» »

AV sprejemnik do 300 EUR

AV sprejemnik do 300 EUR

easyrider3 ::

Mene pa zanima,če se lahko dobi kakšen AV sprejemnik do 300 EUR in da mogoče ima podpira tudi DTS HD,HD movie...... Saj sploh ne vem,če je glih pomembno,da bi moral imeti da mi lahko oddaja zvok v Dts Hd. A je kakšna razlika med DTS in DTS HD. Sem pa slisal,da je razlika med Dolby digital in DTS in je dosti boljši zvok pri DTS. Sedaj imam zvočni sistem Genius 5.1 in mi gre zelo na živce ko mi tist napajalnik tako naglas brni in vse skupaj ni tudi malo podobno kaki Hi-Fi komponenti. Gledal sem tudi kakšen Sony,prijatelj mi pravi Yamaha seveda ko ga on ima ampak računal sem,da bi dal nekje do 300 EUR ali kakšen euro več.

Du5aN ::

Onkyo TX-SR507 - http://www.eu.onkyo.com/products/TX-SR5... - dobiš ga od 260e naprej. Samo bo pa treba tud razmislit o malo boljših zvočnikih...

easyrider3 ::

Kar uredu je res ta Onkyo za tak denar je super zadeva,ker ne mislim nekaj denarja stran metat ko ne rabim neke hude mašine. Za zvočnike pa bo sigurno treba tudi druge nabavit sploh center in wofer naj bi bila dobra. Se mi zdi da sem že dostikrat slišal in prebral,da je Onkyo kar solidna znamka,kaj menite vi?

BigWhale ::

Tocno tega onkya imam jaz sedaj kak teden in sem zaenkrat zadovoljen. Edina stvar, ki jo pogresam je pretvorba med formati signalov.

Torej notri pripeljes s-video ali pa rca, ven pa peljes HDMI. Tega zal ne dela.

easyrider3 ::

Kaj pa če pripelješ po HDMI kablu a potem pa dobiš ven vse super(DTS HD.....)? Koliko pa stanejo približno zvočniki kolega pravi,da se cene gibljejo za dober CENTER od 300 EUR naprej,to je pa kar drag špas.

BigWhale ::

Tisto kar gre not, gre ven. :) Ce gre not HDMI pride ven HDMI in ce gre not svideo pride ven svideo.

Zvocniki pa pridejo toliko, kolikor bos dal zanje. Jaz sem zraven kupil 5.1 Pioneer S-V24-QL. Zraven pride aktivni woofer in celotna kombinacija meni povsem zadovoljivo igra. :)

Tvojemu kolegu pa reci, da mam jaz kolega, ki pravi, da dober center stane od 1500 EUR naprej. ;)

Vse je odvisno od tega koliko denarja si pripravljen dati.

easyrider3 ::

Kaksna pa je se razlika med Onkyo TX-SR 507 in TX-SR 607 s tem,da ima ta prvi 5.1 ta drugi pa 7.1 zvočni sistem pa 100 Eur je dražji. V čem je fora sedaj 5.1 ali 6.1 ali 7.1 celo 7.2 zvočniški sistem.To vem,da imaš več priključkov za zvočnik ampak a je potrebno za ozvočenje več kot 5.1 sistem. Pri ceni se takoj pozna 100 Eur pri teh dveh modelih a ne vem,če je tolko boljše ali tolko drugače. Za dobro ozvočenje naj bi bili kolko sem zasledu naslednje: dober center zvočnik, 2.komada satelitev,2.komada prvih zvočnikov in subwufer. Kaj pravite vi?

BALAST ::

7.1 sistem ima mo+nost da poslušaš v enem prostoru en izhod, npr. satelitsko TV v dnevni(Dolby Digital 5.1), v drugem prostoru, recimo kuhinja pa (2.0 stereo) en drug vir, naprimer radio. Vse reguliraš prek enega daljinca lahko pa doplačaš za drugega.

Zvok bo še vedno bolj kvaliteten od raznih avdio stolpov.

bb007 ::

Jaz tudi gledam v smeri nakupa AV sprejemnika...kolebam med TX-SR 507,TX-SR 577,TX-SR 607...zdj pa me zanima kakšna je razlika med:
Dolby ProLogic IIz
Dolby ProLogic IIx
Dolby ProLogic II
Vem da je prvi najboljši ampak me zanima kakšna bi naj razlika bila glede na druga dva oz. to niso načini oz. kodek zvoka ampak načini reprodukcije zvoka ali...?...kak si naj to razlagam,če bi vedo kdo to enostavno pojasnit...ter ali se splača namesto TX-SR 507 kupit TX-SR 607 sam zarad Dolby ProLogic IIz podpore?...seveda kupujem za mal dalši čas ter nekje srednji kvalitetni razred (milsim na 400EUR je že dost)...ter mnenja tega sprejemnika v kombinaciji z Infinity Beta zvočniki?

BALAST ::

Tile Dolby Prologic IIz malce izpopolnjeni prologic osnovni 5.1 sistem. Prvi ima dodana zadnji kanal, katerega računalniško procesira iz prej dveh zadnjih zvočnikov, 2x doda kar 2 dodatna zadnja zvočnika, 2z pa doda še spredaj 2 nad osnovnim zvočniki. To bi ti prav prišlo edino če imaš velik prostor 50m^2, za manjše prostorje je že navaden 5.1 dovolj, da uživaš v čaru filma.

Največkrat pozabijo pri gradnji domačega kina, da je potrebno kupit kvaliteten bas(subwoofer), to je zame glavno in ne Dolby Prologic I,II,IIx,IIz!!!

Tako raje kupim dober 5.1 sistemski receiver, pa četudi je star 5let, ostalo gre pa dober bas ("relativno dobri" so od 250EUR naprej).
Imam pa 6let star 6.1 NAD T763 receiver, 4 samostoječe zvočnike Dynaudio, 2 centra (spredaj in zadaj)Dynaudio in 12" 300w Jamo subwoofer. za drugi prostor (Zone2) pa imam Dali Concept 1 zvočnika in je tudi čisti u+itek na njih poslušat stereo.

Razen tega da je preklopnik HDMI na TV, ker je receiver prestar, si ne želim nič drugega.

Res da sem si kupil vse rabljeno (koštalo 2200EUR) ampak je res užitek napram 5.1 MAGNAT zvočniki z Onkyo tx-sr 601 reciverjem. (takrat sem dal za nov sistem 500EUR).

easyrider3 ::

Hvala za razložitev,ker bo zame zaenkrat,kar uredu,ce kupim tale receiver ONKYO TX-SR 507 5.1 sistem. Sobo imam itak veliko 4x5 metrov in rabim nekaj boljšega kot do sedaj Genius 5.1 sistem,ki mi je kar nekaj brnelo iz zvočnikov in mi je šlo zelo na živce,boljše je bilo kot sam televizor drugače je pa to za nikamor,najceneje in najslabši reciver bolje igra. Tudi ko sem ga imel na Stand by je v wuferju prihajal zelo moteč zvok-brnenje tako,da sem moral vedno ven iz vtičnice vleči napajalni kabel. Upam,da bom z tem Onkyo-jem zadovoljen edino zvočnike je treba nabavit. A so kje za dobro ceno in solidni zvočniki,center zvočnik mislim itak kupit tam nekje do 200-300 eur za wufer bo treba pa tudi kar odšteti blizu te cene a ne?

Du5aN ::

Na temle forumu se je eden fino razpisal in pripravil vodič (v slovenščini) o hišnem kinu:
- http://www.audio-kontakt.com/forum/view...

Nekaj uporabnega o izbiri home cinema zvočnikov:
- http://hometheatergears.com/articles/ch...

Pa še vodič o AV receiverjih:
- http://hometheatergears.com/articles/av...

Vsekakor pa bo treba za dober zvok kar nekaj cekinčkov dat za zvočnike.

BigWhale ::

Du5aN je izjavil:

Vsekakor pa bo treba za dober zvok kar nekaj cekinčkov dat za zvočnike.


Kakor kdo, eni ne slisimo razlike med 200 EUR in 2000 EUR. ;)

Du5aN ::

Ne mislim, da je treba dat ravno 2000+ eur za zvočnike, ampak za 200 eur pa tudi ne dobiš spodobnega 5.1 sistema. Je pa v kvaliteti zvoka definitivno razlika med različnimi zvočniki.

easyrider3 ::

To je sigurno da je razlika vendar zame je važno,da imam vsaj za polovico boljši zvok kot do sedaj z Genius hišnim kinom,kar bo tudi sigurno,če bi samo reciver priključu na te zvočnike bi špilalo 100-krat bolje.Nisem neki zahtevnež glede ozvočenja važno da je lahko dosti naglas in da suround dela. Mi frend ima Yamaho in Aiwa zvočnike pa ko to nažge je zame prava milina a sigurno za druge ni nič kaj posebnega. Me pa zanima kdo bi šel kupovat take zvočnike kot so na tem linku: http://www.ideo.si/a/stereo_zvocnik_B_W...
http://www.ceneje.si/avdio-video/hi-fi/...
http://www.ideo.si/k/bas_zvocniki_subwo...

BigWhale ::

Du5aN je izjavil:

Ne mislim, da je treba dat ravno 2000+ eur za zvočnike, ampak za 200 eur pa tudi ne dobiš spodobnega 5.1 sistema. Je pa v kvaliteti zvoka definitivno razlika med različnimi zvočniki.


Vsekakor razlike so. Spodobnost je pa objektivna stvar. Moj, za 250 EUR, 5.1 sistem je povsem spodoben. Saj pravim, jaz razlike med 2000 in 200 EUR ne slisim.

easyrider3 ::

Saj jaz tudi mislim,da bi tale Onkyo TX-RS 507 špilal čisto dobro in ga bom tudi jaz nabavil.

Key Quest ::

A tebi rek "biti dovolj bogat za kupovat poceni" ni prevec znan? Za 300e dobis dober rabljen stereo ojacevalec, ne 5.1 receiverja. Ce kupujes smeti bos vsekakor to enkrat vrgel stran (kot naprimer sedaj te Genius).

Zgodovina sprememb…

papasmrk ::

Tudi moje uho ne zazna razlike med mojim Pioneer receiverjem, če ga dam na "pure direct" in nekim kao boljšim "just pure direct stereo" Yamaha ojačevalcem. Sej verjetno cena do neke meje res ima precejšnjo vlogo v reprodukciji zvoka, kar je nad to mejo je pa že preseravanje...

BigWhale ::

Key Quest je izjavil:

A tebi rek "biti dovolj bogat za kupovat poceni" ni prevec znan? Za 300e dobis dober rabljen stereo ojacevalec, ne 5.1 receiverja. Ce kupujes smeti bos vsekakor to enkrat vrgel stran (kot naprimer sedaj te Genius).


Mi lahko garantiras, da bo nek Hartman, Denon, Marantz, Rotel, ali kaj jaz vem katera boljsa znamka delala dalj casa in bom razliko dejansko slisal? In v primeru, da stvar crkne lahko prinesem k tebi nazaj in mi bos povrnil dvojno ceno?

A cable elevatorje tud nucam? ;)

Receiver za 300 EUR je verjtno res med cenejsimi receiverji ampak vseeno je za razred ali dva nad raznoraznimi 'hisni kino' kompleti.

bb007 ::

Hvala BALAST!

Torej od nakupu AV sprejemnika največjo pozornost namenit naslednjim karakteristikam?
Dolby TrueHD?
DTS-HD Master Audio?...sam DTS HD High Resolution ni najbolj dovolj ne...
Dolby ProLogic IIx ali Dolby ProLogic II?
priporočeno 7.1 čeprav je dandanes še večinoma v 5.1 kr se vse skup kupuje vsaj za dobo 5 let?

Še katere karakteristike na katere je bit posebej pozoren?

Uporabljal se bi predvsem za filme (80%),ostalo mogoče glasba (predvsem internet radio preko računalnika) ter oglav video posnetkov youtube...

refosk ::

Da se malo priključim temi: zanima me kakšno imate kaj mnenje o INFINITY TSS1200CHR zvočnikih? (http://www.makspro.si/akustika/zvocniki.... Nameravam jih uporabiti skupaj z receiverjem ONKYO TX-SR707.

vlado1 ::

po moje yamaha ali onkyo čist vredu za tak denar.
boxe pa če maš možnost si jih sam napravi.
pa 5.1 če nisi zahteven je tud vredu.
KOLKO GNARA TOLKO MUZIKE

papasmrk ::

Jaz sem tudi pred kratkim menjal ojačevalec in sem bil v precepu med Onkyo TX-SR607 in Pioneer VSX-919 in nazadnje sem se odločil za Pioneerja. Kar se tiče same reprodukcije zvoka itak ni nobene razlike, važno je samo kakšne vse bonbončke nudi napravica...

TOP ::

Mislim da se motiš,razlika je.

papasmrk ::

Ok, da zadostim obema...razlika je ampak je nebi slišal :)

papasmrk ::

Tuki je ena stran z ocenami, da ti bo mogoče lažje kaj kupiti...
http://www.productwiki.com/a-v-receivers

Sicer pa teh strani je na netu malo morje, tako da je lahko isti izdelek drugje drugače ocenjen...

BigWhale ::

papasmrk je izjavil:

Jaz sem tudi pred kratkim menjal ojačevalec in sem bil v precepu med Onkyo TX-SR607 in Pioneer VSX-919 in nazadnje sem se odločil za Pioneerja. Kar se tiče same reprodukcije zvoka itak ni nobene razlike, važno je samo kakšne vse bonbončke nudi napravica...


Takole na hitro, sem opazil, da pri Pioneerju omenjajo konverzijo analognega signala v digitalnega. torej iz s-video na HDMI. Onkyo 507, ki smo ka prej omenjali tega nima, za 607 nisem opazil, se mi pa zdi, da je tudi brez.

Ce je upscaling dober, potem je to vsekakor prednost.

papasmrk ::

To kar je BigWhale napisal je ena prednost, so pa še:
- ima USB vhod
- če ga priklopiš na TV lahko tam upravljaš z grafičnimi menuji
- je 2-zonski, se pravi lahko hkrati poslušaš v kuhinji nekaj drugega kot v dnevni sobi

mogoče je še kaj...

20sdfj093f ::

BigWhale, ogledoval sem si specifikacije SR507, pa me zanima (ker se ogrevam za nakup in ga še nisem imel prilike sprobat):

- ima morda kakšen OSD? Nameravam ga imeti nekje, kjer ne bo neposredno viden tisti LCDjček, pa me zanima, ali mi bo na TVju izpisoval, kateri source je aktiven.

- konverzije, si napisal, očitno ne dela? torej če želim izhod HDMI, moram pripeljati vse na HDMIje...?

- nekaj vhodov naj bi bilo assignable - ali je možno določiti druge audio source k HDMI vhodom (da je s HDMI le slika, zvok pa s toslinka, npr)?

Hvala za pojasnila,
LPd

Wad@ ::

Pa Pioneer VSX-519V ima konverzijo z recimo s-video v hdmi? VSX-919 se mi zdi malo overkill zame, zato sprašujem, pri ONKYU me pa moti da nima te konverzije..

BigWhale ::

Onkyo SR507 nima OSDja. Ce zelis izhod HDMI potem moras pripeljati notri HDMI. Res je. Jaz sem ponucal kakih 15 minut, da sem ugotovil zakaj mi Play Station 2 ne deluje, oziroma zakaj zvok je in zakaj slike ni. Potem sem potegnil se monitor kabel za s-video (ali kompozite oz karkoli ze je tisti rumeni chinch, ki je tako ali tako povsod nekaj drugega... ;>) do TVja in preklopil TV.

To je prakticno edina stvar, ki jo zamerim 507. Za konverzijo bi moral odsteti 150 EUR vec. Poleg tega je tako konverzijo vedno potrebno preizkusiti! Ce dela stvar zanic upscaling je slika slabsa kot na navadnem TVju. Vcasih delajo TVju boljsi upscaling in je bolje to prepustit TVju.

Mislim, da lahko pri HDMI vhodu izklopis audio, nisem pa preverjal. Assignable so v bistvu tipke, katera tipka in kateri vhod gresta skupaj. Nekaj je potem se moznosti z assignanjem digitalnih vhodov (coax in optika).

Ker je to v bistvu na nek nacin 'entry level' receiver se ne mores poljubno igrati z nastavitvami in 'routanjem signalov'. To je sicer stvar, ki sem si jo jaz zelel ampak bi moral odsteti skoraj se enkrat toliko denarja za kaj takega. :)

Na koncu sem jaz z 507 kar zadovoljen. Vsec mi je tudi programabilni daljinec, s katerim sedaj upravljam TV in Siolovega Sagema za Siol TV.

papasmrk ::

Jaz sem recimo preko s-video vezal dvd predvajalnik na tale pioneer receiver,ta pa je potem poslal signal v TV preko HDMI in moram priznati da razlike v kakovosti slike nisem opazil, kot pa če sem vezal iz dvd predvajalnika direktno na TV.

TOP ::

Ma kaj toliko kompliciraš,če hočeš kvaliteten resiver pa do 300e je izbor enostaven.Onkyo je preprosto odličen in bolši od Yamahe za tale cenovni razred.Kar se tiče zvoka ma Yamaha nekoliko bolj trd zvok napram Onkyo.Če bi pa izbiral višji cenovni razred,potle pa izbira ni več enostavno,ker jih kar nekaj je izvrstnih resiverjev.Nekdo je omenjal,da v zvoku ni razlike med temi resiverji pa je in to kar lepo slišna,sam poslušat je treba na iste zvočnike.

papasmrk ::

Res je kot pravi TOP, za to ceno kot ti hočeš dobiš na izbiro A,B,C , ko boš pa dal še enkrat toliko boš pa lahko izbiral še med E,F,G . Tisti Onkyo je za tisti denar dobra stvarca, tako da kar lepo kupi...

TOP, glej tale blind test http://www.matrixhifi.com/contenedor_pp... veliko pove kakšna je razlika med super hi-fi sistemom in malo manj super hi-fi sistemom na istih zvočnikih. No sej mogoče je moje uho tolk zakrnelo, da ne sliši razlike, kar je dobro, da ne zapravljam nekih težkih denarcev za hi-fi sistem.

20sdfj093f ::

@BigWhale: hvala za pojasnila.

Pozabil sem vprašati še, ali premore vsaj časovne zakasnitve in individualno glasnost posameznih zvočnikov?

Hvala
LPd

BigWhale ::

20sdfj093f je izjavil:

@BigWhale: hvala za pojasnila.

Pozabil sem vprašati še, ali premore vsaj časovne zakasnitve in individualno glasnost posameznih zvočnikov?

Hvala
LPd


Ja, vendar jaz tega nisem uporabljal. Zraven dobis kalibracijski mikrofon, ga vstekas not, postavis na tri razlicna mesta in se stvar skalibrira sama od sebe.

Moje uho pa ni toliko strenirano, da bi po tej kalibraciji se slisal kako razliko in napako. :)

20sdfj093f ::

Saj moje niti, ampak vseeno je fajn, da omogoča zakasnitve.

Hvala
LP

20sdfj093f ::

Štiri mesece po tej debati je verjetno bolj kot 507 aktualen sprejemnik 308 - omogoča celo OSD na HDMI izhodu :)

Zgodovina sprememb…

kremenko1 ::

Kot čistega laika me zanima, ali lahko na A/V receiver priklopim aktivni woofer (Genius 5.1 zvočniki)? Nameravam kupiti Onkio TX-SR308 začasno pa bi uporabljal kar te zvočnike, dokler ne prišparam za kaj bolj konkretnega.

20sdfj093f ::

Vzami raje 508

misek ::

Jaz imam Onkyo 508 in aktivni subwoofer (iz kompleta teufel kompakt 30). Dela bp.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ali je 5.1 sistem res samo za filme in ne za glasbo?

Oddelek: Zvok in slika
306320 (5762) Arntor
»

Izbira receiverja

Oddelek: Zvok in slika
214525 (3561) St235
»

Kateri A/V reciever? (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
6310664 (7675) BigWhale
»

ZVOK-Dolby TrueHD,DTS-HD Master Audio,DTS HD High Resolution

Oddelek: Zvok in slika
274214 (3810) OK.d
»

5.1 receiver in dva zvočnika?

Oddelek: Zvok in slika
122595 (2465) Trancedeejay

Več podobnih tem