» »

izi trgovina

izi trgovina

Shait ::

Zdravo
malo cincam med free spetnimi trgovinami katero uporabit.
Osebno kaj mi je pomembno, da ima zelo enostavno možnost modifikacije designa, se pravi da lahko premetavam meni vertikalno in horizontalno, vstavim kakšen flash banner, oziroma da bi vstopno stran lahko čisto po svoje oblikoval ipd. Po možnosti, da ima možnost instalacije tudi kakšnih dodatkov. Vsak bo načeloma rekel, da to omogoča vsaka free spetna trgovina, vendar je tukaj vprašanje koliko so te spremembe podprte v administraciji. Recimo da trgovina izgleda nekako tako: http://cms.template-help.com/magento_26... Tukaj je tema narejena za magento, vendar vse te slike, ki so na vstopni strani jih ni možno spremijati v administraciji in jih moraš ročno nalagati preko ftp-ja.
Kaj bi sploh rabil da mi trgovina omogoča:
- enostavno narediti template, ki ima bolj povdarek na designu kot pa nakupovanju (zato ker se ne pričakuje neke hude prodaje saj se gre za takšno specifiko izdelkov in je bolj pomemben izgled)
- vse kar je na strani se da upravljati v administraciji
- enostavno plačilo po povezetju
- darilni kuponi
- nakup brez registracije
- koda popusta

Zdaj sprobati do potankosti vseh trgovin bi trajalo preveč časa, kar trenutno poznam je:
Magento - ima vse kar potrebujem edino kar me moti je da je malo počasna in zakomplicirana glede custom predlog in mogoče malo administracija v kateri ni mogoče določenih stvari spreminjati. Prav tako je morija spreminjati način plačila oz. odstraniti določene nepotrebne korake. Pa še cel slovenski prevod skrivajo (na uradni strani) kot zlato jajce čeprav sem pripravljen tudi plačati zanj.
PrestaShop - nakup je možen samo registriranim uporabnikom tako da takoj odpade.
Zen in Openchart - naj nebi podpirala kuponov oz. bonusov
oscommerce - deloval malo kompleksen tudi njihov showcase mi da malo misliti kaj se sploh da narediti in ali se splača posvečati / izgubljati čas s spoznavanjem.

No na koncu mi še vedno najbolj diši magento, tudi na podlagi showcase "referenc", ki jih ima saj ostale trgovine so dokaj boge po designu.

Zdaj nek hud programer nisem, ni mi pa problem narediti predloge za wordpress, joomlo... kaj popraviti / dodati v kodo, odpraviti težave. Nimam pa znanja da bi razvijal neke svoje module ipd...

No kar je bistveno pozna kdo še kakšno drugo trgovino, ki ve da je dobra in je nisem omenil, oziroma to kar sem napisal ve da ne drži?

pa hvala za pomoč

bluefish ::

Pri praktično vsaki rešitevi se boš moral za konkretno predelavo privzete oz. idelavo nove predloge poglobiti tudi v kodo.

Shait ::

To je meni jasno, vendar določeni CMSji so narejeni tako da je izdelava predloge še za amaterja vsaj malo "logična" kako in kaj je potrebno ter ima tudi razumljivo kodo tudi za takšne kot sem sam - laik na tem področju. Trenutno vem kakšen je sistem pri mangentu in da sem naredil eno custom predlogo sem moral prebrati 30% celotnega googla, s tem da pol stvari nisem mogel upravljati v administraciji. Pa še support je bolj slab.

Gost ::

Vsak bi danes rad kar brez znanja na hitro nekaj naredil na spletu. Ne bo šlo kar tako, Shait.

Najbolje je, da sprobaš eno za drugo direktno, kaj ti ponuja in če ti kolikor toliko ugaja. Pri vsaki že narejeni trgovini boš moral proces izdelave obrniti na glavo in delati v nekem okviru, ki ti lahko ne bo ponujal točno tega kar potrebuješ. Tako pač je pri teh opensource zadevah.

IceIceBaby ::

Magento omogoča vse kar rabiš z dodatnimi moduli. Bannerji na prvi strani se dajo spreminjati preko administracije. Tudi za proces naročila obstajajo moduli. Ne vem na pamet kako se reče, ampak smo pri nas za stranke že to delali.

Sicer pa.

- enostavno narediti template, ki ima bolj povdarek na designu kot pa nakupovanju (zato ker se ne pričakuje neke hude prodaje saj se gre za takšno specifiko izdelkov in je bolj pomemben izgled)


100% FAIL že v osnovi. Zakaj delaš trgovino, če ne misliš prodajati?

Shait ::

Gost pač vprašal sem ravno zato da ne odkrivam tople vode in mogoče nekdo lahko pove kakšno informacijo iz prve roke.
Kaj in koliko narediti brez znanja vem da ne gre. Kar sem hotel je to da npr. če vzamem za primer wordpress in izdelavo predloge zanj je mala malica tudi za nekega "dobrega" začetnika.

100% FAIL že v osnovi. Zakaj delaš trgovino, če ne misliš prodajati?
Pač tako je, včasih so določene stvari specifika in brez, da bi prijel v roke in preveril ali je OK ne gre. Meni je bolj pomembno, da sem na spletu in da me ljudje lahko najdejo, vidijo kakšene so možnosti itd. Ja lahko bi delal katalog vendar mi trgovina daje več možnosti.

Če vzamem za primer nekoga, ki prodaja marmelado, ki jo lahko dobiš za vsakim vogalom sigurno ga kot "programer" (če bi bil) nebi prepričeval, da bo s spetno trgovino obogatel, to je bosa. Če pomisliš koliko je ljudi, ki ima trgovine za neke svoje izdelke sploh upravičilo investicijo, veš o čem govorim... Smo žal premajhen trg za to in se ti za prodajo bolj splača koristiti neke druge online shop sisteme, ki že imajo maso obiska. Seveda razen če ne prodajaš nekaj kar ljudje točno vedo kaj bodo dobili...

IceIceBaby ::

Shait, pri nas delamo trgovine za takšne manjše (tudi večje) firme. Prodaja se vse, od kozmetike, nakita, modnih dodatkov, sončnih očal pa do kakšnih bolj "nenavadnih" stvari. Ti lahko iz izkušenj povem, da se da marsikaj prodati. Pa ne mislim tako, po 2 kosa na dan...nekateri delajo tudi po 2, 3 jurje prometa dnevno.

Če ne misliš izkoristiti trgovine ti IMHO predstavitvena stran omogoča več. Lažje boš predstavil izdelke tako kot je treba. Pa tudi sama postavitev bo verjetno lažja.

Shait ::

Sem že imel nek katalog pa sem vedno dobival vprašanja ali je to končan cena, koliko pa stane, če vzamem te barve, to dolžino čeprav je vse pisalo... in zdaj če potegnem črto... Pač ljudje ne berejo romanov po spletu in preberejo samo tistih par %, če pa vidijo neke možnosti, da lahko sami preverijo kaj in kako je pa trgovina prava. In če obstaja možnost da bi nekdo vzel produkt na "besedo" zakaj pa ne. In ker vidim pri svojih "strankah" kako gledajo stvari rabim trgovino, ki bo imela bolj povdarek na obliki kot pa v tri krasne razmetane oz. samo neki "naštete" produkte.

Ales ::

Kot zveni predvsem rabiš dobrega oblikovalca, pa če bo to predstavitvena stran ali spletna trgovina. Dosedanji očitno ni imel pojma, kaj dela.

Shait ::

Ne rabim oblikovalca, saj že imam design. Iščem samo trgovino ki nima preveč kopleksnega sistema kar se tiče modifikacij tako predloge kot samega sistema. Se pravi, da ga je enostavno osvojiti seveda s pomočjo raznih tutorialov. Po eni strani meni mangento ponuja vse, vendar pa je za razne modifikacije potrebna skoraj znanost - seveda razen za tistega, ki se je že rodil z mysql_query("select * from php_guru_tricks order by id asc");
Zato iščem alternativo in sprašujem po izkušnjah ki jih imate.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Spletna trgovina magento,opencart itd?

Oddelek: Izdelava spletišč
172801 (1775) Vice
»

Kaj moram paziti pri kupovanju spletne strani? (strani: 1 2 )

Oddelek: Izdelava spletišč
7314676 (12362) tiga325
»

Gostovanje spletne trgovine na 1and1.co.uk

Oddelek: Izdelava spletišč
61799 (1653) Vice
»

Spletna Trgovina (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Izdelava spletišč
10722637 (18651) Gandalfar
»

Spletna trgovina

Oddelek: Izdelava spletišč
211987 (1634) Cyberlukir

Več podobnih tem