Forum » Omrežja in internet » Modem prekine povezavo (sinope.siol)
Modem prekine povezavo (sinope.siol)
sebas4 ::
Nekaj podobnih tem sem sicer na to temo že prebiral, da pa bi kdo imel enake težave nisem opazil.
PROBLEM
Prekine se internetna povezava. TV Wireless, telefon...skratka vse kar je vezano na modem Sinope (novi od Siola). Prekinitev zaznajo tudi v Siolovem centru. Včasih se modem postavi nazaj sam. Včasih ga je potrebno še ročno resetirati. Taka prekinitev povezave se mi zgodi okoli 10 krat na dan, včasih pa cel teden nikoli, se pravi na obroke. Več ali manj pa kar redno po par krat na dan. Opazil sem tudi, da se na modemu za trenutek izklopijo vse lučke tudi Power, se pravi dejansko kot bi modem potegnil iz elektrike. Vendar ne vedno, včasih pa samo lučka power gori in se ugasnejo vse ostale.
SIOL JE POSREDOVAL
Menjal je porte na centrali zame.
Povezal me je na drugo linijo, čisto novo linijo od centrale do naše hiše.
Previrili so vse spoje, v hini instalaciji in zamenjali nove kable, ter štekarje za telefonski kabel.
Dobil sem nov modem.
Preverili so vaške razdelilne omarice in omarico na hiši.
SAM SEM POIZKUSIL
Modem sem preklopil na drugo linijo utičnic za elektriko (druga varovalka) če bi bilo kaj z elektriko.
Izklopil sem Wireless in poizkusil uporabljati modem le za en računalnik in še to preko kabla.
PROBLEM OSTAJA
Prekine se modem in s tem povezava in vse ostalo.
TEHNIK je rekel, da če še to ne bo pomagalo, ko me je praktično od centrale do mene priklopil na novo linijo, preveril in menjal hišno instalacijo in modem, da bo moral prijaviti merilcem, ki naj bi ugotovili morebitne napake na omrežju globalno.
Imam pa nekaj podatkov, da tudi drugi imajo težave, vendar ne tako očitne in pogoste kot jaz.
------------------------------------------------------------------
Kaj mi je storiti, kaj bi lahko bilo vzrok temu, kaj kot stranka lahko v tem primeru naredim. Kompenzacija naročnine glede na stalno prekinjanje? V mojem primeru je očitno napaka na strani Siola.
Imam pa TRIO MEGA in 2mb internet, (2 TV) TEl. Od Centrale sem oddaljen okoli 2 km, bakren kabel vendar novejši. Obe TV in Internet polno vleče brez problemov, seveda le do prekinitve na modemu.
Če ima kdo kake odgovere.
Vsem lepa hvala.
PROBLEM
Prekine se internetna povezava. TV Wireless, telefon...skratka vse kar je vezano na modem Sinope (novi od Siola). Prekinitev zaznajo tudi v Siolovem centru. Včasih se modem postavi nazaj sam. Včasih ga je potrebno še ročno resetirati. Taka prekinitev povezave se mi zgodi okoli 10 krat na dan, včasih pa cel teden nikoli, se pravi na obroke. Več ali manj pa kar redno po par krat na dan. Opazil sem tudi, da se na modemu za trenutek izklopijo vse lučke tudi Power, se pravi dejansko kot bi modem potegnil iz elektrike. Vendar ne vedno, včasih pa samo lučka power gori in se ugasnejo vse ostale.
SIOL JE POSREDOVAL
Menjal je porte na centrali zame.
Povezal me je na drugo linijo, čisto novo linijo od centrale do naše hiše.
Previrili so vse spoje, v hini instalaciji in zamenjali nove kable, ter štekarje za telefonski kabel.
Dobil sem nov modem.
Preverili so vaške razdelilne omarice in omarico na hiši.
SAM SEM POIZKUSIL
Modem sem preklopil na drugo linijo utičnic za elektriko (druga varovalka) če bi bilo kaj z elektriko.
Izklopil sem Wireless in poizkusil uporabljati modem le za en računalnik in še to preko kabla.
PROBLEM OSTAJA
Prekine se modem in s tem povezava in vse ostalo.
TEHNIK je rekel, da če še to ne bo pomagalo, ko me je praktično od centrale do mene priklopil na novo linijo, preveril in menjal hišno instalacijo in modem, da bo moral prijaviti merilcem, ki naj bi ugotovili morebitne napake na omrežju globalno.
Imam pa nekaj podatkov, da tudi drugi imajo težave, vendar ne tako očitne in pogoste kot jaz.
------------------------------------------------------------------
Kaj mi je storiti, kaj bi lahko bilo vzrok temu, kaj kot stranka lahko v tem primeru naredim. Kompenzacija naročnine glede na stalno prekinjanje? V mojem primeru je očitno napaka na strani Siola.
Imam pa TRIO MEGA in 2mb internet, (2 TV) TEl. Od Centrale sem oddaljen okoli 2 km, bakren kabel vendar novejši. Obe TV in Internet polno vleče brez problemov, seveda le do prekinitve na modemu.
Če ima kdo kake odgovere.
Vsem lepa hvala.
Spajky ::
zamenjat modem in eventuelni napajalc zanj najprej
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...
madog ::
sinope je že po defaultu popolnoma zgrešen modem, sam sem ga imel ravno toliko časa da sem ga zabrisal v steno in priklopil nazaj starega od iskre. Sinope se je obešal, resetiral, na novo potrebna konfiguracija, sam od sebe reset na default nastavitve.....
Od kar imam priklopljenega iskrinega se mi linija ni sesedla niti enkrat!
Phenom II X4 955 BlackEdition|M4A87TD EVO|OCZ 2x2GB @1333MHz|Sapphire HD5770 OC
Tilen ::
sinope je že po defaultu popolnoma zgrešen modem, sam sem ga imel ravno toliko časa da sem ga zabrisal v steno in priklopil nazaj starega od iskre. Sinope se je obešal, resetiral, na novo potrebna konfiguracija, sam od sebe reset na default nastavitve.....
Tudi Sinope je od Iskratela.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tilen ()
sebas4 ::
Če je tako, bi prosil za nasvet kakšen modem priporočate. Model in kje se ga dobi. Dvomim namreč, da bi kje dobil starega od iskre. Lahko pa kakšnega novejšega. Ima kdo izkušnje s tem?
toxius ::
Če je tako, bi prosil za nasvet kakšen modem priporočate. Model in kje se ga dobi. Dvomim namreč, da bi kje dobil starega od iskre. Lahko pa kakšnega novejšega. Ima kdo izkušnje s tem?
lahko poskusiš predlagati Siolu, da ti spremenijo še sinhronizacijski profil ali pa da ti poskusno dajo modem SAGEM...
LP
alexz ::
jaz sumim da nekaj ni v redu s tvojo električno napeljavo v bajti.glede na to da se ti včasih tudi Power lučka ugasne.ali pa da neka druga naprava povzroča motnje modema. če uporabljaš električni razdelilec mogoče z njim ni kaj vredi?
modem lahko uporabljaš samo tisti katere ima Siol v ponudbi.
modem lahko uporabljaš samo tisti katere ima Siol v ponudbi.
KTr1sk ::
In si kaj ugotovil, kako si rešil problem?
i5-14500k,32gb ddr5,6700xt,nvme2x,hdd4x, Dell G3223Q
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Siol??Oddelek: Omrežja in internet | 2083 (1550) | zzitop |
» | Sinope 568 in wirelessOddelek: Pomoč in nasveti | 47788 (25210) | Spajky |
» | VoIP gatewayOddelek: Omrežja in internet | 2255 (1925) | iNN |
» | Irokopasovni problemiOddelek: Omrežja in internet | 2017 (1478) | m0LN4r |
» | SIOL ADSL Kateri modem izbrati ???Oddelek: Omrežja in internet | 3424 (3048) | Senitel |