» »

kateri GPS sprejemnik? (telefon/samostojni)

kateri GPS sprejemnik? (telefon/samostojni)

sinsinjega ::

Kupujem GPS prejemnik. Prvo me zanima ali kupiti kar mobitel z vgrajenim sprejemnikom ali samostojno napravo ce upostevas razmerje uporabnost/cena.

1) Na prvem mestu me zanima ali je kaksna razlika v uporabnosti/kvaliteti GPS sprejemnika (softwaru, uporabniski izkusnji) med sprejemnikom vgrajenim v telefon in samostojno napravo?

2) Kateri telefoni imajo kvaliteten GPS sprejemnik in kateri samostojni GPS sprejemniki so vredni nakupa?

3) Ce primerjam samostojne GPS sprejemnike, so velike razlike v ceni. Kaksne so razlike v praksi med drazjimi in cenejsimi sprejemniki? Je recimo razlika v kvaliteti signala, morda kaksen nekje ne lovi, ipd. ?

blackbfm ::

1) Samostojna naprava ima bistveno boljši software. Meni se je na SE p1 tisti mobilni garmin obnesel zelo slabo kar se tiče stabilnosti. Je pa res da je bil signal boljši na telefonu, recimo za signal sem čakal max pol, tudi v hiši...medtem ko garmina moraš imet res zunaj drugač ni nič...pa tudi zgodilo se je že da sem čakal po 15 minut na jeben signal. Moraš bit pri miru da se vzpostavi potem pa dela.

3) Je razlika v hitrejšem delovanju. Zdaj je odvisno kaj imaš v mislih. Nizkocenovni garmini so zelo počasni.

Če rabiš dosti, kupi samostojno napravo..v nasprotnem primeru se ti bo samo prah gor nabiral in je boljše da kupiš telefon. Pa če boš telefon je pametno takega kamor lahko naložiš mape.

d0rK ::

Oce je zelo zadovoljen z Navigonom 7310. Bil je malo pod 200EUR.

Gwanaroth ::

Jaz mam telefon Nokia E63, naložen Garmin + zunanji GPS sprejemnik prek Bluetootha, Nokia LD-3W in zaenkrat nimam pripomb. Deluje zelo lepo. Je pa res, da je na začetku treba počakati par minut, da dobi signal satelitov. Ko pa enkrat deluje, gre zelo lepo. Tudi npr. v tunelu izgubi signal (logično), vendar par sekund po izstopu iz tunela ima že spet signal in normalo pelje dalje.

Nisem dosti na cesti, vendar takrat, ko ga rabim, deluje brezhibno.
Lights often keep secret hypnosis..

sinsinjega ::

@d0rK, gledam tale Navigon 7310 pa pride 350 pri nakupovanje.net. Kje si ga kupil tako ugodno?

d0rK ::

Ok, pardon. ;) Namesto 200 bi moralo pisati 300, tajpo. Kupil sem ga pri Satelitska-Navigacija.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Gps na telefonu in delovanje v gozdu

Oddelek: Mobilne tehnologije
266061 (2177) LeXani
»

Kateri GPS za moje potrebe??

Oddelek: Kaj kupiti
51659 (1436) pirlo
»

nokia n95 in navigacija

335160 (4016) kiFni
»

Kaj je dobro vedeti pred nakupom GPS naprave? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
5412410 (9100) AtaStrumf
»

GPS navigacija na Nokia N95 (strani: 1 2 )

5517486 (13213) AtKo

Več podobnih tem