Forum » Kaj kupiti » dodatki za prenosnik (miska, nahrbtnik, router)
dodatki za prenosnik (miska, nahrbtnik, router)
sash69 ::
Torej, omislil sem si prenosnika (Fujitsu Amilo Pi 3660 - tudi po nasvetih iz teme o prenosnikih na tem forumu - hvala :)), sedaj bi pa se potreboval malce nasveta pri dodatkih.
Miška:
Pri kolegici sem gledal miško posebej za prenosnik, in zadeva je ZELO majhna. Prenosnik je oz. bo uporabljen med drugim tudi za igranje iger in zato tako majhni mišoni nekako ne pridejo v poštev. Kakšne so vaše izkusnje? So vse miši, katere imajo "oznako" "za prenosnike", tako majhne? Sicer sem malce gledal, nekako najbolje se mi je dopadla
Logitech V100 optical
Malce sem tudi bral komentarje na mimovrste.si glede miske:
Logitech rx1000 laser
Nekdo izmed uporabnikov je napisal da jo dejansko uporablja za prenosnik, zanima me pa predvsem ce tisti odvecni kabel delo ovira ali ga ima(te) kar spetega skupaj kolikor ga pac ne potrebuje(te)?
Nahrbtnik:
Pri tem zna biti pa kar malo problem. Velikost zaslona in prenosnika je 18,4", tako da izbire ravno ni veliko. (lahko pa da sem samo jaz na napacnem(/ih) mestu gledal). Nasel sem zgolj:
Nahrbtnik Port Aspen 18,4"
Kaksni komentarji(na kakovost npr.)? Dejansko potrebujem nahrbtnik, saj za prevoz po Ljubljani uporabljam kolo, tako da je stvar bolj prirocna kakor torba.
Router:
S prenosnikom je prisla tudi potreba po wireless omrežju. Malce sem gledal tudi ta forum in tudi druge, pa najbolj predlagajo(te) Linksys WRT54GL.
Naceloma niti ne bi dvakrat pomislil in bi vzel le-tega, ampak sem pri brskanju naletel tudi na dejstvo, da standard 801.11n podpira veliko visje hitrosti prenosa podatkov. Prenasanje vecje kolicine podatkov (iz racunalnika na prenosnik npr.) s 54Mbps zna biti kar dolgotrajno, zato sem tudi malce v dvomih ce ne bi vzel kaksnega, ki bi podprl tudi ta standard.
npr.: TP-Link TL-WR941nd
Zanima me ce ima kdo izkusnje s tem oz. (cenovno) podobnim routerjem?
Seveda hvala za vsak odgovor. ;)
Miška:
Pri kolegici sem gledal miško posebej za prenosnik, in zadeva je ZELO majhna. Prenosnik je oz. bo uporabljen med drugim tudi za igranje iger in zato tako majhni mišoni nekako ne pridejo v poštev. Kakšne so vaše izkusnje? So vse miši, katere imajo "oznako" "za prenosnike", tako majhne? Sicer sem malce gledal, nekako najbolje se mi je dopadla
Logitech V100 optical
Malce sem tudi bral komentarje na mimovrste.si glede miske:
Logitech rx1000 laser
Nekdo izmed uporabnikov je napisal da jo dejansko uporablja za prenosnik, zanima me pa predvsem ce tisti odvecni kabel delo ovira ali ga ima(te) kar spetega skupaj kolikor ga pac ne potrebuje(te)?
Nahrbtnik:
Pri tem zna biti pa kar malo problem. Velikost zaslona in prenosnika je 18,4", tako da izbire ravno ni veliko. (lahko pa da sem samo jaz na napacnem(/ih) mestu gledal). Nasel sem zgolj:
Nahrbtnik Port Aspen 18,4"
Kaksni komentarji(na kakovost npr.)? Dejansko potrebujem nahrbtnik, saj za prevoz po Ljubljani uporabljam kolo, tako da je stvar bolj prirocna kakor torba.
Router:
S prenosnikom je prisla tudi potreba po wireless omrežju. Malce sem gledal tudi ta forum in tudi druge, pa najbolj predlagajo(te) Linksys WRT54GL.
Naceloma niti ne bi dvakrat pomislil in bi vzel le-tega, ampak sem pri brskanju naletel tudi na dejstvo, da standard 801.11n podpira veliko visje hitrosti prenosa podatkov. Prenasanje vecje kolicine podatkov (iz racunalnika na prenosnik npr.) s 54Mbps zna biti kar dolgotrajno, zato sem tudi malce v dvomih ce ne bi vzel kaksnega, ki bi podprl tudi ta standard.
npr.: TP-Link TL-WR941nd
Zanima me ce ima kdo izkusnje s tem oz. (cenovno) podobnim routerjem?
Seveda hvala za vsak odgovor. ;)
- spremenil: sash69 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Alienware predstavlja ojačevalnik za grafiko (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Grafične kartice | 38455 (35222) | PrimozR |
» | Žična ali brezžična miška za prenosnik?Oddelek: Kaj kupiti | 22284 (18480) | mancini |
» | baterija asus prenosnikaOddelek: Pomoč in nasveti | 1609 (1460) | beni |
» | Nakup nove miške (Nasvet - logitech mx revolution, marathon 705, razer imperator)Oddelek: Kaj kupiti | 4557 (4019) | Dzeba |
» | Nakup prenosnikaOddelek: Kaj kupiti | 3610 (3084) | Slavko86 |