Forum » Programiranje » Začetniško vprašanje glede uporabe vrst...
Začetniško vprašanje glede uporabe vrst...
noucamp90 ::
Utemelji, kdaj in zakaj je smiselna uporaba vrste namesto seznama in sklada namesto seznama.
Hvala za odgovor.
Lp, David
Hvala za odgovor.
Lp, David
It's like a gift you know,...it's like i can't control it...
keworkian ::
A to je tisto "ne da se mi gledat po internetu, ker imam domaco nalog, bojim se da mi bojo sive celice se zazgale, posipam se s pepelom ker ne zna google-at"?
Obscenities in B-Flat
Ja oprosti no. Vem, da je to enmu tako povedat, kot bi mene vprašal nekaj o nogometu, ko ti lahk v 5 min napišem roman. Sem pač mislu, če bi kdo mimogrede napisal, če ne bom pa že te sam.
Pač js bom to iskal 2 uri, nekdo bi pa lahk v 1 min napisal, ker pač obvlada.
čao
Pač js bom to iskal 2 uri, nekdo bi pa lahk v 1 min napisal, ker pač obvlada.
čao
overlord_tm ::
Vrste so smiselne takrat, kadar dodajas samo na koncu in jemles ven samo na zacetku (ali obratno).
V seznamu lahko ven vzames poljuben element, prav tako ga lahko dodas na poljubno mesto, pri vrsti pa ga lahko dodas samo na zacetek, in vzames samo iz konca, ker je to pac FIFO (first in first out) struktur.
To ti omogoca nekaj optimizacij seznama, tako da se operacije enqueue(dodajanje) in dequeue(odvzemanje) dogajajo v casu O(1). Pri seznamu bi to trajalo O(n) ce bi imel nesreco.
V seznamu lahko ven vzames poljuben element, prav tako ga lahko dodas na poljubno mesto, pri vrsti pa ga lahko dodas samo na zacetek, in vzames samo iz konca, ker je to pac FIFO (first in first out) struktur.
To ti omogoca nekaj optimizacij seznama, tako da se operacije enqueue(dodajanje) in dequeue(odvzemanje) dogajajo v casu O(1). Pri seznamu bi to trajalo O(n) ce bi imel nesreco.
Najlepša hvala
Pa se še priporočam kdaj...
Lp, David
Pa se še priporočam kdaj...
Lp, David
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Naloga iz Putka - UPMOddelek: Programiranje | 2217 (1553) | NejcSSD |
» | Android aplikacija - vprašanjeOddelek: Programiranje | 1428 (911) | d4vid |
» | Za programerske teoretikeOddelek: Programiranje | 8803 (5605) | Jerry000 |
» | WordPress kot spletna stranOddelek: Izdelava spletišč | 4497 (1078) | alessio2 |
» | java urejeno dodajanje v tabelo?Oddelek: Programiranje | 1202 (1020) | Alkimisticu |