» »

Unable to boot from disk

Unable to boot from disk

kennman ::

Lep pozdrav! Imam en kar star racunalnik (QDI Kudoz 7A/333 plata, 1.8 Athlon procesor, 1.5 Gb rama, 256Mb grafična itd.), ki je sedaj zacel crkovati.
Dogaja se sledece:
Kar sredi dela ali ko preko racunalnika gledam TV (preko TV kartice), racunalnik za 10 sekund zmrzne, nato se slisi zvok, kot da bi se disk zagnal na najvisje obrate, racunalnik se resetira, in napise "unable to boot from disk, insert CD" Ko vstavim boot CD, se ga tudi ne da bootat, napise nekaj v zvezi s floppyjem (v biosu imam boot disk first, ko bootam s CDjem, pa CD first)
ZAdeva je non stop rebootala, sedaj sem izklopil automatic boot, in obstane z napisom "unable to boot from disk, insert CD".

Naredil sem se to, da sem iz maticne vzel ven baterijo (ob bateriji na maticni gori rdeca lucka?! katere pomena nisem zasledil na nobenem forumu?!), cez nekaj casa dal noter novo, nakar je bil racunalnik 14 dni brez problema, sedaj pa spet isti simptomi.

Prebrskal sem ze vse mozne forume, pa ne najdem nic uporabnega,
sedaj se obracam na vas kot zadnje upanje.

p.s.: na drugem racunalniku sem stestiral diske, ki delajo brez problema.
Je mozno, da je crknila maticna? Kondenzatorji navzven zgledajo ok. Moram dodat, da mi je na tem racunalniku ze sla 1x maticna(na kondenzatorjih je "ven" prisla tekocina), ki sem jo zamenjal z identicno zgoraj omenjeno plato.

Hvala in LP
Igor

Duhec ::

Za hec zamenjaj še napajalnik.
Lučka pomeni, da je plata (še) pod štromom in takrat ne izvajaj kake menjave komponent ali Clear Cmosa.

kennman ::

mislis, da bi v napajalniku lahko bil problem? na kaksen nacin, oz. po cem bi posumil na napajalnik? napajalnik je drugace 400W?
se kaksna ideja mogoce?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

nova grafična - disk boot failure

Oddelek: Pomoč in nasveti
261948 (1385) pegaso
»

noče bootat iz windows CD-ja

Oddelek: Pomoč in nasveti
101282 (1180) Hister