» »

NUJNO problem z polnjenjem miške Typhoon

NUJNO problem z polnjenjem miške Typhoon

freejack ::

Kupil sn si Typhoonovo brezvrvično miš [Typhoon unplugged RF optical mouse], uno srebrno sivo, z podobnim polnilcem, ko not postaviš miško,.. Na polnilcu oz. sprejemniku sta dve diodi, ena zelena za delovanje miške in ena rdeča za polnjenje. Ko vtaknem kabel od transformatorja v sprejemnik, bi se mogla prižgat rdeča dioda na sprejemniku, vendar se pri meni ne. Po nekem čudnem zvijanju in upogibanju kabla, ter spreminjanjem kota pod katerim priključiš kabel je rdeča dioda vendarle zagorela, če pa pustim kabel pri miru, pa ne dela. A je kdo mel kakšne podobne težave s to miško, oz. s tem "polnjenjem" ali je kaka napaka, al kaj? Jutr jo bom verjetno nesel nazaj, da pogledajo...Če lahk kdo odgovori do 9 ure zjutraj (ko jo nesem nazaj) bi mu bil zelo hvaležen. 10x
  • spremenil: freejack ()

aambro ::

Hm.. mislim, da sem ze prepozen, pa mogoce ti bo vseeno pomagalo, ali pa bilo vsaj v tolazbo, ce ti je ne bodo hotli zamenjat.

Jaz imam enako misko (uno s 5 gumbi) in mi tudi nocejo lucke utripat tako kot pise v navodilih. Naj bi blo nekak tko - ko mas priklopljeno na PC, bi morala goret zelena lucka, ko misko premikas ta lucka utripa. Ko se ti baterije spraznijo, ti zacne goret rdec "klitoris" na sredini miske.. am I right?

Do tu je vse v redu, pol pa das misko v polnilec, in jo moras mal prestavljat v levo pa desno in naenkrat rdeca lucka zagori. Dokler je se ful prazna gori stalno, ko je na pol polna zacne zmigat, na koncu pa p omojih izkusnjah ugasne. Je pa res, da je v praksi tisto utripanje te rdece lucke cist cudno.

Pac daj zvecer (oz. ko se ti miska sprazni) misko na podstavek in poskusi pozabit na ocem prijazno zmiganje luck. Zjutraj oz. po 5 urah bi morala bit polna, ker kokr jest vidim, so tisti kontakti dovolj veliki, da se stikajo, kakorkoli polozis mis not.

Aja.. pa povej, ce ti bodo kej popravli, da se se jest pritozim! :)

JanezH ::

Ja meni tudi tako dela kot aambro-tu. Uni kontakti na polnilcu so ful gnili, ker moreš kar neki premikat miško da pol zasveti rdeča lučka 8-O :\

freejack ::

Men zelena dela normalno, ampak rdeča se pa sploh ne prižge (kaj šele da bi utripala), pa da začnem molit. Ob zvijanju kabla se je mal posvetilo..Nesel sem nazaj, pa se morn jutr oglasit, ko ni mel već kerega mišaka na zalogi, da bi preveril kaj ne dela. Če bom dobil novo, al če bodo kaj popravli, sporočim jutr ob takem času...

freejack ::

Serviser je šel na službeno pot, pa se spljoh nisn oglasil v trgovini. Se bom jutri in povem kako in kaj.

freejack ::

No, v soboto serviser še ni utegnil pogledat kako in kaj (duh), tko da sn danes odskakljal tja. Rekel mi je da jo bo poslal nazaj, jst bom pa verjetno novo dobil. (sam bom moral par dni počakat,..damn) :D no ja,.sam da bo delalo

Povok ::

Ce sem pravilno razumel, je edina tezava v zvezi s to misko bila to, da so lucke svetile abnormalno.

Nameravam si namrec kupiti taisto misko in me zanima, ce je problem to ali ce je problem to, da se mis ne hrani:D in zato ne svetijo lucke?

Btw: Kako dolgo zdrzi mis brez ponovnega polnjenja?

freejack ::

Ko vtaknem kabel od transformatorja v sprejemnik, bi se mogla prižgat rdeča dioda na sprejemniku, vendar se pri meni ne. Po nekem čudnem zvijanju in upogibanju kabla, ter spreminjanjem kota pod katerim priključiš kabel je rdeča dioda vendarle zagorela, če pa pustim kabel pri miru, pa ne dela.Problem je bil v tem, da sploh niso delale. No, zelena je, rdeča, indikator za polnjenje miške, pa ne. Sicer prej nisem opazil sam škatla, v kateri je bil napajalni kabel/transformator je bila malo "deformirana", zmečkana. Mogoče je bilo kaj z kablom narobe, da potem sprejemnik ni imel stika, kar je verjetno tudi bil problem. Zdej mi jo bojo zamenjali, tko da teh problemov naj ne bi smel met.Miške sicer nisem uspel probat, sam zdi se kr dobra in veliko ljudi jo hvali. Gre za brezvrvično in optično, dvojna prednost. Edine probleme, ki sem jih opazil, da so ljudje pravli, da jim miška "ni vredu delala", oz. naj bi kurzor trzal, vendar je bilo to zaradi napačne podlage za miško (najbolje bel ali še boljše črn list, nikakor pa ne na kakšne hrapave površine, kot je miza sama). Drugače pa kakšnih pritožb ali problemov glede te miške ni bilo.Miška naj bi brez polnjenja zdržala 3 dni, nakar jo spet pustiš polnit od 6 do 8 ur, najboljše kar čez noč. (lahko seveda tudi manj; ko je miška polna ti indikator sporoči [ko se polni, rdeča hitro utripa, ko je miš polna pa utripa počasi in jo lahko vzameš ven]). Kot sem rekel, izkušenj sicer še nimam, vendar ti, na podlagi prebranega, priporočam nakup. Dobro bi seveda bilo, da bi v trgovini za vsak primer preveril, če polnjenje deluje (transformator oz kabel vtakneš v prejemnik, v sprejemnik daš miško in rdeča dioda bi mogla svetit; ker so baterije prazne bi mogla rdeča potem začeti utripat). Če je to ok, pol naj ne bi blo problemov, če pa to ne dela, jih pa opozori na problem in reci za drugo miško.Skratka, dobro je če si pozoren pri nakupu, ampak normalna, delujoča miška, naj bi bla suppa duppa. Komaj čakam, da jo dobim konec tedna.Upam, da sem kaj pomagal, če ne še pa vprašaj, kar te zanima.

Povok ::

Ah, v redu torej. To pomeni, da se bom poslovil od stare miske in jo shranil v spominu, da mi je lepo sluzila.

BadB0y ::

Tud jaz imam tole misko in mi dela vse cisto normalno polni jo vredu edino kaj me moti je da je treba pocakat da senzor vgasne in jo sele potem lahko das polnit kr cene senzor nonstop gori .


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

življenjska doba baterij v brezžičnih miškah

Oddelek: Kaj kupiti
445033 (3714) opeter
»

Rdeča lučka na matični plošči

Oddelek: Pomoč in nasveti
142968 (2833) gorenjc
»

OPTIČNA brezžična miška , kako hudiča izklopit čez noč ?

Oddelek: Pomoč in nasveti
113320 (3102) Scorpia
»

kako bi porpavil lasersko miško?

Oddelek: Strojna oprema
392605 (1936) nodes
»

mišak typhoon (kje kupiti najceneje)

Oddelek: Kaj kupiti
91496 (1354) zvitorepec

Več podobnih tem