» »

Android - katere aplikacije

Android - katere aplikacije

««
32 / 52
»»

klinker ::

Baje da google ve svasta enih stvari ;)

Mare2 ::

klinker je izjavil:

Baje da google ve svasta enih stvari ;)

klinker, zzbil sprašuje iz prakse, torej če je kdo že preizkusil. On ve za google. A si se samo pofočkal tule? :)
http://bit.ly/Navodilo123 Podpora za N26 Mastercard za Slovenijo

zzbil ::

Klinker, nebos verjel vendar s tem komentarjem si mi pomagal točno nič :P
Mare2: ja rad bi slišal mnenje o xposed iz prve roke, kako mu je delovalo in tako :)

klinker ::

Fora je, kot vidis, da bos tu izvedu tocno nic.
XDA je pravi naslov za karkoli izvedet iz prve roke, kar se tice custom zadev na droidih.
Zadeva pac ne dela na vseh napravah in z vsemi moduli enako dobro in zato rabis source kjer je dosti uporabnikov dolocenega moda, kar slotech pac ni in ce bi googlal, bi pac prisu na XDA, ker iz tam izvira vse to.

Pithlit ::

xposed sam po sebi ne dela nič. Je le framework. Zanimajo te moduli. Teh je pa malo morje... tko da bo treba mal bolj konkretno vprašat.

Eni moduli ti omogočajo dokaj visok nivo personalizacije (gravitybox, recimo), drugi ti nudijo nek layer zasebnosti (xprivacy - to je klinker komentiral, cryptic-like). Kar se mene tiče je vredno že samo zaradi xprivacy.

V bistvu bolj kot imaš "vanilla" android bolj pride zadeva do izraza (vizualno in s 'fičerji'). Uporabno pride, recimo, za notification led... ampak to pač nekje dela, drugje pa ne (meni ne, hčerki pa lepo žmigajo une lučke).
Life is as complicated as we make it...

dottor ::

Ni aplikacija ampak da ne odpiram ločene teme. Iščem splitter preko katerega bi istočasno na tablični priklopu DSLR (preko priloženega kabla na OTG) in powerbank. Tablični uporabljam med snemanjem ampak baterija ne zrdži v takšnem načinu več kot 2-2,5 ure pa bi nekako še powerbank vezal zraven. Se pravi iščem en splitter ki prenaša tako tok kot podatke.
Xeon X5650@3.8GHz |Asus P6T|
2x4GB+4x2GB|ASUS R9 280X@1100MHz|
WD Green 240GB SSD + 4x1TB Hitachi

Jerry000 ::

A kdo uporablja app Weather timeline?
https://play.google.com/store/apps/deta...

Kaj imate za data source? Jaz imam Forecast.io...zanima me kateri je najbolj točenod naslednjih za nas:

Weather underground, forecast.io, yr.no, openweathermap, world weather online

dr.Akula ::

Zame daleč najbolj Weather underground. Po količini podatkov, ki ti jih dasta, sta Forecast.io in Weather underground ekvivalentna. Če pa primerjam potem z vremensko postajo in napovedjo vremena v naslednjih 24 urah (kako kateri data source napove vs. kaj se potem res dogaja), je pa Weather underground brez konkurence. Forecast.io že samo trenutno temp. zraka ponavadi zajebe za vsaj par stopinj, medtem ko se W.U. zmoti za do 2 stopinji.
Tista napoved po urah za naslednjih 24 ur sicer ni nekaj po čemer si zdaj ravno 100% urejam dan, je pa dobro dopolnilo. Se spomnim da sem enkrat proti koncu zime zjutraj prišel domov in gledal napoved, ter je kazalo da bo popoldne padal sneg. Arso ni takrat niti namignil na kaj podobnega in se mi je zdelo precej čudno kaj ga W.U. zdaj serje (vem da sem takrat potem šel še pregledovat druge data source). No, popoldne je snežilo. :)
ni podatka

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dr.Akula ()

Potem si bom tudi jaz nastavil na to, iščem bolj točen source. Hvala za info :)

matobeli ::

A za google maps obstaja kakšen free plugin ki bi omogočil prikaz hitrosti?

enega sem našel pa je plačljiv, sicer je res vrednost enega piva, ampak če je kakšen zastonj bi raje tistega.

SumTingWong ::

Probaj. Sam trenutno nimam Androida da bi sprobal.

PS : Ali se da na Androidu s kakšno aplikacijo, dodatkom, karkoli narediti v GPS (Sygic, Navigation, Maps.me, karkoli) da mi recimo ko bo ovinek prižge ekran samo za notification, potem pa ga ugasne. Kot recimo na iOS in Apple Maps.

Pesimist ::

Kdo dpozna kaksno bolso aplikacijo za total control? V smislu android lost ali where is my droid. Vem da obstaja location via SMS tudi brez da rabis mobile data ali wifi. Nice shit. Se kaj bolsega in bol popolnega? Oz kompletno zdruzenega?

galu ::

Cerberus

Potrebuješ pa root, da izkoristiš vse funkcije.
Tako to gre.

zgleda najlepše in zmore vse razen najvažnejše funkcije. Trackanje brez internet povezave.

edit: nasel clienta za sms pa se one skrivne podpira :O. zgleda da bo to to thx.

Google hangouts
Danes me pričaka updejt: "Z nadgradnjo je združitev google pogovorov in SMSjev onemogočena" :'(
Ena izmed funkcionalnosti ki je bila očitno premalo uporabljana in je samo povzročala zmedo uporabnikom.

No, jaz sem samo zaradi tega uporabljal hangouts.

Obstaja kakšna alternativa?

Jaz pa sem to uporabljal ker mi je namenski APP za SMS podvajal SMSe in imam podvojene, le hangout jih ni podvajal

Pesimist kako se imenuje program?

bela120 ::

Imam samsung galaxy tab4 spomina ima 8GB in spominsko 16GB.Prostora za aplikacije mi zmanjkuje ker je veliko aplikacij,ki morajo biti shranjene v napravi.Ali je kakšna aplikacija ,ki premakne aplikacije iz naprave na sd kartico? Ali celo shrani aplikacije in njihove podatke v oblak in bi potem lahko po potrebi aplikacijo zbrisala in naložila nazaj če bi jo potrebovala in bi se podatki ohranili?

BorutK-73 ::

Imaš rootano tablico? Išči App2SD v google play.

bela120 ::

Ne žal nimam rootane tablice mogoče je čas da se lotim rootanja

Timmah ::

Fantje in dekleta

Iščem andrioid app, ki mi bo shranjevala password-e. Delam napreč kot ITjevec in imam morje gesel, ki jih shranjujem v zaklenjeni excel tabeli, ki je na PC lepo pregledna na telefonu pa niti ne več tolk. Krasno bi bilo da bi se aplikacija sync-ala z PC verzijo in da bi lahko ustvarjal kategorije recimo NAS, RDP, VPN... in pod njimi username in password.

Kar nekaj programov sem že probal pa mi nič ne odgovarja. Seveda je lahko plačljiva aplikacija.

lep pozdrav
donde esta francesca

mn ::

Jaz uporabljam Keepass (KeePassDroid na androidu) v kombinaciji z Dropboxom.

Mavrik ::

1Password, LastPass in KeePass so vse dobre opcije - in nekako v tem vrstnem redu so po kvaliteti in ceni :)
The truth is rarely pure and never simple.

knesz ::

Jaz uporabljam Enpass. Verjetno pa ni neke bistvene razlike med naštetimi denarnicami.

PARTyZAN ::

Razen te, da LastPass podpira največ platform/browserjev med vsemi naštetimi.

Keepass - to bo to =) hvala
donde esta francesca

knesz ::

PARTyZAN je izjavil:

Razen te, da LastPass podpira največ platform/browserjev med vsemi naštetimi.

Pač pogledaš kaj uporabljaš, Win - FF/Chrome/IE, Android/BB10 pokrije moje potrebe.

1Password, LastPass in podobne so ubistvu aplikacije da te avtomatsko logirajo na strani in v aplikacije, česar pa ne rabim. Svoja gesla si zapomnim, problem je z gesli ki jih rabim za ostale uporabnike omrežja in programov. Rabim samo ubistvu pregledno bazo, ki jo lahko urejam tudi na PCju in mislim da bo Keepass to.
donde esta francesca

dunda ::

Z drugimi nimam izkušenj, ker sem pred leti začel uporabljati Keepass ... in služi odlično, čeprav mogoče izgleda malo špartansko.
https://www.kacnje.eu

KeePass je meni všeč ker imaš offline bazo na disku in ne v cloudu. Ga imam na vseh androidih in PC-jih. Važno je da ne pozabiš master gesla, ker pol si pa v ku**u.

PARTyZAN ::

Kako si pa sinhroniziraš gesla med napravami? Na roke kopiraš container?

DuleKrtola ::

App za streamanje DJ setov ;)

PARTyZAN je izjavil:

Jap. Ni teško če imaš en htpc ki je stalno on in shared mape.

dunda ::

PARTyZAN je izjavil:

Jaz imam sinhronizirano mapo ... in se tista mala datoteka pojavi na napravah, kjer pač uporabljam. Na nek način cloud rešitev :-)
https://www.kacnje.eu

Qushaak ::

Morda ni to čisto vprašanje za aplikacije, ampak vidim da obstajajo na to temo.
Vsi polnilci so danes precej prehitri, da bi baterija živela bolj optimalno dolgo. Sam ponavadi čez noč polnim in praktično nikoli se mi še ni mudilo, da bi moral v zelo kratkem času kar se da čimbolj napolniti baterijo. Zato mi je vseeno, če je baterija namesto recimo ob 1:30 napolnjena ob 5h zjutraj.
Praktično "počasnih" polnilcev se danes ne dobi, bi pa recimo rad dosegel, da se milni nekako z 0.5-0.6A.
Je poleg utopičnega iskanja tako počasnega polnilca še kaka druga možnost, da nekako nastavim amperažo za filanje (applikacija?,...).
Hvala za pojasnila.

Baterijam čisto nič ne škodi quick charge. Vsaj ne do QC2.0

Da pa ti odgovorim, ne, da vzameš 500mA polnilec je edina opcija.

Mare2 ::

Qushaak je izjavil:

Vsi polnilci so danes precej prehitri, da bi baterija živela bolj optimalno dolgo.

Po mojem, če imaš original, nimaš kej falit. :)
http://bit.ly/Navodilo123 Podpora za N26 Mastercard za Slovenijo

Qushaak ::

Pač če crkne izven garancije priloženi in bi kupil dober after-market charger (magari, če je nekaj € več) in bi bil še kaj bolj kvaliteten kot original.
Vidim da so zelo cenjeni Anker, ZUS, Moshi.

xandros ::

Telefon ima senzor prstnega odtisa.
Katero aplikacijo, da ugasne ekran(in ne lock!)?
In ko odklenes nazaj s prstnim, da ne zahteva gesla(pin,gesture).

A kdo uporablja androida kot IR daljinec?

Najbolš nekaj takega da bi si lahko "sestavil" svoj univerzalni remote. Zaželjeno tudi da bi lahko ročno notri kodo vpisoval.

Stari maček ::

matobeli je izjavil:

A kdo uporablja androida kot IR daljinec?

Najbolš nekaj takega da bi si lahko "sestavil" svoj univerzalni remote. Zaželjeno tudi da bi lahko ročno notri kodo vpisoval.

Uporabljam Sure in me še ni razočaral.

Sedaj vidim zakaj ga nisem našel v trgovini -moja naprava ni podprta. Moram pisat kaj je fora.
Ali Sure podpira "macrote" -več akcij na eni tipki, ali podpira sestavitev čist svojega daljinca?
Kako bi to delovalo na klimatski napravi? Na slikah je tudi narisan da lahko kaže temperaturo (kot je to v navadi pri daljincih za klimo), to dela?

Uporablja kdo galaxy remote control?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: matobeli ()

Baje je Allo že izšel, v trgovini pa piše comming soon...kdo ve zakaj je tako? Je kdo probal že? Je za kaj?

dr.Akula ::

APK, če se ti mudi.
Drugače imajo pa počasen rollout, enako kot so imeli pri Duo. Čez par dni bi že moral biti dosegljiv vsem na Play store.
ni podatka

Hm...potegnil dol pa ne dela. Se takoj odpre in zapre. Bo treba pocakat zgleda

Dosan ::

Meni dela tako kot je treba. Mogoče si naložil napačno verzijo APKja (več jih je za različne tipe telefonov - arm64, dpi etc).

Imam OnePlus X, katera je torej zame?

Dosan ::

Jerry000 je izjavil:

Imam OnePlus X, katera je torej zame?

Ker je tvoj telefon in ga jaz nimam vem toliko kot ti oz manj, postopek je sledeč (za v prihodnje, ker dvomim da se še komu da iskati namesto tebe).

1) www.google.com --> "oneplus x DPI" --> 480 dpi
2) ww.google.com --> "oneplus x arm 64" --> not 64, just ARM

3) http://www.apkmirror.com/apk/google-inc...

Find arm, dpi 480.
««
32 / 52
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Male lahke super aplikacije za android (small, light, cool, necessary aps)

Oddelek: Mobilne tehnologije
258464 (1408) marS
»

Obupno počasen Android

4010158 (8838) joze67
»

Migracija na nov Android telefon

4012915 (8184) BladE_
»

Spam kot notifications na androidu