Forum » Programska oprema » NUJNO ODGOVR -- prosim!
NUJNO ODGOVR -- prosim!
Gh0st ::
Hellow!
Sory ker morim s takimi naslovi, ampak nujno in hitro bi rabu odgovor na moje vprašanje:
S kolegom sva hotla na novo namestit Win98 na eno mašino. Najprej sem z FDISK-om pobrisal particijo in naredil dve nove in aktiviral primarno particijo. Potem sem formatiral oba pogona in nato poskušal naložiti Winze iz bootable CD-ja (kot že 100x prej). Tu pa se pojavi napaka, ki sem jo 1. u lajfu vidu...
Namrel, ko dam ukaz Boot From CD --> Install Windows from CD mi zadeva nekam pride, samo ko pa napiše:
Initializing Setup mi pa na koncu izpiše:
"Setup potrebuje najmanj 44092kB velik executable program, prosim odstranite vse diskete iz pogonov in pritisnite katerokoli tipko za ponovni zagon" ???????????? WTF?!
Probal sem drug Win98 CD (btw VSI SO ORIGINALNI!), celo angleške Win98SE pa mi je izpisalo isto...Je kaj narobe z račnalnikom? Problem je, ker rabim mašino čimprej delujočo, Winzov pa nikakor ne morem namestit...
PLEASE HELP!
Sory ker morim s takimi naslovi, ampak nujno in hitro bi rabu odgovor na moje vprašanje:
S kolegom sva hotla na novo namestit Win98 na eno mašino. Najprej sem z FDISK-om pobrisal particijo in naredil dve nove in aktiviral primarno particijo. Potem sem formatiral oba pogona in nato poskušal naložiti Winze iz bootable CD-ja (kot že 100x prej). Tu pa se pojavi napaka, ki sem jo 1. u lajfu vidu...
Namrel, ko dam ukaz Boot From CD --> Install Windows from CD mi zadeva nekam pride, samo ko pa napiše:
Initializing Setup mi pa na koncu izpiše:
"Setup potrebuje najmanj 44092kB velik executable program, prosim odstranite vse diskete iz pogonov in pritisnite katerokoli tipko za ponovni zagon" ???????????? WTF?!
Probal sem drug Win98 CD (btw VSI SO ORIGINALNI!), celo angleške Win98SE pa mi je izpisalo isto...Je kaj narobe z račnalnikom? Problem je, ker rabim mašino čimprej delujočo, Winzov pa nikakor ne morem namestit...
PLEASE HELP!
you might start believe in Gh0st stories. you're in one. :)
Han ::
Zamenjaš ram.
Če je v mašini več čokoladic, odstrani vse razen ene oziroma prestavi obstoječo v drugo režo...
Mogoče je kriva kakšna eksotična komponenta (kartica) ali pa star bios.
Če je v mašini več čokoladic, odstrani vse razen ene oziroma prestavi obstoječo v drugo režo...
Mogoče je kriva kakšna eksotična komponenta (kartica) ali pa star bios.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Han ()
MadMax ::
Seveda. Zamenjas RAM.
Ali pa odvijes masino oz. spihas hladilnik in vent na procu.
Le nekaj sekund prepozen...
Ali pa odvijes masino oz. spihas hladilnik in vent na procu.
Le nekaj sekund prepozen...
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MadMax ()
OK naredu sm še to:
Spihal CPU cooler, zamenu RAM slot, zamenu celoten RAM iz druge mašine.... ISTA napaka...
Vam to kej pomaga.::
Za diagnostiko sem bootal WinXP boot CD (sej nisem nameraval namestit) in tam je napisalo sledeče:
" na ta računalnik ne morete namestiti Windows NT. Setup je zaznal 510 kB low memorya, rabi ga 512 kB. "
V tem stilu....any idea?
Spihal CPU cooler, zamenu RAM slot, zamenu celoten RAM iz druge mašine.... ISTA napaka...
Vam to kej pomaga.::
Za diagnostiko sem bootal WinXP boot CD (sej nisem nameraval namestit) in tam je napisalo sledeče:
" na ta računalnik ne morete namestiti Windows NT. Setup je zaznal 510 kB low memorya, rabi ga 512 kB. "
V tem stilu....any idea?
Slavček ::
Mašino booti iz diskete ali pa kak drugač, da boš lahko v komandni vrstici napisal setup. Napiš Setup / ? ali h ne vem točn in poglej kateri switch dodaš, da ti ne zažene ScanDisk al pa še kakšne druge podrutine. Če to ne bo laufal potem imaš HW problem.
To sem že probal...Scandisk mi itaq lepo laufa in vse preveri, če ga samostojno zaženem...
očitno je res HW...
očitno je res HW...
Slavček ::
Ja laufa ti že. Sam štos je, da ne sme laufat, ker ti pobere memorijo. Zato ga izključi z switchom in tud vse ostale checke na začetku. Če to ne gre probi še dat BIOS na default. Sam prej si zapiš stanje.
No bom poskusu...pol se beremo...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Formatiranje-TežaveOddelek: Pomoč in nasveti | 1810 (1229) | luksorzi |
» | Čudn problem pri inštalaciji XP professional windowsowOddelek: Operacijski sistemi | 3136 (2374) | xpozed |
» | Težave pri Inštalaciji Win MeOddelek: Pomoč in nasveti | 981 (857) | Lith |
» | Bootable CDOddelek: Operacijski sistemi | 1357 (1241) | Aspirinix |
» | inštalacija 2000??? (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 3783 (3210) | ToniT |