» »

Kraja identitete - Facebook

Kraja identitete - Facebook

mrkva1 ::

Zdravo,

nekdo je (mojemu prijatelju) na facebooku ustvaril ponarejen profil. Ponarejen profil ima slike mojega prijatelja in enako ime. Ta oseba se ne odziva na vprašanja kdo je, vendar pa se prijavlja na facebook in ogleduje slike in daje "like" pod slike oz statuse, torej to pomeni, da uporablja ta profil.
Prvo me zanima:
ali se da dobiti njegov IP in izvedeti kdo je?
Drugo:
ali ga policija lahko izsledi?

Hvala in LP

KoMar- ::

Veselo branje želim: http://www.facebook.com/help/?safety

Njegov IP boš težko dobil, lahko ga recimo zvabiš na kakšno FB aplikacijo z iframeom, ki potem vidi njegov pravi IP. Potem lahko te podatke predaš tudi na policijo (skupaj z datumom in uro!).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: KoMar- ()

bluefish ::

Za začetek kontaktiraj podpor pri FB.

KoMar- ::

Vse piše na linku, ki sem ga dal, jap.

Na facebook je bilo prijavljeno, vendar se niso odzvali. Bom vprašal, če jer res dal prijavo na facebook.

KoMar - na linku nisem našel, kaj veliko o lažnih profilih.
Če z aplikacijo iframe dobim njegov IP ali lahko dobim tudi njegovo ime ali to dobi samo policija?

bluefish ::

Ne, sam teh podatkov ne moreš pridobiti. Lahko samo dobiš neko približno lokacijo.

Matek ::

IANAL, ampak ugibam, da se policija ne bo želela s tem ukvarjati, vsaj dokler omenjeni osebek ne naredi kake hujše pizdarije s to lažno identiteto. Trenutno je vse skupaj podobno kraji identitete približno toliko, kot če bi jaz v imenu cimra poklical kako dekle in ji povedal, da ima dobro rit.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

R O N I N ::

Če ima slike tvojega prijatelja na profilu, pa res ne bo težko pogruntat kdo bi to lahko bil...

lenny22 ::

ojla!!
Sem bila prepričana, da se meni to itak ne more zgodit, pa se je! nekdo je ustvaril profil v mojem imenu, z mojo sliko, delno mojimi podatki in dodaja moje prijatelje. Probala sm osebo prijavit - pod krajo identiete, pa nič!!! Oziroma po domače funkcija ne dela!!!! Pa me sam zanima mrkva1, če ste zadevo rešl in kako????

@ lenny22 ne ne, nič še ni rešeno, če pa bo kaj pa javim.

@RONIN - iz slik se ne da izvedeti kdo je to, saj gre za slike, ki so že bile objavljene....niti ne bi spraševal tega ...

Informacijski pooblaščenec pa pravi:
http://www.ip-rs.si/nc/varstvo-osebnih-...
Če link ne deluje
v iskalnik vnesi:
0712-2/2009/434

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mrkva1 ()

nUUb ::

Bodi pripravljen da jim pošleš kopijo osebne ali passporta, da jim lahko dokažeš karkoli, na FB seveda, pa pazi točno kam pošiljaš

LP

Zgodovina sprememb…

• spremenil: nUUb ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

IP naslov in zasebnost

Oddelek: Informacijska varnost
186276 (5498) FrizzleFry
»

Ukradli iPhone 6 Plus

Oddelek: Mobilne tehnologije
319059 (7067) blackbfm
»

Slikanje otrok, soglasje da ali ne? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5516835 (14625) sisemen
»

Snemanje policista v Sloveniji

Oddelek: Loža
4515503 (11683) toplakd
»

Pomoč - facebook,msn - hackerji

Oddelek: Pomoč in nasveti
295205 (4355) slavkorajko

Več podobnih tem