Forum » Strojna oprema » DVD enota
DVD enota
bluefish ::
Malo bolj definiraj CD-je. Ti ne zazna le zapačenih ali tudi originalov ne ali pa je random?
dzinks63 ::
Lepo pozdravljen na SloTechu. Direktno lahko zapečeš le navadne nezaščitene cd, dvd-je. Večina dobrih iger, programov, filmov in glasbe je zaščitena. In teh ne moreš kar tako enostavno zapečti, oziroma narediti rezervno kopijo. Za to rabiš specialne programe.
dzinks63 ::
Odvisno od starosti, ohranjenosti in kvalitete ploščkov, prav tako od tvoje enote. Nekatere berejo tudi rahlo poškodovane, druge ne. Tudi zaradi firme samih ploščkov so razlike. Nekateri sploh niso komaptibilni z določenimi enotami. V glavnem ponavadi vse dela, lahko pa pride do razno raznih problemov. Sčisti, zglancaj dvd plošček, nadgradi firmware predvajalnika, v skrajnem primeru kupi novo cd-dvd-rw enoto, pa še takrat ni garantirano, da ti bo vse čitalo, prav zaradi prej omenjenih zadev.
anze15 ::
Sem že posodobil gonilnike, pa mi še vedno noče. Računalnik je pa star eno leto in mislim, da bi moralo delati.
ST-777 ::
Tudi moj DVD zapisovalec včasih noče prebrati kakšno CD ali DVD ploščo. Pomagam si tako, da odprem pladenj s ploščo in spet zaprem. Plošča je bila nato zaznana, podatki prebrani in film predvajan. Če to ni pomagalo, sem uporabil čistilni CD, ki je očistil lasersko glavo zapisovalca. Se je že nekajkrat zgodilo, da je to čiščenje pomagalo, vendar ne vedno.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Zanič DVD-ji ali zapisovalec?Oddelek: Pomoč in nasveti | 2834 (1999) | Han |
» | Težava z branjem cd-jevOddelek: Strojna oprema | 1981 (1560) | opeter |
» | Nova anketa: je DVD/Blu ray enota (že) odveč? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Ostalo | 28275 (25747) | kuglvinkl |
» | Windows ne zazna DVD-jaOddelek: Pomoč in nasveti | 2373 (2178) | euro |