» »

posušena glava na printerju

posušena glava na printerju

nintakiu ::

Kupil sem novo kartušo za printer pa nena dela,ker je glava suha,saj že 1,5let nisem printal.Kak bi odmašil glavo?

aambro ::

Evo odgovora:

Ko se kartuša dlje časa ne uporablja, črnilo v majcenih šobah v glavi reagira z zrakom in se posuši, zato je onemogočen normalen pretok črnila (do tega ne pride, če so bile kartuše v tiskalniku, saj mirujoč tiskalnik zapre glave kartuš). Ker vemo, da se črnila topijo v vodi, lahko poskusimo glavo namočiti v toplo vodo. Včasih bo to očistilo glavo, včasih ne. Sami preizkušamo različne raztopine, a še z nobeno nismo 100% zadovoljni, zato jih še ni v ponudbi.
Ko topla voda ne pomaga...
- lahko poskusite tudi z malce alkohola
- s prazno injekcijo lahko pihnete zrak skozi kartušo, kar zaradi pritiska odstrani zasušene delce iz šob. Poskrbite, da bo kartuša dobro zatesnjena in da bo okoli glave ovit časopisni papir ali robček, saj iz glave lahko prileti dosti umazanih delcev.
- podobno kot ste pihnili zrak skozi kartušo, ga lahko tudi povlečete direktno iz glave. To je ponavadi težje, saj je samo z injekcijo težko zatesniti glavo.

Pobrano s strani: http://www.tintatisk.com/info2.html

Lime ::

Poskusi s čiščenjem glave, ki ga sofwersko zaženeš v utilities.
Za Epson sem že videl čistilne kartuše, ki jo vstaviš namesto kartuše s črnilom in prav tako zaženeš čiščenje glave.

Tomi ::

Jaz pa še vedno prisegam na organska topila, od etanola do acetona. Vedno pomaga, tudi, ko voda ne.
metrodusa.blogspot.com

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Tiskalnik - problem

Oddelek: Pomoč in nasveti
232096 (1593) BivšiUser2
»

Kako očistiti tiskalnik, glavo, kartušo..

Oddelek: Strojna oprema
2213748 (7815) mulc007
»

Refil ink jet kartuš, ki so nekaj let stale prazne

Oddelek: Strojna oprema
93374 (3374) Azrael
»

Epson 915 Photo? and my story:)

Oddelek: Kaj kupiti
171755 (1595) Brane2
»

Zasušena kartuša