Forum » Elektrotehnika in elektronika » Kaj namesto tantal-ovih kondenzatorjev
Kaj namesto tantal-ovih kondenzatorjev
Lublansky ::
Pozdravljeni!
Lepo prosim, če mi lahko nekdo svetuje, katere kondenzatorje lahko uporabim namesto tantalovih 4, 7uf-16v, 10uf-16v in 100nf-100v?
Oziroma, kaj naj naredim, če teh ne morem dobiti?
Vnaprej se opravičujem, če bo koga tale tema vznemirila.
Izdelujem neko napravo in imam vse že pripravljeno, na tole pa nisem ravno računal, zato se mi je vse ustavilo. Res nisem pričakoval, da ne bom dobil kondenzatorjev...!?
Lepo prosim za čimprejšnji in čimbolj uporaben nasvet. Sklepam, da ste tukaj dosti bolj sposobni in ustrežljivi, kot nesramni prodajalec v trgovini, ki naj ostane neimenovana...
Za pomoč se vnaprej zahvaljujem in vas pozdravljam.
Lepo prosim, če mi lahko nekdo svetuje, katere kondenzatorje lahko uporabim namesto tantalovih 4, 7uf-16v, 10uf-16v in 100nf-100v?
Oziroma, kaj naj naredim, če teh ne morem dobiti?
Vnaprej se opravičujem, če bo koga tale tema vznemirila.
Izdelujem neko napravo in imam vse že pripravljeno, na tole pa nisem ravno računal, zato se mi je vse ustavilo. Res nisem pričakoval, da ne bom dobil kondenzatorjev...!?
Lepo prosim za čimprejšnji in čimbolj uporaben nasvet. Sklepam, da ste tukaj dosti bolj sposobni in ustrežljivi, kot nesramni prodajalec v trgovini, ki naj ostane neimenovana...
Za pomoč se vnaprej zahvaljujem in vas pozdravljam.
- polepsal: OmegaBlue ()
ducttape ::
4u7/16V pa 10u/16V ne bi smel biti problem dobit. Pomoje bi jih morali imeti povsod - HTE, Just, IC... (čeprav glede na komentar o prodajalcu skelpam da si že bil v IC :P )
Za 100n/100V je pa napetost res nekam visoka za tantala. Ponavadi lahko tantala zamenjaš s keramičnim kondenzatorjem, vendar je tip kondenzatorja seveda odvisen od namena uporabe.
Za 100n/100V je pa napetost res nekam visoka za tantala. Ponavadi lahko tantala zamenjaš s keramičnim kondenzatorjem, vendar je tip kondenzatorja seveda odvisen od namena uporabe.
Lublansky ::
Oj!
Super! Hvala za hitr odg.!
Izdelujem IR sprejemniško vezje, ki je v bistvu objavljeno na tej strani... Tolk glede namembnosti kondenzatorjev. Upam, da je zdej kaj lažje svetovat tip kondenzatorja.?
Napetost pa tako ali tako ne bo presegla 12V. Mislim, da bo kar 5V, ves čas.
Sicer pa, kaj svetuješ? Da bi kar keramični kon. kupil, z isto vrednostjo?
Bi bil tako prijazen in mi prosim sporočil natanko, kateri kon. bi bili primerni namesto tantalovih? Vsaj za tiste, o katerih si prepričan...
Fuul hvala! :-)
Super! Hvala za hitr odg.!
Izdelujem IR sprejemniško vezje, ki je v bistvu objavljeno na tej strani... Tolk glede namembnosti kondenzatorjev. Upam, da je zdej kaj lažje svetovat tip kondenzatorja.?
Napetost pa tako ali tako ne bo presegla 12V. Mislim, da bo kar 5V, ves čas.
Sicer pa, kaj svetuješ? Da bi kar keramični kon. kupil, z isto vrednostjo?
Bi bil tako prijazen in mi prosim sporočil natanko, kateri kon. bi bili primerni namesto tantalovih? Vsaj za tiste, o katerih si prepričan...
Fuul hvala! :-)
ducttape ::
100n/100V naj bo keramičen... uporablja se za odstranitev AC komponente napajalne linije. Mislim da ne boš imel problema dobiti tantale, tako da ni potrebno odstopati od načrta.
Brane2 ::
AFAIK se dobijo tudi moderni hitri elektroliti, ki lahko povsem OK zamenjajo tantale, samo se ti ni treba ukvarjat s tem.
On the journey of life, I chose the psycho path.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | 3-sistemski light showOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 3460 (2260) | pajdo95 |
» | regulator napetostiOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 4836 (4612) | a13misko |
» | Dodajanje kondenzatorjev (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 6552 (5676) | OwcA |
» | Ali se pozna CAS latency pri R9100 (8500)??Oddelek: Navijanje | 1251 (918) | SkyNet |
» | A mi lahko kaksen elektronik pomaga (vprasanje glede kapacitor-ja)Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1233 (1187) | Brane2 |