Forum » Mobilne tehnologije » Android - katere aplikacije
Android - katere aplikacije

Jerry000 ::
Vsak ma svoje ja.
Izbirat neka überhudo komplicirana gesla... in jih pol na dropbox naložit je pa pač smeh od varnosti (pa en tak ful fajn oxymoron).
Prou :)

PARTyZAN ::
LastPass Premium uporabljam že par let, deluje povsod, zanesljivo in seamless (plugini za browserje, tudi mobilne in aplikacije za vse platforme). Skoraj nikjer se ni treba zajebavat s kopiranjem userja/passworda v forme.
Pithlit: Zakaj že? Password container je itak šifriran, recimo LP uporablja 256-bit AES. S tem si boš težko pomagala, če bi želela prit do vsebine. Pač za vse strani, ki niso povezane z denarjem uporabljaš naključno generirano geslo (recikliranje gesel je bad, mkay), če ima kdo slabo urejeno varnost za svojo aplikacijo se ne sekiram, če moje geslo pride na plan. Enostavno generiram novega, v najslabšem primeru ima pa napadalec dostop samo do tiste spletne strani, ki je bila napadena. Izmišljevat si gesla za n strani (moj "vault" ima čez 100 vnosov) pa je utopija. Na pamet vem pa samo geslo za LP vault, PayPal in spletno bančništvo. To je to, nič švicanja, ko pridem na neko spletno trgovino nazaj po petih letih. Forma se sama izpolni in sem že not.
Pithlit: Zakaj že? Password container je itak šifriran, recimo LP uporablja 256-bit AES. S tem si boš težko pomagala, če bi želela prit do vsebine. Pač za vse strani, ki niso povezane z denarjem uporabljaš naključno generirano geslo (recikliranje gesel je bad, mkay), če ima kdo slabo urejeno varnost za svojo aplikacijo se ne sekiram, če moje geslo pride na plan. Enostavno generiram novega, v najslabšem primeru ima pa napadalec dostop samo do tiste spletne strani, ki je bila napadena. Izmišljevat si gesla za n strani (moj "vault" ima čez 100 vnosov) pa je utopija. Na pamet vem pa samo geslo za LP vault, PayPal in spletno bančništvo. To je to, nič švicanja, ko pridem na neko spletno trgovino nazaj po petih letih. Forma se sama izpolni in sem že not.

Pithlit ::
Pithlit: Zakaj že? Password container je itak šifriran, recimo LP uporablja 256-bit AES.
Zato ker vas zadnje kolobocije okol varnosti in zasebnosti očitno tudi niso dosti naučile. Jebiga... me boste pa za paranoika ožigosali... ne bo prvič, niti zadnjič.
Life is as complicated as we make it...

NejcSSD ::
LastPass Premium uporabljam že par let, deluje povsod, zanesljivo in seamless (plugini za browserje, tudi mobilne in aplikacije za vse platforme). Skoraj nikjer se ni treba zajebavat s kopiranjem userja/passworda v forme.
+1
Tudi sam uporabljam LP Premium, 1$ na mesec.
PC : MAG B550 Tomahawk, Ryzen 5600X, 32Gb DDR4, 2x 1TB NVME, AMD 6700XT

knesz ::
Jaz uporabljam enpass, dela na vseh platformah, vključno z BB10 in je minimalno dela glede sinhronizacije. Zadeva mi funkcionira do te mere, da nikjer več ne uporabljam shranjevanja gesel v brskalnikih.

flameir ::
Katero aplikacijo uporabljate za backup wifi gesel/smsov/...? Fajn bi blo, da ima npr. shranjevanje na google drive in ne na neke svoje serverje.

starboi ::

urbybaby ::
A ve kdo za kakšen lock screen notification app? Pa da prikazuje obvestila tud če nimaš zaščite na telefonu nastavljene (Note 4)?

matobeli ::
Zdravo,
a obstaja aplikacija ki bi spremljala podatkovni promet določene aplikacije?
potreboval bi mogoče malo bolj naprednega ki bi znal šteti tudi število vspostavljenih sej in znal povedati kakšno statistiko in ne samo zgolj količino podatkov.
Tnx
a obstaja aplikacija ki bi spremljala podatkovni promet določene aplikacije?
potreboval bi mogoče malo bolj naprednega ki bi znal šteti tudi število vspostavljenih sej in znal povedati kakšno statistiko in ne samo zgolj količino podatkov.
Tnx

rognaj ::
Iščem VPN (PPTP) klijenta, ki bi se znal intervalno (npr. na 15 min) povezovat na strežnik - da nimam ves čas vzpostavljen VPN oz. da se zna "pobrati", ko pride do prekinitve. V osnovi pa rabim za preverjanje (službenih) email-ov.

BorutK-73 ::
Pozna kdo aplikacijo(free) za evidenco krvnega pritiska in da lahko izvoziš/uvoziš podatke?

WaterBoy ::
Kateri widget priporočate za prikaz porabe, saj mi Si.Widget - poraba za Simobil ( https://play.google.com/store/apps/deta... ) ne deluje več. Telefon je LG G4. Isto ne deluje več kolegu na S6
Hvala lepa
Hvala lepa

Dosan ::
Kateri widget priporočate za prikaz porabe, saj mi Si.Widget - poraba za Simobil ( https://play.google.com/store/apps/deta... ) ne deluje več. Telefon je LG G4. Isto ne deluje več kolegu na S6
Hvala lepa
"* Aplikacija ne deluje na Android 6.0 operacijskem sistemu. Popravek bo na voljo v kratkem. *"

DuleKrtola ::
Občasno imam en battery drain, sumim OxygenOS, ali pa kakšen googlov service (nekdo pusti wake lock na ON). Telefon ni rootan tako da ne bom nikoli najdu vzroka, ampak nima veze. Rad bi imel samo en app, ki 3x na uro izračuna porabo energije in jo pokaže na mičkenem widgetu, ali pa še bolje, zajamra z notificationom. Potem lahko fon ročno rebootam.
Na marketu je poplava nekih superduper battery appov, ampak če hočeš kaj resnega narest itak rabiš root. Je kdo našel kaj enostavnega, kar ustreza moji želji?
Na marketu je poplava nekih superduper battery appov, ampak če hočeš kaj resnega narest itak rabiš root. Je kdo našel kaj enostavnega, kar ustreza moji želji?

dottor ::
Iščem aplikacijo ki spreminja Stereo zvok v Mono. Rabim ko imam v uhu samo eno slušalko in ne obeh (kar je v 99% primerih). Že vnaprej hvala

Xeon X5650@3.8GHz |Asus P6T|
2x4GB+4x2GB|ASUS R9 280X@1100MHz|
WD Green 240GB SSD + 4x1TB Hitachi

ČE imaš tipkovnico in miš, ja. Jaz sem testiral travniško gta vice city in brez tipkovnice/miške nisem prišel nikamor.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BorutK-73 ()

Iz HTC One X sem prešel na Samsung Galaxy S7, pa me zanima kako najlažje prenesem SMSe iz enega na drugega? Poskusil sem si nardit kopijo SMSov na HTCju in si datoteko poslat preko mejla ampak jo S7 ne zna odpret. Obstaja kakšen drugi način? Hvala

starboi ::
Iz HTC One X sem prešel na Samsung Galaxy S7, pa me zanima kako najlažje prenesem SMSe iz enega na drugega? Poskusil sem si nardit kopijo SMSov na HTCju in si datoteko poslat preko mejla ampak jo S7 ne zna odpret. Obstaja kakšen drugi način? Hvala![]()
Izvolite :
https://play.google.com/store/apps/deta... . Lp

Najlepša hvala

Qushaak ::
Ta program je svetoven. Majhen, popolnoma transparentno delovanje in zelo hitro se ga vzpostavi. Pol pa čez noč pustiš, da fetch-a dol goro SMS-ov. Že na leta ga mam.

A se da narediti, da ma swiftkey, ko klikneš zam na ikono z simboli, cifre na vrhu v vrsti, simbole pa spodaj. To da so cifre desno simboli pa levo me izjemno moti in je edini razlog zakaj ne uporabljam swiftkey...pa čeprav mi je všeč

GupeM ::
Ne da se. Lahko nastaviš vrstico s številkami, ki izgine ko klikneš na ikono s simboli, številke pa se nato pojavijo na desni strani. Lahko pa še tu spremeniš in nastaviš, da so številke na levi strani. Ne moreš pa nastaviti številk na zgornjo vrstico.

Se mi je zdelo. Sem že vse prebrskal, pa sem bil siguren da sem kaj spregledal. Škoda, bo pa google ali pa fleksy :)

bela120 ::
Aplikacija za jemanje tablet ampak delam na izmeni in bi potrebovala eno tako ,da mi ni treba vsak teden prestavljati ure

galu ::
Pozna kdo nek system process monitor, ki bi imel razčlenjeno porabo sistemskih virov (da vem, kateri proces zaseda kaj in koliko) za nazaj?
P.S. mam root, nakup tudi ni problem.
P.S. mam root, nakup tudi ni problem.
Tako to gre.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: galu ()

Kakšen TWRP? Za xposed ne rabiš TWRP. Rabiš samo root (ki ga, baje, imaš).
Cool Tool
https://play.google.com/store/apps/deta...
Cool Tool

Tole tudi (če te xposed ne matra - kljub vsem zanimivim modulom ki jih ponuja, xprivacy recimo):

galu ::
Kakšen TWRP? Za xposed ne rabiš TWRP. Rabiš samo root (ki ga, baje, imaš).
http://forum.xda-developers.com/showthr...
Must be flashed with a custom recovery (e.g. TWRP) to install the framework.
Od Lollipopa dalje.
Tako to gre.

vilonja ::

mailer ::
Se da na google play plačevati s paypalom ali samo s kreditno? Iščem brskalnik za android. Opera mini mi ni predvajala animacije radarske slike in nekaterih video vsebin in je šla dol, firefox se mi ne zažene in javi napako. Katerega priporočate? Iščem še kakšno igro podobno Alto's Adventure, Infinity Loop, Bejeweleed,... Pa če je še kakšna dobra aplikacija za baterijo.
Asus B560-I, Intel 11500, Corsair 16GB 3200MHz

Sam uporabljam lightning browser.
Sem pa našel aplikacijo ki tablico/telefon spremeni v multi boot/room napravo.
Trenutno imam zraven original androida 5.1.1 gor še CyanogenMod 12.1 in Slim 4.4.4.build.9.0 katerega tudi največ uporabljam. Sem imel tudi Android 6 gor pa je pri inštalaciji gapps zaštekal.
Tablica je Nexus 7 2012.
Sem pa našel aplikacijo ki tablico/telefon spremeni v multi boot/room napravo.
Trenutno imam zraven original androida 5.1.1 gor še CyanogenMod 12.1 in Slim 4.4.4.build.9.0 katerega tudi največ uporabljam. Sem imel tudi Android 6 gor pa je pri inštalaciji gapps zaštekal.
Tablica je Nexus 7 2012.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BorutK-73 ()

Aphanisis ::
Na starem telefonu sem imel Cyanogenmod 12. Na službenem telefonu sem imel urejen call forwarding na moj osebni telefon in na osebnem telefonu, ko je službeni forwardal klic se je izpisala št. klicatelja in zraven sporočilo "forwarded call" - tako sem vedno vedel od kod prihaja klic.
Sedaj uporabljal Nexus 5x stock Android 6.0.1 in sporočila "forwarded call" ni več. Ko mi službeni telefon forwarda klic na mojem osebnem telefonu ni več razlike med tem ali je klicatelj klical direktno mene ali pa na služben telefon.
Ali se da nekako uredit, da bi se zopet vrnil napis "forwarded call" na osebnem telefonu, ko je klic forwardan iz službenega? Ima kdo kakšne izkušnje? En kup je nekih aplikacij, ki naj bi to omogočale, vendar imajo zelo nizek rating.
Sedaj uporabljal Nexus 5x stock Android 6.0.1 in sporočila "forwarded call" ni več. Ko mi službeni telefon forwarda klic na mojem osebnem telefonu ni več razlike med tem ali je klicatelj klical direktno mene ali pa na služben telefon.
Ali se da nekako uredit, da bi se zopet vrnil napis "forwarded call" na osebnem telefonu, ko je klic forwardan iz službenega? Ima kdo kakšne izkušnje? En kup je nekih aplikacij, ki naj bi to omogočale, vendar imajo zelo nizek rating.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Aphanisis ()

vilonja ::
Mogoče kdo pozna kakšno dobro aplikacijo gps outdoor. Da si lahko offline mape downloadaš, shranuješ gps lokacije, vpišeš gps lokacijo in te do tja vod.
Zelo primerno se mi zdi to za v gozd, npr. ko grem gobe nabirati si lahko lokacijo enostavno shraniš in jo lahko drugič kadarkoli obiščeš.
Zelo primerno se mi zdi to za v gozd, npr. ko grem gobe nabirati si lahko lokacijo enostavno shraniš in jo lahko drugič kadarkoli obiščeš.

matobeli ::
probaj "personal eye sistem" sicer v osnovi mišljena za vojake in druge varnostne službe, ampak dobro deluje tudi v civilni uporabi.

Na starem telefonu sem imel Cyanogenmod 12. Na službenem telefonu sem imel urejen call forwarding na moj osebni telefon in na osebnem telefonu, ko je službeni forwardal klic se je izpisala št. klicatelja in zraven sporočilo "forwarded call" - tako sem vedno vedel od kod prihaja klic.
Si ne nastavljaš to pri operaterju.

Aphanisis ::
Si ne nastavljaš to pri operaterju.
Pri operaterju si nastaviš, na katero tel. št. želiš, da so tvoji dohodni klici forwardani. Prikazovanje informacije na telefonu, da pa ti prejemaš forwardan klic iz druge tel. št., se nastavi na telefonu. Vsaj do sedaj sem bil prepričan tako. Me lahko kdo popravi?

zzbil ::
Ima kdo čas, da mi razloži kaj je poanta xposed in zakaj se ga splača/ne splača naložiti?
Hvala
Hvala
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: zzbil ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Male lahke super aplikacije za android (small, light, cool, necessary aps)Oddelek: Mobilne tehnologije | 8465 (1409) | marS |
» | Obupno počasen AndroidOddelek: Mobilne tehnologije | 10159 (8839) | joze67 |
» | Migracija na nov Android telefonOddelek: Mobilne tehnologije | 12916 (8185) | BladE_ |
» | Spam kot notifications na androiduOddelek: Mobilne tehnologije | 4988 (4650) | CaqKa |