Forum » Hlajenje in modifikacije » Višje temperature z aftermarket coolerjem
Višje temperature z aftermarket coolerjem
AthlonEE ::
Pozdravljeni.
Pred kratkim sem se zaradi previsoke glasnosti stock coolerja, ki sem ga dobil zraven Phenoma 2 550 BE, odločil za nakup nečesa tišjega in bolj efektivnega. Kupil sem Arctic cooling freezer Xtreme rev. 2 na podlagi številnih pozitivnim testov. No po inštalaciji pa je sledilo neprijetno presenečenje. Računalnik je seveda precej tišji, vendar so temperature procesorja poskočile za povprečno 5 stopinj. V čem je fora? Nameščen je 100% pravilno, edina možnost ki jo vidim je "pokvarjena" termalna pasta. Uporabil sem namreč Arctic silver 5, ki pa je že stara 4 ali 5 let. Je možno da to povroča problem? Ali je možno, da je hladilnik defekten?
Prosim za mnenja, za katera se vnaprej zahvaljujem.
Pred kratkim sem se zaradi previsoke glasnosti stock coolerja, ki sem ga dobil zraven Phenoma 2 550 BE, odločil za nakup nečesa tišjega in bolj efektivnega. Kupil sem Arctic cooling freezer Xtreme rev. 2 na podlagi številnih pozitivnim testov. No po inštalaciji pa je sledilo neprijetno presenečenje. Računalnik je seveda precej tišji, vendar so temperature procesorja poskočile za povprečno 5 stopinj. V čem je fora? Nameščen je 100% pravilno, edina možnost ki jo vidim je "pokvarjena" termalna pasta. Uporabil sem namreč Arctic silver 5, ki pa je že stara 4 ali 5 let. Je možno da to povroča problem? Ali je možno, da je hladilnik defekten?
Prosim za mnenja, za katera se vnaprej zahvaljujem.
t3hn0 ::
Termalna pasta se naj nebi pokvarila (razen ce se je posusila?)
Lahko poiskusis se enkrat ponovit postopek, lahko da so kje mehurcki zraka.
Lahko poiskusis se enkrat ponovit postopek, lahko da so kje mehurcki zraka.
^.^
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Odstranjevanje stare termalne pasteOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1926 (1305) | matobeli |
» | PC po ciscenju ne delaOddelek: Pomoč in nasveti | 2343 (1836) | oemdzi |
» | Hlajenje LGA755 Core 2 Duo - kateri hladilnik kupiti? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 10097 (8232) | Jst |
» | Sempron 2400+ in termalna pasta?Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 1246 (1106) | flashek |