Forum » Strojna oprema » Rami-sloti
Rami-sloti
Toomy ::
Živjo!
Jaz imam pa eno enostavno vprašanje. Zanima me glede slotov pri ramih, lahko daš rame kjerkoli ali naj bi bilo kaj določeno. Problem je v tem da če namestim rame s coolerjem ne grejo v prvi slot ker je napoti cpu cooler. Zanima me če lahko dam rame v slot 3 in 4 in bodo še vedno delovali? (plata-GA-DQ6-X48)
Jaz imam pa eno enostavno vprašanje. Zanima me glede slotov pri ramih, lahko daš rame kjerkoli ali naj bi bilo kaj določeno. Problem je v tem da če namestim rame s coolerjem ne grejo v prvi slot ker je napoti cpu cooler. Zanima me če lahko dam rame v slot 3 in 4 in bodo še vedno delovali? (plata-GA-DQ6-X48)
WamPIRe- ::
Mislim da bo delovalo vendar (glede na Manual) samo v single channel načinu!
Za dual channel morata biti palčki v DDR1 in DDR3 oz. DDR2 in DDR4 reži. Kaj pa če odstraniš CPU cooler in vstaviš rame in potem namestiš nazaj CPU cooler? Najbrž bi moralo it...Sam še nisem naletel na kombinacijo, ki tako ne bi šla zadeva skupaj...
Imaš mogoče rame s heatpipe hlajnejem? V tem primeru si boš moral omisliti drugačen CPU cooler oz. drugačno plato.
Za dual channel morata biti palčki v DDR1 in DDR3 oz. DDR2 in DDR4 reži. Kaj pa če odstraniš CPU cooler in vstaviš rame in potem namestiš nazaj CPU cooler? Najbrž bi moralo it...Sam še nisem naletel na kombinacijo, ki tako ne bi šla zadeva skupaj...
Imaš mogoče rame s heatpipe hlajnejem? V tem primeru si boš moral omisliti drugačen CPU cooler oz. drugačno plato.
Toomy ::
Rami so s hpc ja, točno tako. Cpu cooler pa je mugen in je vent točno tam kot so rami. Kaj pa če vzamem dol pipico z ramov, se bo poznalo kaj pri samem hlajenju, pa da npr. tam nastavim en vent da piha gor. Saj če ne pa bom vzel kere druge rame.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nakup PC - pomoč pri sestavi (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Kaj kupiti | 16346 (10324) | Jerry000 |
» | Računalnik se mi ne zažene (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 15233 (4984) | acookook |
» | Sestava PC-jaOddelek: Pomoč in nasveti | 5410 (4273) | harmony |
» | Kateri cooler procesorja?Oddelek: Pomoč in nasveti | 2675 (2218) | r3dkv1c4 |
» | konfiguracija na podnožju 1366 (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 5668 (4842) | IvoJan |