Forum » Programska oprema » [Zimbra] Težave z šumniki
[Zimbra] Težave z šumniki
'FireSTORM' ::
Hi,
Imam en Ubuntu-Server na katerem laufa Zimba in en Win2k8 server na katerem laufa ASP.NET aplikacija. In zadeva je urejena tako da ko se doda nov uporabnik na ASP.NET aplikaciji, aplikacija izvede PHP skripto ki se nahaja na Zimbra strežniku in doda nov mail, ampak problem se pojavi z šumniki, mail se sicer normalno ustvari, pošlje se obvestilo itd. ampak težava je pri imenih, namesto šumnikov se pojavijo kvake in zdaj moram to vedno ročno popravljati, kar pa ni ravno najboljša rešitev.
Mail se pa kreira z 'sudo su -c "zmprov ..." zimbra' ukazom in je ista zadeva tudi če ta ukaz poženem lokalno na mail serverju, zato mislim da je težava z locale nastavitvami na Ubuntu-Server.
Probal sem že tudi tole:
Ampak, "no dice". (Da, UTF_locale sem nadomestil z UTF-8, sl_SI.ISO88592 in še ne vem vse z kakimi kombinacijami)
Torej, kaj še lahko poizkusim? Se morda da kako maile kreirati na drugačen način, ampak mora biti preko spleta, ker sta strežnika na različnih lokacijah?
Hvala in lep pozdrav,
fire
Imam en Ubuntu-Server na katerem laufa Zimba in en Win2k8 server na katerem laufa ASP.NET aplikacija. In zadeva je urejena tako da ko se doda nov uporabnik na ASP.NET aplikaciji, aplikacija izvede PHP skripto ki se nahaja na Zimbra strežniku in doda nov mail, ampak problem se pojavi z šumniki, mail se sicer normalno ustvari, pošlje se obvestilo itd. ampak težava je pri imenih, namesto šumnikov se pojavijo kvake in zdaj moram to vedno ročno popravljati, kar pa ni ravno najboljša rešitev.
Mail se pa kreira z 'sudo su -c "zmprov ..." zimbra' ukazom in je ista zadeva tudi če ta ukaz poženem lokalno na mail serverju, zato mislim da je težava z locale nastavitvami na Ubuntu-Server.
Probal sem že tudi tole:
Using non-ASCII Characters in CLIs
If you use non-ASCII characters in the CLI, in order for the characters to display correctly, you must change this setting to the desired UTF-8 before running the CLI command. To change this, type
export LC_All=UTF_locale
Important: The default locale on the zimbra user system account is LANG=C. This setting is necessary for starting ZCS services. Changing the default LANG=C setting may cause performance issues with amavisd-new and the IM services may fail to start.
Ampak, "no dice". (Da, UTF_locale sem nadomestil z UTF-8, sl_SI.ISO88592 in še ne vem vse z kakimi kombinacijami)
Torej, kaj še lahko poizkusim? Se morda da kako maile kreirati na drugačen način, ampak mora biti preko spleta, ker sta strežnika na različnih lokacijah?
Hvala in lep pozdrav,
fire
Those penguins.... They sure aint normal....
sudo /opt/zimbra/bin/zmprov ca mail@domain password displayName 'Ime Priimek' givenName Ime sn Priimek zimbraPasswordMustChange TRUE
preem ::
hm, hja, mi niti ne pusti tipkati šumnikov v shell.
drgač pa, zmprov izvajaš kot user 'zimbra', oziroma pod katerim userjem pač server laufa.
tako da sudo odpade, razen če narediš sudo su - zimbra -c 'zmprov ...'
za locale pa ne vem napamet, ta thread si videl? :
http://ubuntuforums.org/showthread.php?...
drgač pa, zmprov izvajaš kot user 'zimbra', oziroma pod katerim userjem pač server laufa.
tako da sudo odpade, razen če narediš sudo su - zimbra -c 'zmprov ...'
za locale pa ne vem napamet, ta thread si videl? :
http://ubuntuforums.org/showthread.php?...
Bi moral z zimbra userjem to delat ja, ampak sem sprobal zdaj samo z root(torej sudo) da bi videl če bo kaka sprememba pa je ni ravno.
Neglede na to kako zaženem ta ukaz, prek PHP, direkt v shell, ne glede na to kako nastavim locale se nikjer nič ne spremeni.
Neglede na to kako zaženem ta ukaz, prek PHP, direkt v shell, ne glede na to kako nastavim locale se nikjer nič ne spremeni.
hm, ravno ugotovil. če sem logiran v shell kot user 'jaz', potem lahko tipkam šumnike... če pa grem v user zimbra; sudo su - zimbra; pa ne morem več. se pravi je per user setting.
zgleda, da si nastavi v .bash_profile v /opt/zimbra
pri meni sta zadnji vrstici
export LANG=C
export LC_ALL=C
probi zakomentirat, ali pa spremenit na neki druzga...
pa reboot, ali pa vsaj logout/login bo treba narest.
pri meni sta zadnji vrstici
export LANG=C
export LC_ALL=C
probi zakomentirat, ali pa spremenit na neki druzga...
pa reboot, ali pa vsaj logout/login bo treba narest.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: preem ()
Sem zrihtal.
CLI sem zamenjal z API in zdaj prek SOAP "tiščim" parametre in je ok. Hvala za pomoč vseeno. :)
CLI sem zamenjal z API in zdaj prek SOAP "tiščim" parametre in je ok. Hvala za pomoč vseeno. :)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Menjava poštnega strežnika in portala za sodelovanjeOddelek: Izdelava spletišč | 2438 (1976) | jukoz |
» | [Perl] izpis šumnikovOddelek: Programiranje | 1986 (1826) | Pimoz |
» | šumniki v konzoli v gentoo linuxOddelek: Operacijski sistemi | 3117 (2758) | Juventus |
» | Šumniki v Linuxu na STju- Gentoo way...Oddelek: Operacijski sistemi | 2420 (1844) | ank |
» | digest verification failed in gentooOddelek: Operacijski sistemi | 1036 (964) | Senzacionale |