» »

POK !!! v napajalcu

POK !!! v napajalcu

SmoKey ::

V napajalniku je naredil pok in se iz njega pokadilo.
Računalnik sm mel hvalakur.. ugasnjen, tko da je vse uredu, razen napajalca seveda.
Zanima me če bi lahko uveljavljal garancijo? S tem mislim če je možno da ti dokažejo da si ti tist cajt kj šaru zraven. Nč nism odpiral napajalca ali karkoli samo mali bratranec mi je pretaknil iz 230V na 115 medtem k je bil napajalc prižgan in vkljopljen v elektricity. :(




LP
Živalsk vrt iz silicijeve doline

Matek ::

ja lol, sj zato je crknu, to je b bistvu tvoja krivda, žal.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

SmoKey ::

Ja LOL je ta bk od bratranca. Sam mene pa zanima če se da dokazat da je zato crknu. Al bi se loh zmislu da je kr poćl :)
Živalsk vrt iz silicijeve doline

Monster ::

valda da se da LOL :)))... kondenzatorje je razneslo ker so prebili pa to... sem ze sam videl da je en isto naredu sm pol je dal nazaj na 230 a mu je delal si probal?.. drgac pa kr lepo po nov napajalnik
Ka zaboga...

SmoKey ::

Ja, zdej smo ugotovil da sm lol. :8) Jebat ga se zgodi če ne vahtaš tko k je treba.
Sam še zmer ne vem ker te nism čist dobr zastopu monster.
btw, napajalc ne dela na 230v zdej.
A jest loh uveljavljam garancijo če se mal zlažem :) ?
Živalsk vrt iz silicijeve doline

matic ::

Lagat se ne sme!
Garancijo pa vseeno lahko probas uveljavit! Pa zato ni treba da lazes!
Samo povedat ni treba - molci! To ni laz!
Ce pa ze mores pa lahko vsaj malo manj lazes, da nic ne ves ker te ni blo zraven.. si prsu probal uzgat pa ni delalo.. huuhh.. zato si ga prnesu na servis! ;)

Vskrajnem primeru ti lahko recejo samo da ne upostevajo garancije in da moras kupit novega!
Ce rabis 250W ti ga jest prodam! :D
Skoraj nov za tricetrt cene! Garantiram da dela, ampak ne v nacinu 110V na 230V!! ;)
Jast drgace zdaj uporabljam 300W zato tega ne rabim!
ce rabis, moj kontakt: matic@medicotehna.si

SmoKey ::

Ne rabm hvala ker mam še enga 250w doma pa enga 230w tko da komp mi dela sam navijat ne morm zdej.
A bi se dal mogoče ta napajalc nekak popravit?
Če so popokali samo kondenzatorji se jih zamenja z enakimi - ali sm spet lol- je kje kkšn k to zna oz. vsaj ve če se da ?
Živalsk vrt iz silicijeve doline

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: SmoKey ()

Monster ::

heh... lahka probas z garancijo sm ko ti bo takoj pogruntal zakaj je blo... razen če zatežiš da je strela vrezala.. kar pa tud verjetno ni pod garancijo...
Ka zaboga...

SmoKey ::

Ja sej kva če me dobijo pol morš pa še za neupravičeno reklamacijo plačevat (pr MlacoM-u).Ne vem če bi riskiral, se ne upam, bi ga dal raj popravt
če se da.
No, štromarji kje ste? A se da popravt al ne?
Živalsk vrt iz silicijeve doline

||_^_|| ::

moj litla brother je tut to enkt naredu, je močno počilo, ter se zabliskalo. pol sm pa odpru in kaj vidim? da je šla sam varovalka (taka steklena je pa not se žičko vid. pol sm pa kr z eno žico prelotu in to je to:)

Monster ::

se ti je on povedal.. mogoce sm varovalka... odpri ga ce bos vidal "odprte" kondenzatorje je fertik al pa zazgan transformator :)
Ka zaboga...

Brane2 ::


No, štromarji kje ste? A se da popravt al ne?


Bistvo pri teh stvareh je v preventivi. Saj napajalnik se da popravit a kaj boš naslednjič ko ti bratranec pride na obisk ?

Bolj smiselno je reč stricu da mu ne boš težil za popravilo če se sterilizira :D :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

whatever ::

Kolegu je enkrat napajalnik začel goret. Točn ne vem kak je blo ampak mislim, da je mel kišto pržgano ko je vmes zmanjkalo štroma in je šel nekam ven iz sobe, pol ko so štrom vklopli pa je šel nazaj v sobo in iz napajalnika se je kadilo. Zmisli si nekaj v glavnem, sej ne morjo vedet ka ja blo.

freejack ::

:D To se je tut men 1x zgodlo, pri prvem računalu tam na 486, ko sn ugotavljal kaj se zgodi, če prestaviš uno stikalo..in BUM.. :D No ja, največ modrosti odneseš od lastnih (slabih) izkušenj.

matic ::

Hehe se ena nauka! ne kupuj vec pri malcomu! :D Pri njih je ye na sploh ynano da so genije glede garancije, sploh pa kaj takega "za zavajanje" al kaj ze se nisem slisal! Svasta!

Glede popravila.. jest sem se jih ze spravu popravljat.. odpir ga poglej ce je kaj zazganega! Skoraj sigurno je sla varovalka in tudi to je tisto kar je pocilo in blisknilo! Lahko da so sli tudi kondenzatorji, ampak te ne blisknejo, butnejo pa ven kot nek prah, peno, vadever...
Ce je sla varovalka jo zamenjaj sam.. gres v stacuno in kupis tako in zamenjas - ce je seveda na snemljivem stojalu.. Videl pa sem tudi ze prilotane.. ce znas lotati kupi podnozje in nove varovalko in zamenjaj, cene prosi nekoga drugega ki to zna, ali pa nesi v kak elektro center.. mislim da ti tudi v kakem Delkotu v BTCju to nardijo!
Ampak pazi! Ko zamenjas varovalko ni NUJNO da je vse OK! Ze prjej seveda preglej kondije.. lahko zamenjas tudi te a rabis malenkost vec znanja o kondenzatorjih! Ampak ce je slo to je precej mozno da so sli tudi tranzistorji... ni pa nujno! Ampak ce je butnl cez varovalko potem je slo verjetno vec stvari! Prva naslednja stvar od varovalk so na udaru diode.. ce slo si kondiji so sli tudi te.. in tukaj je ye ogromno dela in se verjetno ne splaca popravljat!
Skratka ce se ti zdi da je sla samo varvalka jo poskusas zamenjat in probas ce dela! Ce je slo se kaj drugega bo varovalko spet razgnalo! Ni tako grozno! Saj varovalke niso drgae! Sam nikakor pa ne prikljucuj gor plate ali cesarkoli drugega! Samo vstekaj sam napajalnik v elektriko!

Pa se to ce se spravis na delo sam, ti tam nebodo odobrili nobene garancije!
Na Mlacomu ti napajalnika 100% ne bodo sli popravljat ce si to mislil pa cetudi je sla samo varovalka!
In tudi ce kje bi popravljali verjetno nebi hoteli popravljati ce jim prineses odprt napjalnik oz. pretrgano tisto CE nalepko..

SmoKey ::

Sm ga kr odpru pa pogledu kaj je šlo, čeprav ne vem dost o teh zadevah pa mislm da je en kondenzator razneslo- tam okrog je tud vse črno. Šla je tud varovalka sm jo ven uzel in je čist črna, not pa ena žička skače. Js sam upam da zdej ni šlo u p.... vse tist k je Matic naštel.

Matic: sej vidš kaj je šlo (vsaj mislm:) - pa mislš da bi ti to znal skup zmontirat (Napajalnik je Enermax EG365P-VE)

Če bi znal pa če si bliz Lj, mi pleas mejli:jusselan@volja.net
Živalsk vrt iz silicijeve doline

dela ::

moj bratranec je tud enkrat stikalo premakno(na svojem kompu) pa je tud crknu napajalc. Samo je pa malo čudno da ni blo nobenih efektov :'( :D sem pa bil zravn...

SmoKey ::

FALcOn3y3: tud js sm bil zravn k je usekal in se zabliskal, tamau je bil po moje še pol ure gluh :D , pa mal je manjkal do hudga ognjemeta. Pol je pa še u bajti vn štrom vrgl -cela piz......, ampak bilo pa prošlo :D
Živalsk vrt iz silicijeve doline

AngelOfDeath ::

onemogočiš stikalo pa je :D
če maš digitalni fotoaparat ga slikaj in daj slike na net da vidimo kaj se je skurlo >:D

matic ::

Hmm.. jest nebi lih popravljal! :D Prvo kot prvo yelo mal casa! Septembrki roki ya iypite se bliyajo! ;( Napajalca pa se pomje ne splaca ppravljat...
Ampak ce dober premislim so sle samo varovalka in kondiji.. saj diode so iste verjetno za 110 in 220V.. elektronska tut...
Probaj najt kak elektro servis... samo prej vprasaj kolk bi kostalo.. da zamenjajo vsaj tisto kar je crno..
Kaj pa je z zicko pa nevem.. kako strli!?

p.s.: za varovalko je ok ce je samo crna! Meni jo je ponavadi razgnalo ako da je bil se njen steklo po celem napajalcu! :)

Speedster ::

Matr je lol ta tvoj bratranc, denar ti naj da za novga.;)
Drgač ga pa lahko odneseš k abasat-u po moje da ti ga lahko zrihta, če kdo lahko samo on.:D

TylerDurden ::

Samo napajalnik je crknil, zamnjaj ga za novega in računalnik bo delal kot nov. Verjemi mi, ker se je meni isto zgodilo.
Let\'s make some soap ...

SmoKey ::

OK bom nesu ke k mi je Speedster reku, k vem da je model dost stručko za zadeve, slike bi pa dal gor sm glih poslikou sam sm ugotovu da ne znam dt slik na slo-tech.

Matic: ne štrli :) , notr je žička pač zlomljena..
Živalsk vrt iz silicijeve doline

Ziga Dolhar ::

Jaz sem se tudi enkrat igral s tistim. Pes je prišel k računalu (k ventilatorju), nakar se je silovito umaknu (kot da se je ustrašu, je zasmrdelo), čez pet sekund je šel fajn rjav dim ven :)).

Še ena -- oče je imel mesnico -- polno hladilnic, strojev. Jaz sem enkrat poskušal kaj se zgodi, če v vtičnico na steni pač vtaknem kabel (tako da gre elektrika skozi eno luknjo v kabel in potem čez kabel nazaj v drugo luknjo). la glavna varovalka, name nihče posumil :]]].

Brane2 ::

kdo je abasat ? Tip servisira hardver ali sterilizira folk ?

SmoKey ::

Abasat je serviser oz njegova firma.
Brane2: Izgleda da maš ti že nekaj izkušenj s kastriranjem, ali pa te ta stvar samo zelo zanima :) :D
Živalsk vrt iz silicijeve doline

matic ::

TylerDurden: o cem ti to? :\

Ta glavna varovalka!? A je bla pr tep tut to una k jo je taka... veliiiiiika! Kakih 20cm.. pa k jo lahko kao sam z Elektro pridejo nazaj v stanje "1" dat? :D Pri nas se je to 1x zgodl kaj je pa blo pa nevem...

Brane2 ::

Ne sekiri se za varovalko. Zdaj vsaj veš, zakaj se da v PROM čip samo enkrat vpisat ničlo >:D >:D >:D

Mercier ::

Yusov:
Sam mene pa zanima če se da dokazat da je zato crknu. Al bi se loh zmislu da je kr poćl :)
klik1
klik2

Rečmo temu prispevek o zasebnosti na netu. :D

SmoKey ::

Ejga ti ne vem kaj si zdej mislu nekoime. Js nimam pred nobenm kj skrivat. Admini me ne nadlegujejo, js ne njih. Pr MlacoMu pa tud ne morjo vedt kdo je Juš Selan k je pr njih kupil napajalc če slučajno berejo ta thread( ne vem če si to mislu :) :D
Zdej pa itak ni več panike sm dal zrihtat in najbrž bo!! Kasnej vm dam pa še fotke od uničenga napajalca k bo popravljen pa še od popravljenga!
Živalsk vrt iz silicijeve doline

Mercier ::

Jah, mogoče se pa splača na to pomislit. (da kdo bere)

matic ::

Nekolme: pa daj prosim te!! Saj nisi resen no..ali si? Si pa res vrazeveren! Pa tut ce kdo z Mlacoma bere pa naj bere..
Naredimo test!? :D

[i]V Mlacomu so vsi smotani ce kak od njih oporeka naj se javi in sporoci in dokaze da to ni res! ;) [/i]

Zdaj pa poklici na Mlacom pa jim reci da naj si gredo na ST popravit ugled.. :D

Mercier ::

Zdaj pa poklici na Mlacom pa jim reci da naj si gredo na ST popravit ugled..
Al pa na IBM. Pa da ugotovijo, da z nobeno serijo diskov prevzaprav ni bilo nič narobe, le ljudje hočejo vedeti "kako deluje". :D

matic ::

Pa daj NekoIme zresni se! IBM disk so itaq podn in so vse serije zanic! Raj naj pridejo to pocekirat na forum...

Pa to je zdej ze cist off topiic!

Ti pa ce imas tak kompleks pred skrivanje identite raje nehaj uporabljat internet! BSA in podbni te itaq zvohajo v trenutno prakticno ne glede na to kaj ti uporabljas!

SmoKey ::

nekoime dej odpri ti en nov thread raj pa bo ;)

Hmm, napajalnik je popravljen. Sm ga dal enmu kolegu popravt ki za eno firmo tud rčunalnike popravlja, napajalce :) , pa take zadeve. In je reku da je tist kar je razgnal neko varnostno vpetje in pa pač varovalka. In to mi je zrihtu čist đabe. mater mam srečo.
Napajalc pa dela isto kot prej:
3.3V Value = 3.35 (nonstop)
5V Value = 4.98 (nonstop)
12V Value = ta pa niha 11.89-11.95 (ampak to je tud že prej) :D :D :D
Živalsk vrt iz silicijeve doline

matic ::

Yusv: zato pa so varovallke! 8-)

Sam vcasih tut ces pebije.. sej take varovalke imajo drugac prakticno vsi elktricni aparati.. razlike so samo v moci (A-amperi) rugace pa so enake.. pa dve vrsti sta Slow in Fast.. ena pa stane mislim da manj ot 10sit

Mercier ::

OK, da ne bo kakih zamer, smetenja foruma in da naredimo konec tejle "zasebnosti".

Prvi post je fora-forma, ampak situacija je pa čisto realna in opozorilo čisto resno. In pri tem je čisto vseeno kaj si, ali nisi, ti (Yusov) nameraval. Itak sem prebral, da bi rad zadevo rešil. Splošno modrovane, skratka.

Vse ostalo je pa fora-forma in fora-vsebina.

Amen.

TESKAn ::

Yusov, ne pozabi sedaj onemogočit stikala odzadaj, da se ti ne bo še enkrat zgodilo to:).
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

SmoKey ::

Jp sej to pa res ni slaba ideja :D !!!

slawc ::

Ves kaj... napelji kksno zicko da ga mal zruka ko bo slatu >:D

Sam ne 220V 8-O da nau pr nemu POK nardil :D
LP, Slawc

McHusch ::

eh, najboljs da zalimas tisto stikalo s sekundnim pa je (tak sem jest naredu), nobeden vec ne more saltat, sam zlomis ga se lahk:D

aja, pa da ne bos mel na 110V ko bo limu>:D >:D

SmoKey ::

Evo tkole je pa tole zgledal po POK-u.
Zdej pa dela samo da ni tistga ta počenga več gor, pa varovalka je zamenjana.
TA prve tri slike so od napajalca:LINK

Brane2 ::

Kot je videt, ti je odneslo varovalko in NTK termistor...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Problem napajalec

Oddelek: Strojna oprema
351191 (885) Pyr0Beast
»

Dvakrat preživel pod 220V (strani: 1 2 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
526909 (5505) tiborrr
»

Popravilo napajalnika

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
52416 (2271) e-marko
»

pomoc nujno

Oddelek: Pomoč in nasveti
141283 (1078) perci
»

Kaj sem skuro

Oddelek: Pomoč in nasveti
301475 (1118) Binji

Več podobnih tem