Forum » Pomoč in nasveti » Kateri windows program je bojši!
Kateri windows program je bojši!
duky25 ::
moj računalnik:
Cooler Master Centurion 690
Antec TruePower NEW 750
Gigabyte GA-P55A-UD3
Intel® Core™ i5 750
Mushkin PC3-12800 "Essential" KIT 4096MB
Gigabyte Radeon HD 5850
Western Digital WD6401AALS "Caviar® Black™" 640GB 7200RPM 32MB Serial ATA II
Samsung SH-S223C BEBE
pa me zanima katere windows bi nalozil gor windows 7 al XP?
mam XP pa ne vem če mi se splača kupovat novih windows 7!
ker sem nekaj zasledil da XP windows v primerjavi z windows 7 poberejo moč računalniku!
in a je to sploh res pa če res sploh takšna razlika?
Hvala za odgovore!
ps.kakšen ki se spozna na te zadeve bi bil zelo hvaležen!
Cooler Master Centurion 690
Antec TruePower NEW 750
Gigabyte GA-P55A-UD3
Intel® Core™ i5 750
Mushkin PC3-12800 "Essential" KIT 4096MB
Gigabyte Radeon HD 5850
Western Digital WD6401AALS "Caviar® Black™" 640GB 7200RPM 32MB Serial ATA II
Samsung SH-S223C BEBE
pa me zanima katere windows bi nalozil gor windows 7 al XP?
mam XP pa ne vem če mi se splača kupovat novih windows 7!
ker sem nekaj zasledil da XP windows v primerjavi z windows 7 poberejo moč računalniku!
in a je to sploh res pa če res sploh takšna razlika?
Hvala za odgovore!
ps.kakšen ki se spozna na te zadeve bi bil zelo hvaležen!
mtosev ::
7
xp je ze zasterel os
xp je ze zasterel os
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mtosev ()
Spike Edin ::
Imaš zmogljiv računalnik tako da ti priporočam Windows 7 Ultimate, v primeru da se ne spoznaš na to me lahko kontaktiraš na ZS ;)
The PC Doctor
c00L3r ::
Na ta računalnik vsekakor Windows 7. Najboljše kar 64 bitno različico.
Ultimate je zelo drag. Za povprečnega uporabnika je Home Premium ali pa Profesional čisto dovolj.
Imaš zmogljiv računalnik tako da ti priporočam Windows 7 Ultimate
Ultimate je zelo drag. Za povprečnega uporabnika je Home Premium ali pa Profesional čisto dovolj.
Spike Edin ::
Na ta računalnik vsekakor Windows 7. Najboljše kar 64 bitno različico.
Imaš zmogljiv računalnik tako da ti priporočam Windows 7 Ultimate
Res je.
The PC Doctor
te Windows 7 Ultimate ki si mi ti predlagav se cena vrti okrog 180EUR!
se strinjam da so 7 boljsi od XP!
ampak moje vprasanje je bilo ce je res taka velika razlika da se mi splaca dajet tok velik denarja!
imam XP Professional pa ne vem ce se mi splaca dajet tok denarja za nove windowse!
ker sem si mal ogledal na youtube razliko med XP in 7 pa ni nevem kaksne velike razlike glede hitrosti!
hvala za odgovore!
se strinjam da so 7 boljsi od XP!
ampak moje vprasanje je bilo ce je res taka velika razlika da se mi splaca dajet tok velik denarja!
imam XP Professional pa ne vem ce se mi splaca dajet tok denarja za nove windowse!
ker sem si mal ogledal na youtube razliko med XP in 7 pa ni nevem kaksne velike razlike glede hitrosti!
hvala za odgovore!
Spajky ::
Po mojem enotedenskem ukvarjanju z Win7 64 (glanc nov laptop od prijateljice) v globino in njegovo drobovje in tweakanju, da bi zadeva delovala res hitro, sem prišel do ugotovitve, da ta najnovejši MS produkt je spet upgrade na upgrade na upgrade etc. in da se zvleče folku spet dnar! iz žepa, ker ga ni/polom uspelo prej z famozno Visto.
Če ti XP-ji delajo BP in zadovoljujejo tvoje potrebe, ostani na njih, pa popolno varnostno kopijo celega delujočega sistema si napravi kam za eventuelno restavracijo sistema; IMHO se ne splača metat dnarja stran za nadgradnjo ali "nov" OS. Premalo opaznih praktičnih izboljšav za domačega običajnega uporabnika. Lepotni popravki oh in sploh "features" , ki jih ne rabiš, ne štejejo ...just my2cents ...
Če ti XP-ji delajo BP in zadovoljujejo tvoje potrebe, ostani na njih, pa popolno varnostno kopijo celega delujočega sistema si napravi kam za eventuelno restavracijo sistema; IMHO se ne splača metat dnarja stran za nadgradnjo ali "nov" OS. Premalo opaznih praktičnih izboljšav za domačega običajnega uporabnika. Lepotni popravki oh in sploh "features" , ki jih ne rabiš, ne štejejo ...just my2cents ...
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...
Spajky se popolno strinjam z teboj!
bom kar ostal na XP se mi zdi neumno metat tok denarja stran za nekaj malo ZELO malo stvari pri izboljsavi 7!
jaz tudi mislim da hocejo samo denar izvleci iz nasih zepov!
hvala vam za odgovore in zal se morem strinjat z Spajky sem malo vec pobrskal po netu in razskavah!
tako da odgovori kot so definitivno kupi 7 ali predlagam windows 7 ultimate ali se strinjam me zal ne bojo preprcal!
sam sem pricakoval mal vec razlage ali kaksne teste da bi me preprical v nakup 7 ker namrec ne govorimo o malo denarja!
ps.se enkrat hvala ker ste si vzeli cas!
bom kar ostal na XP se mi zdi neumno metat tok denarja stran za nekaj malo ZELO malo stvari pri izboljsavi 7!
jaz tudi mislim da hocejo samo denar izvleci iz nasih zepov!
hvala vam za odgovore in zal se morem strinjat z Spajky sem malo vec pobrskal po netu in razskavah!
tako da odgovori kot so definitivno kupi 7 ali predlagam windows 7 ultimate ali se strinjam me zal ne bojo preprcal!
sam sem pricakoval mal vec razlage ali kaksne teste da bi me preprical v nakup 7 ker namrec ne govorimo o malo denarja!
ps.se enkrat hvala ker ste si vzeli cas!
huek111 ::
Rad imam XP, ampak če boste tako zvesto ostajali na njih vas bo čas povozil. Počasi jih bo treba opustit pa vam paše al pa ne (čudno da niste še na win98 saj tut niso bili slabi)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: huek111 ()
amigo_no1 ::
NT kernel je nekaj drugega od win9x.
Če hočeš izkoristiti 4 gm rama daj gro nekaj 64bitnega.
win7/visto/win xp x64/linux.
Odvisno od potreb in želj.
Če hočeš izkoristiti 4 gm rama daj gro nekaj 64bitnega.
win7/visto/win xp x64/linux.
Odvisno od potreb in želj.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: amigo_no1 ()
Spajky ::
@ huek111 : Jest sem še vedno na Win98seLite ... je pa res, da je stweakan do amena, pa malce ušminkan z XP ikonami ... Imam pa na drugem disku tudi oskubljene in stweakane XP-je, pa jih zelo zelo redko vštekam (bolj za potrebe pomoči drugim)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Licence Win XP ter 7Oddelek: Operacijski sistemi | 1622 (1464) | fosil |
» | Prehod na Windows 7Oddelek: Operacijski sistemi | 2272 (1768) | Damilko |
» | Windows 7 je tu (za razvijalce in študente) (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 26326 (14977) | ;-) |
» | Microsoft predstavil pakiranje Windows 7 (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 8469 (6611) | techfreak :) |
» | Windows 7 bo imel šest okusov (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 17073 (12016) | bluefish |