» »

dd-wrt

dd-wrt

Hexx ::

Živjo,

na mojemu Linksysu wrt54g(v5) sem ravnokar upgrejdau firmware na dd-wrt. Opazil sem da je zelo malo rama prostege in zato gre vse precej počasi. zanima me ali je to posledica tega, da na začetku nisem 90s držau reset gumb?
Kako bi lahko to težavo rešil?

Hvala,
Hexx
  • spremenil: Hexx ()

Senitel ::

Tako da nebi kupil WRT 54G v5... WRT 54GL so cool, G in GS višjih verzij pa ne več.

ampka js bi nujno rabu eno rešiteu..? prosim:D

Uporabnik ::

Kupi GL, prodaj G ali pa npr. pojdi na dd-wrt forum, maš večje šanse

KoMar- ::

DD-WRT pride v več verzijah... zlovdaj najmanjšo, ki bo sicer imela manj funkcij, ampak bo žrla tudi manj RAMa... pač tvoj router ima zelo slabo "notranjost", tukaj ne moreš kaj dosti narest...

Na WRT54G V5 že tako ali tako gre samo micro verzija, ker ima zadeva samo 2MB flasha tako da...

Sej sm microta nalozu, ampak mislim da zre tolko spomina ker ga nism prau resetirau in so se fajli od prej gor, je to mozno?

Uporabnik ::

močno dvomim, ko ga flashnes po moje prepiše vse, če pa si tako prepričan ga daj pa še enkrat

Router se tako ali tako resetira, ko končaš flash. Ne naredi sicer hard reseta, torej ne sprazni ob tem še NVRAM-a.
Edino kar lahko narediš je, da izklopiš še kakšen nepotreben servis (telnet dostop,...), ampak to se boš boril za par KB tako da...

..tako da sem se odločil da bom verjetno kupu WRT54GL. Al predlagate kej drugega?
tole ali tole

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Hexx ()

Dejancek ::

Pravi računalničar bi naložil Tomato, ampak to je zgodba zase.

hojnikb ::

Tomato ne gre na 2MB 8-)
Sam Tomato pa wrt54gl je super kombinacija
#brezpodpisa

še neki me zanima, če imaš ruter z switchem 10/100, kaj to pomeni?
kolko lahko maš uploada in downloada max(po žici seveda)?
Hvala

pivmik ::

Hexx je izjavil:

še neki me zanima, če imaš ruter z switchem 10/100, kaj to pomeni?
kolko lahko maš uploada in downloada max(po žici seveda)?
Hvala

100 mbitov uploada in downloada

Tista desetka pomeni da je združljiv za nazaj z 10mbit standardom/mrežnimi karticami
LP, Gregor GRE^

Bug ::

ellow

Sem bolj ljubitelj OpenWRT...
DD-WRT mi vec ne disi (ceprav je tudi dober)
Z routerji, ki imajo USB podporo in OpenWRT nekako najlazje nastavim zeljeno konfiguracijo.
Namestitev paketov, bodisi za lazjo konfiguracijo (recimo shorewall) in kake aplikacije (torrent, Internet radio...) so me pravtako prepricali v prednost OpenWRT...

Ne pravim, da je to mozno samo na OpenWRT ampak sem se najlazje navadil :)

Imam pa tudi WRT54GL 1.1 na katerem je tudi namescen OpenWRT.
Prej je bil DD-WRT, ki je tudi delal super...

Tomato pa sploh nisem namescal in ne vem zakaj bi ;)

Tako, da, ce imas kaj izkusenj s konzolo v Unix sistemih lahko priporocim OpenWRT

lp,
bug
Before you speak, ask yourself:
Is it kind, is it necessary, is it true, does it improve the silence?

ok, hvala Bug

thebaloh ::

Lep pozdrav!
Prosim za pomoč! ali mi lahko kdo pove kje se nastavi rezervacijo DHCP ali kako se že to reče, bolj po domače povedano da ima recimo neka naprava vedno en in isti IP nap 192.168.1.111 + mac adresa = rezervirano za mrežni printer ali nek računalnik ki je na mreži?

Prosim ali za slikovni prikaz kje v menijih se da to dobiti ali pa pač npr greš: STATUS zavihek LAN ....

imam pa ruter Linksys WRT 160NI+ DD-WRT v24-sp2 (02/24/10) verzijo firemwera

Zgodovina sprememb…

• spremenil: thebaloh ()

srus ::

Željeno rezervacijo IP naslova za določen MAC v ddwrt opraviš v zavihku Services - Services - DHCP Server - Static Leases, kamor vpišeš IP naslov, MAC naslov in željeni čas rezervacije.

Ali je morda enostavnejša varianta, da na svojem printerju ali računalniku izklopiš prodobivanje mrežnih parametrov preko DHCP in jim nastaviš rezerviran fiksni IP?

thebaloh ::

srus je izjavil:

Željeno rezervacijo IP naslova za določen MAC v ddwrt opraviš v zavihku Services - Services - DHCP Server - Static Leases, kamor vpišeš IP naslov, MAC naslov in željeni čas rezervacije.

Ali je morda enostavnejša varianta, da na svojem printerju ali računalniku izklopiš prodobivanje mrežnih parametrov preko DHCP in jim nastaviš rezerviran fiksni IP?

Najlepša hvala, končno deluje vse kot mora vsaj kar se tiče ip-jev!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nov router (optika 20/20) - že spet

Oddelek: Pomoč in nasveti
499091 (2515) Han
»

Kateri ROUTER za cim večjo hitrostjo prenosa (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
7021971 (16172) broken/link
»

linksys wrt54gl-firmware openwrt

Oddelek: Pomoč in nasveti
132619 (2120) BCSman
»

WR740N in VPN

Oddelek: Omrežja in internet
293492 (3072) Daniel
»

Nortel v stečajnem postopku drago prodaja proste naslove IPv4 (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
5513270 (10821) Daedalus

Več podobnih tem