» »

Čudna ureznina na palcu

Čudna ureznina na palcu

Zero One ::

Pred dvema dnevoma sem med delom z nožem na vzmet (lupljenje krompirja v menzi za klošarje ;() le-tega ponesreči zaprl in si priščipnil/urezal palec na levi roki (sem levičar). Krvavitev sem ustavil z ročnimi robci, vendar mi s palca visi del kože+mesa, ki ga sicer ne čutim, vendar močno boli, če ga poskusim odstraniti (poskusil sem ga ročno odtrgati in odrezati s škarjami). Pod njim se rana normalno celi, ta del, ki pa visi, pa postaja modro-zelen. Znanec, ki je pred nedavnim opravil tečaj prve pomoči, mi je svetoval naj ramo polijem z alkoholom in moteči kos odgriznem, pa me zanima, če je zato primeren zgolj 100% medicinski alkohol, ali lahko uporabim tudi na primer kakšno žgano pijačo z visoko vsebnostjo alkohola?
printf(%s, "No statements? Why no... whoops");
//well if we can't make a statement, we should just leave a comment instead.

noraguta ::

šnopc je dober
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

WarpedGone ::

A te je strah dohtarja al kaj?

Bolje izpast paničar in it k dohtarju kot pa na konc še kako butasto zastrupitev fasat zaradi kakšnega domačega mesarskega posega.
Zbogom in hvala za vse ribe

Karaya 52 ::

Pa ne uporabljat 100% etanol za rane!

Zero One ::

Pa ne uporabljat 100% etanol za rane!


V bistvu rana ni več odprta, problem je samo (odmrl?) kos, ki visi stran. A lahko pride do komplikacij, če bi ob njegovi odstranitvi odprl novo rano? Zakaj ne bi smel uporabljati 100% alkohola na ranah oziroma s čim ga naj nadomestim?
printf(%s, "No statements? Why no... whoops");
//well if we can't make a statement, we should just leave a comment instead.

marsovcek ::

Znanec, ki je pred nedavnim opravil tečaj prve pomoči, mi je svetoval naj rano polijem z alkoholom in moteči kos odgriznem


Se ti malo zaj****š? V ustih več kot mrgoli bakterij in to ne prijaznih. Pojdi do najbližje zdravstvene ustanove, kjer bodo to strokovno in čisto odstranili, mimogrede te pa še pocepili proti tetanusu, vkolikor bo potrebno.

dragana ::

Za razkuževanje je najboljši 70% alkohol. Če je koncentracija višja, na hitro koagulira površinske beljakovine in ne prehaja dovolj v globino. Tako nekaterih bakterij ne pobije.

Ciklamen ::

Jaz ti pa svetujem sledeče:

Če imaš odmrli kos kože, ki ti visi vstran, preprosto pograbi ščipalec za nohte in previdno odstrani ta odmrli kos kože.

Za vsak mali picajzlasti drek pa res ni treba k dohtarju laufat...ni čudno da so takšne vrste, če že za vsak drek hodimo(hodite) tja...

noraguta ::

itak šnopc spiješ mau da usta razkužš pa odgrizneš pa se mau po prstu poliješ. ne kompliceri.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

PacificBlue ::

Zero One

Ce imas moznosti, si dobi zganje v katerega so namoceni cvetovi Arnike(sicer ne vem a se ta rastlina se drugace imenuje,v glavnem to so taki rumeni cvetovi..domaca lekrana 100% pomaga:) in si z njim mazi poskodovan prst.

imagodei ::

Človek... Modro zelen kos kože? Pa kaj bi ti rad gangreno fasal? Pol ti bojo prst stran rezal, če se ne upaš zdaj sprehodit do dohtarja.

Pamet v roke, obišč dohtarja in to je to. Te bojo mal poštupal z lokalnim anastetikom pa tud čutil ne boš.
- Hoc est qui sumus -

pirat ::

lahko prilepiš sliko tega 'odveska' sem?
če imaš res modro zelen kos kože, ki boli če ga poskušaš odstraniti (bolečina namreč pomeni, da je živec vsaj delno še živ in je ta modro zeleni del tvojega telesa torej vsaj delno še vedno prekrvavljen) se ne zajebavaj in pejt k zdravniku... Če kri še vedno kroži se ti lahko iz tega zastrupljenega dela kože, ki odmira, strupi prenesejo v tvoje telo in so posledice lahko kar resne ...

BALAST ::

Enkrat sem se na delu urezal z vročim nožem 400stopin Celzija ravno 3mm pod nohtom desnega palca, vendar je bila rana dovolj globoka da sem izgubil noht, ostali del kože sem pa položil nazaj, zalil z alkoholom.
Po enem tednu je bila ta koža kjer je ponavadi noht vsa bela, kot da ni življenja, toda doktor je rekel da ni nič narobe, pa še prav je imel, saj mi je po enem mesecu začel rasti drug noht in tista koža ki sem jo položil zraven se je lepo prijela. Manjkal je pa manj kot pol sekunde da bi mi nož prerezal cel prst, tako da sem lahko srečen.
Ampak da nisi tolk pogumen da stopiš do zdravnika, če se rana slučajno ne celi, je pa problem.

shark_nm ::

Sam za premislek. Tvegaš sepso in posledice le to mislim da so vsem jasne. Torej zastrupitev krvi ni nedolžna reč. No sam sicer ne vem kako tvoja stvar izgleda in koliko je tega tkiva. Poseg valda lahko narediš sam, samo nikar ne šparaj z alkoholom...in nikar kakih domačih šnopcov in tega...naj bo lepo 70% čisti alkohol, če boš pa pol še mal z jodom polil pa tut ne bo nil narobe

Zero One ::

O mater eni paniko zganjate...

Pred par urami sem si lepo odrezal stvar s kuhinjskim nožem in očistil z alkoholnimi gazami. Sicer se mi je nazaj odprla prva rana in sem imel rahlo vrtoglavico, ampak sem zamenjal povoj in to je to.

Zaradi ureznine doktorja klicat, lol.

lahko prilepiš sliko tega 'odveska' sem?


Je žal že med biološkimi odpadki. Približno 8*5 mm "zrezek", od sredine blazinice na palcu pa do nohta.
printf(%s, "No statements? Why no... whoops");
//well if we can't make a statement, we should just leave a comment instead.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Zero One ()

Keyser Soze ::

No, IMO ene panike res ni potrebno zganjat. Najverjetneje bi "privesek" preprosto odmrl in to bi bilo to. Tudi če ga ne bi odrezal. Če si pa tako v über nesrečen, imaš imunski sistem popolnoma na psu in se te prime vsako malo sranje, potem pa res bolje, da odideš k zdravniku.

Tako zelo občutljivo pa tudi ni človeško telo.
OM, F, G!

imagodei ::

> "O mater eni paniko zganjate..."

Hehe, ti pa si slika... Najprej na forum pišeš zarad ene navadne majhne urezninice, govoriš o modro zelenih koncih mesa, ki da bingljajo iz tebe in sprašuješ za nasvet. Mal te je pa očitno skrbelo, ker drugač ne bi iz tega delal take panike, da si moral celemu slo-techu razložit, kako si se urezal.

Pol, ko pa odreagiramo na tvoje zeleno modre konce mesa, nas pa zavrneš, češ da mi paniko delamo?

Ja, hej, če je ureznina majhna, pač ne greš k dohtarju. V skrajni sili flajšter gor, drugače se pa boljše zdravi, če je na zraku. Če je pa ureznina huda, če ti s telesa visi zaplata mesa čudne barve, pa res ne vem, zakaj ne bi šel pokazat dohtarju.
- Hoc est qui sumus -

opeter ::

Jah, zadnje čase zombiji ustrašujejo folk na forumih, nekoč pa so bli trolli.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

ReBi ::

Človek je trpežen stroj, ampak za vsak slučaj pazi na higieno, dokler se popolnoma ne zaceli. Redno čisti in previjaj. Če bo okolica postala rdeča, ali bo gnojni izcedek, pa le k zdravniku.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

rana-tetanus

Oddelek: Loža
196827 (5556) Invictus
»

Gnojna rana?

Oddelek: Loža
368813 (7703) listje123

Udaril sem se v noht (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10129806 (25842) enadvatri
»

Odstranitev šivov na pregibu levega kazalca na roki

Oddelek: Loža
3210537 (10084) Meizu
»

Nohet na nogi se mi je zarasel v prst - boli

Oddelek: Loža
4210547 (9541) Brane2

Več podobnih tem