Forum » Strojna oprema » GIBANJE za KABELSKI SISTEM (INTERNET)- SVETUJTE
GIBANJE za KABELSKI SISTEM (INTERNET)- SVETUJTE
mylos ::
V Kidričevem pri Ptuju imamo kabelski sistem, vendar nam ta onemogoča dostopa na internet. Zanima me, kaj je treba operaterju kabelskega sistema dokupit, da bomo lahko imeli internet dostop. Koliko bi takšna investicija stala. Jaz osebno bi lahko pritisnil občino, da bi to subvencionirala.
HOČEM, DA GRE RAZVOJ NAPREJ, ne pa da vzdržujem telekom. SVETUJTE:
HOČEM, DA GRE RAZVOJ NAPREJ, ne pa da vzdržujem telekom. SVETUJTE:
TESKAn ::
Huh, najprej je treba preverit, če omrežje podpira obojestransko komunikacijo, da torej lahko pošiljaš podatke iz hiše do centrale. Če to dela, stroški nove opreme ne bi smel bit lih ogromni (ne vem lih, ma po moje bi lahk za par milijončkov uštimu vse;)). Če pa omrežje ne podpira obojestranske komunikacije, bi blo pa treba CELOTNO omrežje posodobit, kar pa ne bi blo lih pocen...
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.
KamikazA ::
Kot prvo rabiš met link na katerga boš omrežje sploh priklopil. Potem rabiš met ojačevalce ki sa sposobni dvosmerne komunikacije. Omrežje mora biti izvedeno v zvezda sistemu in tudi toliko kvalitetno da boš imel zadovoljiv signal!
Jej, pij in kavsaj,
za večnost se ne ravsaj! F.P.
za večnost se ne ravsaj! F.P.
Jake ::
Točno tako, in stvar niti ni poceni, ker je to kar zapletena operacija, tako, da če imate več kot 5 let star sistem pomojem ni za računati za kaj takega. Mislim, da bo ADSL ko bo povsem konkurenčen raznim kablom.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Uporaba Facebooka ima negativne učinkeOddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 18812 (16095) | francek1 |
» | V Španiji univerzalna pravica do širokopasovnega dostopa do internetaOddelek: Novice / Omrežja / internet | 4416 (3423) | BlueRunner |
» | Obojestransko tiskanjeOddelek: Pomoč in nasveti | 2633 (2359) | bluefish |
» | T-2 s TV sporediOddelek: Novice / --Nerazporejeno-- | 13030 (10864) | s53zo |
» | Kaj potrebujem kot ponudnik interneta?Oddelek: Omrežja in internet | 1191 (890) | Iztirjenec |