težava se je pojavila po reinštalaciji PCja; na 32-bitni Visti je delovalo vse normalno, na 64-bitni Win7 pa pride do težave pri fetchanju podatkov:
Google ne pove kaj dosti o napaki "invalid strign or buffer length". Treba je povedati, da je koda po reinštalaciji PCja nespremenjena.
V 'data sources' uspešno vzpostavim povezavo z SQL strežnikom, tudi Enterprise Manager se mi lepo povezuje nanj. Poskusil sem vzpostaviti povezavo v 32- in 64-bitnem ODBCju: v 32-bitnem pride do zgornje napake, v 64-bitnem pa jamra o cross-platform težavah, tako da se slednjega izogibam.
Kakšen nasvet?
Hvala
LPd
>> matrika=fetch(DBconn, DBquery); ??? Error using ==> database.fetch at 23 [Microsoft][ODBC Driver Manager] Invalid string or buffer length
Google ne pove kaj dosti o napaki "invalid strign or buffer length". Treba je povedati, da je koda po reinštalaciji PCja nespremenjena.
V 'data sources' uspešno vzpostavim povezavo z SQL strežnikom, tudi Enterprise Manager se mi lepo povezuje nanj. Poskusil sem vzpostaviti povezavo v 32- in 64-bitnem ODBCju: v 32-bitnem pride do zgornje napake, v 64-bitnem pa jamra o cross-platform težavah, tako da se slednjega izogibam.
Kakšen nasvet?
Hvala
LPd

20sdfj093f ::
Težava odpravljena z namestitvijo 32-bitnih Windows7. Glede na to, da ima mašina 4GB DDR (in se zaenkrat ne planira upgrade) ter da verjetno Matlab32 deluje približno enako kot Matlab64, je to edina rešitev, ki je bila možna v doglednem času.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Firefox se po apdejtu na 71 ne zazene vecOddelek: Programska oprema | 1252 (715) | nsa_ag3nt |
» | Apple se poslavlja od 32 bitov (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod | 29704 (24688) | AndrejO |
» | DLL path za MATLABOddelek: Programiranje | 938 (747) | MrStein |
» | Windows 7 najuspešnejši Microsoftov operacijski sistem (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 27113 (23868) | Jst |
» | [baze] Povezava do slike ali BLOB?Oddelek: Programiranje | 1758 (1555) | BlueRunner |