Forum » Programska oprema » Microsoft SyncToy alternativa, ki deluje tudi preko interneta
Microsoft SyncToy alternativa, ki deluje tudi preko interneta
Jst ::
SyncToy je program, v kateremu določiš dva direktorija, ki sta dostopna iz računalnika (predvidevam, da gre tudi preko SMB mreže - Če imaš mapiran network drive, ti je isto, kot da bi bil na računalniku).
Kar mene zanima je pa alternativen program, ki mora biti Free (ni potrebno, da je Open) in omogoča funkcionalnost preko interneta.
Situacija: Recimo, da bi več uporabnikov (večina na isti mreži/lokaciji, ter nekaj outsiderjev), svoje datoteke shranili, in da bi bile dostopne drugim - in vice versa) potrebovalo neko odložišče datotek (proklik - toraj bi bilo lepo, da bi bil tudi varen za povrhu).
Je kdo delal kdaj kaj podobnega?
Gre se pa zato, da se nekateri zmedejo pri shranjevanju raznih datotek in potem pri prenosu drugam, jih nikakor ne znajo najti. (Bemu, pa delajo če ulalala let z računalniki: samo da klofajo svoje aplikacije, drugo jim je pa španska vas)
Če Free alternative ni in obstaja program, ki za majhno ceno omogoča tudi šifriranje, potem bi ga z veseljem kupil. Do 60-80EUR mi je manj, kot pa da mene vedno morijo in jim moram VEDNO ZNOVA kazati. Je moj čas več vreden, kot pa vsakih nekaj mesecev enainisto. (Sej delajo dnevno, ampak ponavadi si program zapomni zadnjo Open lokacijo in če si zapomni, potem je OK. Če kliknejo pa na "Moj Računalnik" (recimo da ali popomoti ali pa zato, ker so jim prinesli drug medij, katerega normalno uporabljajo) je pa že joj.
Please put me out of my misery.
Kar mene zanima je pa alternativen program, ki mora biti Free (ni potrebno, da je Open) in omogoča funkcionalnost preko interneta.
Situacija: Recimo, da bi več uporabnikov (večina na isti mreži/lokaciji, ter nekaj outsiderjev), svoje datoteke shranili, in da bi bile dostopne drugim - in vice versa) potrebovalo neko odložišče datotek (proklik - toraj bi bilo lepo, da bi bil tudi varen za povrhu).
Je kdo delal kdaj kaj podobnega?
Gre se pa zato, da se nekateri zmedejo pri shranjevanju raznih datotek in potem pri prenosu drugam, jih nikakor ne znajo najti. (Bemu, pa delajo če ulalala let z računalniki: samo da klofajo svoje aplikacije, drugo jim je pa španska vas)
Če Free alternative ni in obstaja program, ki za majhno ceno omogoča tudi šifriranje, potem bi ga z veseljem kupil. Do 60-80EUR mi je manj, kot pa da mene vedno morijo in jim moram VEDNO ZNOVA kazati. Je moj čas več vreden, kot pa vsakih nekaj mesecev enainisto. (Sej delajo dnevno, ampak ponavadi si program zapomni zadnjo Open lokacijo in če si zapomni, potem je OK. Če kliknejo pa na "Moj Računalnik" (recimo da ali popomoti ali pa zato, ker so jim prinesli drug medij, katerega normalno uporabljajo) je pa že joj.
Please put me out of my misery.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|
Link prosim?
--
Sicer pa: Microsoft SyncToy 2.1, v naslovu teme in v temi opisan program, ki laufa samo preko dveh direktorijev.
Tole spodaj je pa zame, ki sem dev, že nekaj bolj zanimivega. Ko bi vsaj dobil kakšno kruto bolezen, da bi se moral izogibati ljudi kakšen mesec. Bi sam sprogramiral ter se ob tem še kaj novega naučil. (To drugo mi je bolj pri srcu:)
Microsoft Sync Framework 2.0 Software Development Kit (SDK)
--
EDIT:
Si tole mislil, noraguta: rsync? Pa to podpira več kot dva računalnika?
--
Sicer pa: Microsoft SyncToy 2.1, v naslovu teme in v temi opisan program, ki laufa samo preko dveh direktorijev.
Tole spodaj je pa zame, ki sem dev, že nekaj bolj zanimivega. Ko bi vsaj dobil kakšno kruto bolezen, da bi se moral izogibati ljudi kakšen mesec. Bi sam sprogramiral ter se ob tem še kaj novega naučil. (To drugo mi je bolj pri srcu:)
Microsoft Sync Framework 2.0 Software Development Kit (SDK)
--
EDIT:
Si tole mislil, noraguta: rsync? Pa to podpira več kot dva računalnika?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Jst ()
Hmmm, MS ponuja 25GB placa, ki se shranjuje pri njih.
Bilo bi idealno, če bi lahko nastavil črko pogona recimo "I:\", ki bi se videlo in obnašalo v My Computer, kot navadna particija. Tako kot ima to idrive.com. Samo oni ponujajo samo 2GB (kar je več kot dovolj + enkripcijo!).
Če bi takšna zadeva obstajala za Msjev plac SkyDrive, bi bilo super. Če obstaja, je jaz nisem našel. Na SkyDrive sem moral vse fotke, oziroma vsak folder posebej, uploadati.
Bilo bi idealno, če bi lahko nastavil črko pogona recimo "I:\", ki bi se videlo in obnašalo v My Computer, kot navadna particija. Tako kot ima to idrive.com. Samo oni ponujajo samo 2GB (kar je več kot dovolj + enkripcijo!).
Če bi takšna zadeva obstajala za Msjev plac SkyDrive, bi bilo super. Če obstaja, je jaz nisem našel. Na SkyDrive sem moral vse fotke, oziroma vsak folder posebej, uploadati.
Okapi ::
Poglej, kaj se da narediti z Allwaysync.
http://www.allwaysync.com/
Poglej tudi, če ti ustreza Syncplicity.
http://www.syncplicity.com/
O.
http://www.allwaysync.com/
Poglej tudi, če ti ustreza Syncplicity.
http://www.syncplicity.com/
O.
jan01 ::
VSe free od microsofta
windows live sync -sinhronizacija med računalniki
live mesh sinhronizacija med računalniki in cloud storagom...
windows live sync -sinhronizacija med računalniki
live mesh sinhronizacija med računalniki in cloud storagom...
c00L3r ::
Jaz uporabljam SyncBack Freeware. Omogoča tudi sinhronizacijo preko Win omrežja, ali preko FTP. Če lahko datoteke izpostaviš preko brezplačnega FTP strežnika, je to to.
Jaz nimam problemov s tem.
Predstavljajte si dumbass uporabnike, ki so experti v tistih nekaj aplikacij, ki jih dnevno uporabljajo, a pojma nimajo, kako se navigirati po direktorij-drevesu. Ampak teorijo, ker sem jim že 26krat razložil, znajo.
Zmedejo se, kadar shranijo zadevo (ali program shrani zadevo) drugam. Potem pa +, ko odprejo proklik - ta si zapomne zadnji odprti folder - datotek nikjer ni. (ps: ni problem samo v prokliku)
Zato bi najraje videl, da se doda črka pogona v my computer na vseh računalnikih, in potem je problem rešen med uporabniki na lokaciji. S tem bi lahko rešil tudi problem, da stranke ne bi rabile hoditi v pisarno z enim CDjem, kjer je samo ena datoteka, velika nekaj kilobajtov.
--
Ozadje zgodbe: Moja mama ima računovodski servis in to delam za njo.
Predstavljajte si dumbass uporabnike, ki so experti v tistih nekaj aplikacij, ki jih dnevno uporabljajo, a pojma nimajo, kako se navigirati po direktorij-drevesu. Ampak teorijo, ker sem jim že 26krat razložil, znajo.
Zmedejo se, kadar shranijo zadevo (ali program shrani zadevo) drugam. Potem pa +, ko odprejo proklik - ta si zapomne zadnji odprti folder - datotek nikjer ni. (ps: ni problem samo v prokliku)
Zato bi najraje videl, da se doda črka pogona v my computer na vseh računalnikih, in potem je problem rešen med uporabniki na lokaciji. S tem bi lahko rešil tudi problem, da stranke ne bi rabile hoditi v pisarno z enim CDjem, kjer je samo ena datoteka, velika nekaj kilobajtov.
--
Ozadje zgodbe: Moja mama ima računovodski servis in to delam za njo.
noraguta ::
čak mal , kva ti pa preprečuje , da ne zmapiraš enega network driva na lokaciji? ne štekam čist.
net use R: \\servr\rcunovoctvo_proklik /yes
al pa za posebi userja
net use L: \\servr\gluporabniki\%USERNAME% /yes
dobr sam to je lokalno.
direktorij na drive pa zmapiraš z komando subst
net use R: \\servr\rcunovoctvo_proklik /yes
al pa za posebi userja
net use L: \\servr\gluporabniki\%USERNAME% /yes
dobr sam to je lokalno.
direktorij na drive pa zmapiraš z komando subst
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: noraguta ()
CaqKa ::
pa do 5gb ga lahko upgrejdaš za free, s tem da pošlješ referall invite s katerim dobiš 250 mega. tukaj je moj: stran na www.dropbox.com
Zgodovina sprememb…
- spremenil: CaqKa ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Dober cloud backup (strani: 1 2 )Oddelek: Informacijska varnost | 17575 (8727) | dunda |
» | Sinhronizacija datotek in mapOddelek: Pomoč in nasveti | 1873 (1533) | slitkx |
» | Dropbox - uporabljate? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Programska oprema | 42982 (28330) | ZaLoMaT |
» | Software za sinhronizacijoOddelek: Pomoč in nasveti | 1767 (1508) | levaky |
» | Izšel Dropbox 1.0 (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Ostala programska oprema | 15718 (13205) | Gandalfar |