» »

Compaq Airlife 100 z Androidom

Compaq Airlife 100 z Androidom

engadget - Po vseh napovedih, ugibanjih in špekulacijah bomo očitno končno ugledali enega izmed prvih Smartbookov, ki bo delo velikega proizvajalca računalnikov. Za to bo poskrbel kar največji, HP, ki bo pod imenom svoje podružnice predstavil s Qualcommovim Snapdragonom in operacijskim sistemom Android opremljen Compaq Airlife 100. Čeprav procesor Snapdragon še ni potrjen, je verjetno najbolj verjeten, saj so pri HPju pravzaprav v veliko ohišje z 10-palčnim zaslonom in skorajda polno QWERTY tipkovnico (92% velikosti standardne) zapakirali komponente, ki bi se bolj doma počutile v mobilnem telefonu. Poleg omenjenega procesorja in 10.1-palčnega zaslona, ki je pravzaprav občutljiv na dotik, bo vključenih tudi 16 GB Flash čipov za shranjevanje podatkov ter WiFi in 3G podatkovna povezljivost. Z nadvse varčnimi komponentami, vsaj za prenosniške pogoje, bo avtonomija znašala do kar 12 ur oz. do 10 dni v stanju pripravljenosti. Mali prenosnik pripravljajo v sodelovanju s španskim operaterjem Telefonica, kar pomeni, da bo na voljo v kombinaciji s podatkovnimi paketi vsaj v Španiji in v Latinski Ameriki.

Začetek je...

6 komentarjev

LordPero ::

Pravzaprav občutljiv? Sicer pa premalo prekasno (stare komponente, malo spomina, sklepam da shitty resolucija ekrana etc + OS, ki ga bi verjetno zamenjal prvi dan). Je veliko drugega & boljšega napovedanega za letos.

Pithlit ::

Za marsikoga je to, ob primerni (dokaj nizki) ceni, kar v redu varianta. Je pa tudi res, da bo takšno ceno (ceneje od večine netbookov) težko doseči.
Life is as complicated as we make it...

Matwic ::

In za kaj točno bi se lahko uporabljal tak prenosnik? Prešvoh komponentel, premalo prostora, da bo zadeva ja še čimbolj neuporabna pa namestijo na njo OS za mobilne telefone. Tko, da odpadeta tako internet (flash) kot gledanje filmov, da niti ne rečem pisarniških programov. Na vseh napravah z zaslonom vsaj 10", ni druge možnosti kot polnokrvni Linux, polnokrvni MacOS oz. Windows.

Čas bi blo, da nekatere industrijske oblikovalce odsekajo, saj se na trgu pojavla preveč neuporabnih oz. preveč podobnih izdelkov.

Bor H ::

Ne sodi prezgodaj, verjamem da se bo uporaba našla, kupec se bo pa odločil, če je njemu dovoljšna uporabnost. Itak pa ne gre za firmo, ki bi ji sledili fanboyi in ni za pričakovati, da bi kupovali izdelek le zaradi imena.

Matwic ::

Ja sigurno se bo našlo par ljudi, ki bodo zadevo kupili in nekaj z njo počeli, to ni za dvomiti, vedno se najdejo ljudje, ki kopujejo neuporabne stvari. Jezi me samo, da se porablja tako čas, kot surovine, za tehnološke igračke (ki na koncu niso uporabne niti kot igračke). Naj se raje trud vloži v prave izdelke, ki bodo a: cenovno dosegljivi veliko ljudem, b: uporabni v pravem svetu.

Grem stavit, da kdor kupi zadeve kot so iPad in take prenosnike, da jih ne uporablja več kot par mesecev. Android kot operaciski sistem ne bo dozorel še leta in glede na to, da je primarna raba na mobilnih telefonih je vprašanje, kako bo z resnimi aplikacijami, ki niso same po sebi igračke.

Da malo razložim o čem govorim. Software na večji prenosni napravi potrebuje naslednje funkcije: Predvajalnik glasbe s podporo vsaj MP3, WAV, FLAC, AAC, OGG, MP4. Video predvajalnik s podporo predvajanja DVDjev/BRev, MPEG4 (XVID, DIVX), podpora containerjem MP4, OGG in MKV, 3GP, MPEG1, FLV, Podporo H263, H264 in X264, ... Hitro slikovno galerijo, ki podpira VEČINO formatov slik. Slikovni editor, ki ima vsaj funkcije podobne programu ACDSee (kar je popolnoma neznano na področju mobilnih naprav, še ubogi RESIZE je skoraj nepoznan). Potem viewerje ki v popolnosti prikažejo dokumente powerpoint, word in excel in PDF. In nazadnje nek web browser, ki ima popolnoma podprt Flash, po možnosti še Silverlight in dejansko ve kako stabilno prikazati kompleksne PHP, ASP, JS in ostale dinamične strani. Podpora QuickTime, in WMV vključenih v web strani, tudi ne bi bila napačna. Vse te tehnologije so STANDARD (v praksi) na internetu, in še dolgo časa ne bodo izginile.

Dokler nima večja prenosna naprava VSAJ teh funkcij je neuporabna za redno in dolgotrajno rabo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matwic ()

Pithlit ::

Hja... lejga... eni pač takih stvari ne rabimo za nek entertainment. Za stvari kot jih ti omenjaš... no ja, meni so nepomembne (čeprav, mogoče ne boš verjel, android večino teh stvari zmore). Zame, osebno, je en tak netbook prekleto uporaben. Seveda, kot že rečeno, ob primerni ceni. Za 200EUR brez vezave ga kupim takoj. Z vezavo... ja, bi pa že moral biti pod 100EUR (mobitel pač ponuja 'polnokrvni' netbook za 129EUR). Konec koncev je vse v primerni ceni. Kar pa, se bojim, ne bo dosegljivo.

Vse to, o čemer ti razglabljaš, na netbookih nima kaj delat. Za to se kupuje ali notebook-e, ali subnotebook-e. Netbook kupiš zato ker rabiš nekaj za pobrskat po netu (no, flash je, resnici na ljubo... za mnogo ljudi 'nepogrešljiv' - buh ne dej de jutjub ne dela), napisat kak mail... mogoče kake zapiske delat. Vsi tiste ki imajo preveč časa, oz. precej časa preživijo v 'čakanju' (tako kot jaz, recimo... čakanje na dohtarje v kliničnem je lahko precej... nezabavno. Pa razna druga čakanja.) pa lahko ta čas, s takim mlinčkom, izkoristijo celo za kaj pametnega delat. Smartphone je premajhen, multimedija pa ni neka zahteva za kaj pametnega počet.

Za netbook-e so na začetku skoraj vsi govorili kako so neuporabni... kako je to zgrešena pot, itd. Pa poglej kaj se je zgodilo. Pa tablice so tudi zgrešen koncept, ane? Če se TEBI zdi brezveze... še ne pomeni da se enako zdi vsem ostalim.
Life is as complicated as we make it...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Microsoft predstavil Hololens VR, Surface 4, nove telefone, prenosnik (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
12841651 (32899) boolsheat
»

Motorola predstavila nove Moto G, Moto X Style in Moto X Play

Oddelek: Novice / Android
2011378 (8932) blackbfm
»

Nokia X, X+ in XL: finski telefoni z Androidom (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Android
8723107 (16807) andromedar
»

Prihaja LG G2 Mini

Oddelek: Novice / Android
237296 (5133) FlyingBee
»

Nokia Lumia 1520 prinaša 6-palčno diagonalo

Oddelek: Novice / Windows Mobile
4611981 (7904) harmony

Več podobnih tem