» »

Kako začeti?

Kako začeti?

ViperR ::

No rad bi se mal naučil osnove programiranja pa ne najdem nič uporabnega. Sem si kupil že 3 knjige(C++, Java2 in You can do it!) Vendar mi je to vse pretežko. Sploh ne razumm kaj pomen tist int main() pa std::cout pa std::cin ... Prebral in prišel sm do 50 strani pol pa so naloge za nekaj narest pa nimam pojma nič. Če kdo ve kako se to naučit, kje je razloženo mal to kak se dela bi res rad da mi malo svetuje. Pa rad bi kake programčke pisov(npr. Wallhack) pa hacking pa tako mal za zabavo.

Lep pozdrav,

Aljaž

l0g1t3ch ::

Če mislliš java2 od Mesojedca je tam prav lepo razloženo kaj poemni kaj.
Drugače pa poglej za kakim gradivom, ki ga upoprabljajo v SŠ tist bi moral razumeti. Pa tudi prosojnice za Javo od programiranja 1 na FRI so precej dobre pri razlagi.

ViperR ::

Tisto od mesojedca ja. Pa prav veliko ne razumem če po pravici povem. Sam sem popoln začetnik v tem, tisto pa je namenjeno tistim, ki znajo že 1 jezik ali pa vsaj osnove.

WarpedGone ::

Nudim inštrukcije, 20EUR/h
Zbogom in hvala za vse ribe

bluefish ::

Pa rad bi kake programčke pisov(npr. Wallhack) pa hacking pa tako mal za zabavo.
Ah, že vidim, kam to pelje.
Nekdo bi rad malo pogledal v knjige, mimogrede rešil tiste naloge zraven, morda še kako malenkost več, potem pa bi postal l33t hax0r.
Oprosti, no go.

Gost ::

Če tako hitro obupaš, začni s čim drugim.

ViperR ::

Ja ce tiste kjige ne razumem, kaj nej pa nardim? Jst bi se rad kak programski jezik naucu, zatu sem pa kjige kupil. In ja se zavedam da bo za tu potrebno kako leto dela, sej tud pise v kjigah v predgovoru. Vendar za tiste kjiga potrebuješ vsaj osnovno znanje, ki ga jaz nimam.

AmokRun ::

Kaj pa je problem pri Javi?
A ti vsaj rata prevesti program v class?

Ktj ::

... Pa rad bi kake programčke pisov(npr. Wallhack) pa hacking pa tako mal za zabavo...


Pozabi na to za vsaj pol leta. pa še v pol leta dvomim da boš osvojil potrebno znanje za izvedbo tega. Mislim da je najbolje začeti z C in potem to nagraditi s poljubmin jezikom (saj potem dobiš vsaj občutek kaj se dogaja s tvojo kodo\programom)
Če te po tem že ni minilo učenja se pa nekako loti osnov: Zanke, razno razni stavki (if, wsitch, do, while,...) in nato se pa loti preprostih stvari- če imaš kakšno lažjo matematično nalogo jo reši s pomočjo programeranja, križce in krogce, vnašanje starosti oseb in sorteranje,... Vsekakor pa to ni iz danes na jutri. Navsezadnje je programeranje čista matematika (na nek čuden način). Dobiš neko vrednost, jo obdelaš da ti je všeč in jo vrneš\podaš naprej.

Pa še to: za WH boš rabil se naučiti asm! Razen če imsliš to izvajati na unreal engine. V temu primeru pa najdi headerje na netu in srečno iskanje hook točke med 50 000 vrsticami kode...

;-) ::

Nudim inštrukcije, 20EUR/h


Drugače v mariboru en tip nudi inštrukcije 10€ ura (kar se mi nezdi drago), začneš pri njem da vidi kako je na stvari in potem ti daja naloge itd. da se "usamosvojiš". Doma je v bližini FERI-ja in ne izkorišča za ojre. Prej ko slej itak moreš sam začet.

ERGY ::

Če je tak dam jaz za 9.99EUR/h

Lonsarg ::

Eh kakšne knjige, rabiš navodila, ki čisto v osnovi razložijo kaj je compiler, kako deluje RAm itd. Tole so navodila za C++, ki štartajo iz totalne ničle:
http://newdata.box.sk/bx/c/

Super so:) Pa za vsak jezik se da dobit kake take, ki iz 0 štartajo. Pa tudei, če se iz telih navodil naučiš prvi teden, potem znaš dosti osnove splošne o programiranju, da se rabiš sam še sintakso učit in se lahko sam odločiš za kir jezik.

Kako z čim manj časa naresti hitro kak programček je odgovor Python.

WarpedGone ::

A lahko kak programer dvigne roko, da je se je nauču programirat in zabredu v te vode, ker je na začetku hotu hackat igrce?

Namreč, ne poznam še nobenga tazga. Verjetno neučakanost ubije voljo.
Zbogom in hvala za vse ribe

Ktj ::

...Namreč, ne poznam še nobenga tazga. Verjetno neučakanost ubije voljo.


Vsak mesec vsaj 2*.

Kar se pa tiče na prvo vprašanje. Pozna dva ki sta v "tem" vendar sta imela ogromno podlage preden so se lotili hakanja. Eden 8 let drugi 5 let izkušenj.

Lonsarg ::

Zakaj bi se učil programirat, če pa hočeš cracke pisat, no osnove rabiš jasno, ampak to je lahko en mesc pa je. To so čist drugi manuali:) In Asembler je zlo grd, sem se za foro lotil razbiti zaščito za en Travian BOT, pa sem spreminjal delce kode v Asemblerju pa nikakor ni ratal najti pravega klica, da ne bi zaprl aplikacije, tudi po poteku trial obdobja:)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lonsarg ()

ViperR ::

Kaj pa je problem pri Javi?
A ti vsaj rata prevesti program v class?


Ja to mi je ratal, pa tud zagnat mi je ratal pa tisto z imenom tudi. Pol naprej pa negre več:S

Ktj ::

Zakaj bi se učil programirat, če pa hočeš cracke pisat, no osnove rabiš jasno, ampak to je lahko en mesc pa je. To so čist drugi manuali:) In Asembler je zlo grd, sem se za foro lotil razbiti zaščito za en Travian BOT, pa sem spreminjal delce kode v Asemblerju pa nikakor ni ratal najti pravega klica, da ne bi zaprl aplikacije, tudi po poteku trial obdobja:)

Cracki se močno razlikujejo od hackanja. Za prvo je končni rezultat nov exe medtem ko za hacke v veliki večini rabiš injection. Sam sm se edinole probal slednje tako da nemorm dati realne primerjave. Mi je pa ta tematika zelo zanimiva, samo da nimam časa za to.
Ker se je pa odločil za javo je pa še daleč od tega.
Moj namen ni da bi uporabnika VipeR odvrnil od programernaja ampak, da mu predstavim realno stanje, če ima še zmeraj želje po "temih" poteh programeranja. Če si pa še zmeraj trdno prepričan v svoj cilj ti pa lahko edinole rečem: Čim več prebiraj članke in forume!

ViperR ::

Ja rad bi se pač naučil programiranja na splošno, ker sploh nevem kako kaj narediš. Aja pa kakšne so razlike med jeziki, kateri je bolši slabši?

Ericssony ::

Pa začni s knjigami za otroke (ob predpostavki, da ti angleščina ni tuja): Hello World! Computer Programming for Kids and Other Beginners ali pa The Game Maker's Apprentice: Game Development for Beginners

Vsak jezik je dober odvisno kaj, na kakšen način in kako hitro bi rad rešil zastavljen problem. Ko osvojiš osnove enega se zelo hitro naučiš še drugega - noben programski jezik ponovno ne odkriva tople vode saj imajo vsi skupne osnove.
Osebno bi ti priporočal C# saj je za razliko od C++ za začetnika manj kriptičen. K temu pa še pripadajoča knjiga: Illustrated C# 2008

ViperR ::

hmm česa takega v slovenščini nebi bilo?

Gost ::

Angleščina je za programiranje obvezna. Potem se najprej nauči angleško in potem začni s programiranjem. Oz. drugače povedano zelo kmalu boš primoran brati zadeve za programiranje v angleščini.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Gost ()

bluefish ::

Da seveda ne izgubljamo besed o branju kakega manuala ali pa opisa za specifične ukaze.

ViperR ::

jah anglesko znam kokr znam v OŠ mel 4 zdej v gimnaziji pa 3.. sej razumem približno sam v slo je dost lažje za razumet k razlaga neki novga..

Alfonzo ::

Evo predlagam ti tole stran, od mojega bivšega profesorja, kjer je njegova knjiga, ki jo je sam napisal
http://uranic.tsckr.si/VISUAL%20C%23/ pa klikni Visual C#.pdf tukaj maš vse od začetka.

ViperR ::

Hvala ti za to stran, bom pogledal!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Totalen začetnik

Oddelek: Programiranje
373152 (2375) root987
»

Asm za zacetek

Oddelek: Programiranje
81306 (1181) fahrenGONE
»

programiranje mikrokrmilnikov?

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
346949 (6358) radiator
»

s cim zaceti delphi ali c++

Oddelek: Programiranje
381759 (1290) Chronoz
»

Nekaj o programiranju (strani: 1 2 )

Oddelek: Programiranje
515480 (4620) alesrosina

Več podobnih tem