» »

prenos operacijskega sistema na manjši disk

prenos operacijskega sistema na manjši disk

amd3 ::

Sledeč problem, imam 750gb disk z eno particijo zaseden do polovice, na njem je tudi windows.
Sedaj sem kupil 64gb SSD disk.
Rad bi skopiral windows tak kot ga imam z vsemi nastavitvami+program za mail+nekaj drugih programov iz program files na SSD.
Je to izvedljivo ali moram na sveže namestiti windows?
Kako to storiti??

solatko ::

Narediš sliko (clone) diska s kakšnim, temu namenjenim programom (Acronis true image.....), kateri podpira restore slike na manjši disk. In to je v bistvu vse.

Karen ::

Ja, tastari Norton Ghost (recimo 2003) tega ne zna. Mislim da Acronis zna, pa Imagezilla men se zdi tudi. Sem ravno ta vikend delal isto (na SSD enake kapacitete), samo sem selil iz manjše sistemske particije (sicer sam disk večji) z Norton Ghostom, pa je šlo bp v 4. minutah. SSD sem pa celo particijo šifriral s Truecrypt-om, pa imagezilla dela bp na zunanji usb disk, samo ker je cela particija šifrirana ne spozna filesistema, pa je arhiviral celih 64gb:-), čeprav je bilo samo ene 10gb polnih (je delal kar nekaj časa, točneje debelo uro, ampak za direkt na usb disk je to kar dober timing).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Karen ()

Karen ::

Se popravljam, mislim da je Clonezilla in ne Imagezilla, kakor sem pomotoma zapisal.

amd3 ::

hvala za odg., mam pa še eno vprašanje bom kr klele napisal.

če bi na ta SSD raje namestil 64bitni xp, obstaja kakšna možnost da bi prenesel nastavitve 32bitnih xpjev iz starega diska,in nekaj programov tako da bi stvar delovala

c0ck4m0u53 ::

Tukaj uporabnik Izi takšno početje odsvetuje in priporoča, da se sistem ponovno namesti iz ničle. Glede kloniranja diskov ter aplikacij, katere to omogočajo pa je članek na LinuxLinks.

amd3 ::

jaz vprašam za win xp ne win 7

c0ck4m0u53 ::

Dobro, vzeto na znanje. Vendar jaz omenjeni sestavek razumem v smeri, da je premikanje celotnega sistema (bodisi win xp ali win vista/ 7) problematično predvsem ob upoštevanju drugačnih nastavitev, ki veljajo ob namestitvi na trdi disk napram solid state pogonu.
Torej ni težava v poljubnem operacijskem sistemu pač pa v raznolikosti nastavitev, ki so uporabljene pri namestitvi na trdi disk, ki se razlikuje od nastavitev ob namestitvi na solid state pogon. To bi se znalo pokazati na upadu izkoristka vsega potenciala, ki ga ssd gotovo ima v primerjavi s trdim diskom. Napisano naj bo gledano v luči dobronamernega mnenja, ki pa ni obvezujoče, morda je celo zmotno, vsekakor pa ne škodi o celotni tematiki povprašati še v temi o ssd-jih.

overlord_tm ::

Nevem kako imajo windowsi urejeno, ampak v primeru da ti pagefile ostane na disku ob prenosu to ni najbol zdravo za SSD. Ce imas denar za SSD, potem ga imas verjetno tudi za par GB rama, da lahko izklopis pagefile.

solatko ::

dingl - Če hočeš na drug sistem, potem boš moral pač naložit na novo, nastavitve določenih programov, pa ne bo problem prenest, vendar moraš programe vseeno na novo inštalirat.

Karlos ::

Clonezilla ne podpira obnove slike particije na manjšo particijo.
Sai Baba: "Dam vam to, kar hočete, da boste hoteli to, kar vam želim dati."


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

težave z zagonom računalnika po kloniranju diskov

Oddelek: Pomoč in nasveti
475498 (4504) gruntfürmich
»

SSD vgrajen, kaj pa zdaj? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Strojna oprema
10622017 (14726) MrStein
»

Pomoč pri Windows 7

Oddelek: Pomoč in nasveti
205174 (4750) BorutK-73
»

Kloniranje diska

Oddelek: Programska oprema
254283 (3437) Duhec
»

Kategorizacija netbookov po Microsoftovo (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Procesorji
677425 (5891) MrStein

Več podobnih tem