» »

Prebijanje iz zaparkiranosti

Prebijanje iz zaparkiranosti

nsignific ::

Pozdravljeni,

Vse pogosteje se mi dogaja, da pridem do avta in je zaparkiran. Razni listki, spuscene rocne itd me prav malo brigajo, gre se za krajšanje mojih svoboščin in izgubljanje neprecenljivega časa (neprecenljiv zato, ker kadar je moj lasten, NI naprodaj).

- koliko je moralno IN pravno upraviceno, da se jaz zavoljo nezamujanja na razne sestanke, preglede, dogovorjene termine enostavno PREBIJEM iz zaparkiranosti z mojim zelo trdnim avtomobilom?

Zanimajo me tako moralni kot pravni vidiki takšnega ravnanja.

Isotropic ::

klici policaje, redarje
pa novejsi avtomobili so bolj mehki, ce nimas ravno kaksnega terenca.

Zgodovina sprememb…

dbevfat ::

nsignific je izjavil:

Zanimajo me tako moralni kot pravni vidiki takšnega ravnanja.

Hja, moralno ni, ker nemoralnost drugih ne upravičuje tvoje nemoralnosti. Pravno gledano pa je ravno tako problem; če si kdo zapiše tvojo registrsko in te najde, boš nasrkal. Si pomislil, da bi pustil list na oknu: "če me zaparkiraš, se bom prebil mimo". Tudi to ni moralno, ampak mogoče kaj preprečiš in ne bo treba delati škode. :)
nvr2fat

T-Majo ::

Isotropic je izjavil:

klici policaje, redarje
pa novejsi avtomobili so bolj mehki, ce nimas ravno kaksnega terenca.

Bolj mehki kar se tiče vizaulnega pleha in plastike, notri so bolj trdi iz varnosti.

Matheeew ::

Moralno ni, da te zaparkira. Je pa kaznivo.

Kaznivo je tudi, če mu ti posledično razbiješ avto. Moralno? Ne vem. Če mu kakšno prasko pustiš ali spustiš gumo še mogoče. Sicer pa menim, da ne.

Tody ::

Mogoče bo koga spametoval listek: Hvala ker ste me zaparkirali! Prilepljen s kakim bolj obstojnim lepilom :D

JercSI ::

Imel sem problem ker me je nekdo zaparkiral, da nisem mogu it ne naprej ne nazaj.
Napisal ni nobene telefonske številke ali napisal kje se nahaja,...
Poklical sem policijo, oni pa so me napotili k redarstvu. Čez slabo urco so prišli s pajkom in ga veselo odpeljali. "Kazen" zanj je bila 100€ (odvoz vozila).

dbevfat ::

JercSI je izjavil:

"Kazen" zanj je bila 100€ (odvoz vozila).

In to, da je moral po avto. Če imaš dovolj €€€, ti vsake toliko plačat 100€ ni problem, hodit nekam po avto pa hitro postane zoprno in človeka mogoče bolj izuči, kot denarna kazen. :)
nvr2fat

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dbevfat ()

c00L3r ::

Kolega je bil 1x zaparkiran. Na srečo je imel drug kolega Audi A3 quattro. Smo vzeli vlečno vrv in potegnili avto, ki nam je bil na poti preprosto vstran, na sredino parkirišča. Napisali smo mu listek naj ne zaparkira drugih.

Avenger ::

Po mojem moralnem občutku je zaparkiranje dovoljeno za čas dolgega semaforja, kar je več, je egoizem-debilizem.

Če te kdo zaparkira, kakorkoli že, nimaš pravice izvajat kakršnih koli ukrepov nad njim, sicer boš TI tisti, ki bo plačal odškodnino in/ali izgubljeno tožbo.
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

Go-ahead ::

Ob zapustitvi kraja poškodbe drugega vozila - pobegu imajo zavarovalnice možnost zahtevati vračilo plačane škode od povzročitelja. Brez kakršne koli tožbe!

Tako, da raje ne delaj neumnosti.

marnit ::

Meni še najbolj zveni predlog dbevfata - torej ti pusti listek v svojem avtomobilu. Sploh tam, kjer to REDNO počnejo. Čakat na redarje oz. unega da se primaje premaknit avto, tudi nekaj stane, konec koncev, čas je denar ;)

lonz ::

Spustiš mu gume (nič rezanja - je kaznivo) in pol pokličeš redarstvo, da ga odšlepajo. Sam ne smeš nič. Žal.
...arrrrrr, shiver me timbers...

karafeka ::

Kam boš dal listke? Za svoje brisalce ? Pa kdo bo to gledal in bral ?
Edino kar bi pomagalo je, da bi dal en velik plakat na streho, kjer bi se že 100m stran videlo kaj piše.

gendale ::

kakim ciganom daj 100e da mu zažgejo avto

Poldi112 ::

Zažgejo? Rečeš jim da naj ga imajo za staro železo... :)
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

BlueRunner ::

Če je edina izbira med tem, da brezupno čakaš, da se osebek pojavi ali pa tudi ne ter tem, da se pojavi redarstvo in osebka varno in po pravilih odstrani, potem je redarstvo boljša izbira. Vse ostalo je bolj ali manj neproduktivno, ker boš bodisi še vedno zaparkiran (praskanje, izpuščanje gum ...) ali pa tvegaš povzročitev škode (premikanje, vleka, ...).

Če pa ga spraskaš in potem odpelješ, pa nekako nisi bil zaparkiran, mar ne?

nsignific ::

Meni se zdi to oblika samoobrambe. Nekdo me je ZAPRL, vzel mi je svobodo gibanja. Ne popolnoma, ampak v vseh pogledih, ki kaj štejejo v današnji družbi. Večji del tega je dejstvo, da bom zaradi tega nekam zamudil. Izgubil PLAČAN termin pri kakšni ustanovi, zgrešil sestanke - morda ob kakšen posel.

V NAJSLABŠEM primeru ga lahko iztožim za več, kolikor bi jaz njemu bil dolžan za praske. V to sem prepričan; če ti nekdo s kaznivim dejanjem povzroči materialno, finančno izgubo ali poslabšanje zdravja, je tožba tvoja - vedno.

edit: če grem še malo dlje in izzivam razum - če bi bilo dosojeno, da mi je zaparkirovalec dolžan povrniti VSE stroške povezane s svojim kaznivim dejanjem ki mi jih je povzročil, mi mora povrniti tudi povzročeno škodo na njegovem opraskanem avtomobilu, ki je sicer tehnično moj strošek.

Zgodovina sprememb…

oldguy ::

zaparkirovalec dolžan povrniti VSE stroške povezane s svojim kaznivim dejanjem

Kaznivo dejanje...nisi resen...:) Če imaš tank in nihče ne gleda, ga pač zrineš, če te pri tem dobijo, boš plačeval ti. Morala in sodnija pa gor ali dol, o obeh ni vredno preveč razmišljat v tem primeru...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: oldguy ()

DoberMan ::

Jaz sem bil enkrat "na pol" zaparkiran, pač iz dvorišča se na cesto ni dalo. No in sem poskusil, ter posledično popraskal en avto. Klical sem policijo, da bi osebku vsaj kazen napisali pa mi je potem ko so prišli na kraj polisist razložil da :
za vse sem kriv jaz, ker sem povzročil nesrečo oz. prasko
naj pokličem redarstvo če so težave

To je to. Sicer smo se potem vsi zmenili da odstopamo od "kaj jaz vem česa" in policija ni nobenemu nič kazni napisala, jaz in tisti ki je narobe parkiral pa sva se dogovorila da vsak krijeva svoje stroške.

Pravno si torej kriv ti, pa kakorkoli obračaš. Največ kar lahko narediš je da pokličeš direkt redarstvo naj pridejo s pajkom odpeljat.

Music Man ::

Imaš pač dva avta, verjetnost da bosta obadva zaparkirana je manjša, kot če imaš samo enega. To verjetnost pa lahko še zmanjšaš s tremi, štirimi, ... avtomobili.

bibip ::

Kar je doberman napisal. Dodal bi še, da se vam pa vedno gotovo ne mudi tako hudo, kot pišete. Malo strpnosti ne bo odveč. Če ste pa res neki biznismani, potem imate tudi malo cvenka, da date avto na urejeno parkirišče. Tam vas pa ne bo noben zaparkiral. Svoje stranke pa lahko tudi kontaktirate in sporočite kako in kdaj se dobite. Ne se pi*dit. To vam škoduje. Pizdijo naj se pi*de. >:D

particle ::

bibip je izjavil:

Kar je doberman napisal. Dodal bi še, da se vam pa vedno gotovo ne mudi tako hudo, kot pišete. Malo strpnosti ne bo odveč. Če ste pa res neki biznismani, potem imate tudi malo cvenka, da date avto na urejeno parkirišče. Tam vas pa ne bo noben zaparkiral. Svoje stranke pa lahko tudi kontaktirate in sporočite kako in kdaj se dobite. Ne se pi*dit. To vam škoduje. Pizdijo naj se pi*de. >:D

Jaz pa točno v tem vidim problem. Ko se eno teslo odloči da te bo zaparkiral na podlagi »saj se mu gotovo tako ne mudi« . Pa kaj tebe briga a se meni mudi ali ne, nimaš pravice zaprakirat pa amen. :P

Pyr0Beast ::

Meni se zdi to oblika samoobrambe.
Slabo se ti zdi.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

zee ::

Ce bi mene nekdo tako zaparkiral (v Ljubljani), bi hladno poklical mestno redarstvo, da avto odpeljejo. Sam bi pa sel tacas na eno svoh kafe. 8-)

Kdor ne ve, kje bo avto parkiral in/ali ne zna parkirat, naj rajsi uporablja javni prevoz.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Zee ja ker mamo vsi čas eno uro čakat da bo nekdo odmaknil avto...

Imas boljsi predlog, ki ne vodi v tvojo skodo (poskodovanje tuje imovine, ...)?
zee

Ma ubistvu mam :) Ker se mi je to ene 2x zgodilo na faksu, preventivno zmeri parkiram tako da je najmanjša možnost da me kdo zaparkira :) Drugače pa ja vrjetno ni druge možnosti kot to...

V alternativi bi lahko prisel na faks z busom...to sem prakticiral jaz in me v 10 letih (dodiplomc in podiplomc, da se ne bo kdo usajal) ni nikoli nihce zaparkiral :D
zee

Brane2 ::

V bistvu ni slaba ideja. Pustiš bus na sred nabitega parkinga in čao. Ali pa kak težek kamijon.

Sedaj, ko so avtoprevozniki brez dela, ne bi smelo bit pretežko izpeljat.

Naj ga pajek odvleče...>:D:))
On the journey of life, I chose the psycho path.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ko te nekdo zaparkira (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
13126390 (22875) ginekk
»

Zaparkiran avtomobil na parkirišču

Oddelek: Na cesti
408241 (5634) SaXsIm

Parkiranje tujih vozil na zasebnem parkirišču (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13641190 (36840) Gandalfar
»

Nepravilno parkiranje (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
19417453 (8528) jype

Več podobnih tem