» »

Težava z IBM prenosnikom - internet

Težava z IBM prenosnikom - internet

nx6325 ::

Živjo.

Doma imam en prenosnik IBM t40p. Crknila je tipkovnica, pa sem jo zamenjal z drugo.
Sedaj je nastal dugi problem. Nikakor ne morem uštimat interneta. Ne najde wi-fi signala, niti preko kabla se ne poveže. Poizkušal sem z novimi gonilniki, vendar brez uspeha.
Sedaj sem ponovno namestil windows xp. Vendar po končani namestitvi, opazim da nič bolje. Niti LAN se ne vidi na omrenih nastavitvah. Težava je nastala tudi pri zvoku, pa čeprov sem namestil gonilnike za zvok.
Prav tako sem namestil že vse gonilnike za internet in audio, pa se ni ničesar spremenilo.
Gonilnike sem namestil z strani:
http://www-307.ibm.com/pc/support/site....

lepo prosim, če bi kdo vedel kje bi lahko bil problem, naj kaj napiše...

hvala

MIHAc27 ::

V BIOS-u si kaj spreminjal? Da ni tam mrežna ali zvočna ugasnjena.
Za Wifi imajo prenosniki ponavadi tudi extra gumb da vklopiš ali izklopiš.

V biosih je vse na enable, tko da tam pomoje ni. Ker to je kar naenkrat crknil, brez da bi kej čaral.
Ja sej ta ga tudi ima, IBM ACCESS gumb, kateri pa po novi inštalaciji winsov ne odpre več menuja.
Ponavadi ko inštaliraš xp-je, lahko brez dodatnih gonilnikov dostopaš do interneta. Tuki je pa vse mrtvo.
Je možno, da bi se kej zjebalo ko sem menjal tipkovnico?

MIHAc27 ::

Mrežno bi bolj teško, ni pa tudi nemogoče, če si z izvijačem kaj popraskal po matični med menjavo.

Se mi vseeno zdi da imaš bolj težave z gonilniki. Lahko pa je tudi slučajno crknila..se zgodi. Samo LAN in Wifi hkrati je pa vseeno čudno. Preveri malo nastavitve, firewall ugasni, mogoče tudi antivirusni program, če ga imaš.

A doma imaš še kak računalnik? Da ti ni router/modem crknil

Ja mam doma še dva compa, vse dela normalno (wi-fi in lan).
Ja sej ko grem gledat naprave, imam tam na ethernet, audio, pa še nekje vse klicaje narisane. Ko odprem, kaže na težave z gonilniki.
Samo katere naj potem naložim, če z njihove strani ne primejo?? Drugih pa tak ni za najt...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: nx6325 ()

duff ::

poberi iz uradne strani (ibm) system update, namesti ga in poženi. Vse manjkajoče driverje ti bo našlo. pogoj, da system update dela je da imaš nameščen dot net framework 2.0 (iz microsoft strani).

fosil ::

Ja sej ta ga tudi ima, IBM ACCESS gumb, kateri pa po novi inštalaciji winsov ne odpre več menuja.

Za te gumbe je tudi treba naložit driverje. Morda je problem v teh driverjih in ne driverjih za sam wlan.
Tako je!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Lenovo IdeaPad G700, BIOS dostop

Oddelek: Pomoč in nasveti
378524 (7730) Invictus
»

Lenovo ThinkPad E530C - kako vzpostaviti brezžično povezavo?

303899 (1349) ekran
»

IRQL error (BSOD)

17989 (902) denial
»

instalacija LENOVO prenosnika

181970 (1552) vir
»

Prenosnik Lenovo 3000 n500 tezava