» »

athlon XP1800+ mi blokira

athlon XP1800+ mi blokira

jerry ::

pred nekaj dvevi sem kupil nov procesor athlon XP1800+ , maticno ploscoelite K7S5A SIS735 +SB +LAN in hladilnik TT VOLCANO 6CU 4550, ki so mi ga vgradili v prejsni racunalnik s 384 MB SDRAM, Geforce4 MX440, DVD-jem, CD-RW in diskom Maxtor 40GB 7200 RPM. Racunalnik mi je kmalu po tem ko sem ga prvic zagnal zacel blokirati med instalacijo Windowsov. Ko sem v BIOSu nastavil hitrost procesorja na 1150 MHz mi je procesor delal normalno. Nesel sem ga na servis, kjer so mi povedali, da je bila okvara na maticni plosci in so mi jo zamenjali. Zdaj mi racunalnik dela pri 1533 MHz dokler sem v windowsih, ko pa zazenem igrico (zaenkrat sem poskusil le z igro Sims) mi po nekaj minutah popolnoma zablokira. Temperatura procesorja po tem ko ga ponovno zazenem je vedno 57 stopinj celzija. Zaradi lezecega ohisja ne morem vgraditi velikega hladilnika, saj se nad procesorjem nahaja trdi disk.
Prosim pomagajte!!

Tr0n ::

Hmm, se slisi kot pregrevanje, slab pretok zraka. Novo ohisje, boljsi cooler?

bodom ::

tud meni se zdi da je tule krivo ohisje, slab pretok zraka...
aja, pa kak napajalnik mas?
svetujem novo ohisje-->link:D, boljsi cooler; npr. zalmana al pa volcano 7+ in pa se kak dodaten ventilator v ohisju...pol pa mora delat:D
LP

hominis ::

Zakaj zmeri ko komu ne dela/zmrzuje racunalnik svetujete neki v zvezi s hlajenjem ?!?
57 stopinj pa res ni tako strasna temperatura, procesorji in ostali sestavni deli pa cisto lepo delajo tud pri visjih temperaturah.

Vsaj kar sem mel jaz izkusenj je v 90% primerov tezava softverske narave (gonilniki, gonilniki in swe enkrat gonilniki), ali celo samega OS-a, skoraj nikoli oz. zelo zelo poredko pa temperature.

Ne vem no, lahko se sicer tudi motim, ampak hlajenje se mi zdi pa res zadnja stvar ki bi igrala vlogo pri stabilnosti sistema, ok ne me zdej napast, popolnoma neki drugega so neke EKSTREMNE temperature, ampak tja do 65 ali celo 70 stopinj pa se mi zdi dokaj v mejah normale, ceprav nekateri dosegate krepko pod 38 ...

tejo ::

Jest bi v tvojem primeru za krivca obtožil ram, preveri če so vsi moduli 133 Mhz, če najdeš kakega slabšega, ga odstrani.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: tejo ()

bodom ::

ja ja, preglej RAM najprej, lohk bi bil tule krivec.

glede temperatur pa; ze, da tud pr temp. nad 60°C deluje vse se zmer kolkr tolk OK, sam kar je vec pa pomoje niti ni tolk priporocljivo al se mogoce motm? pr meni recimo ce kej renderiram al pa kej spilam in je temperatura okol 56,57°C, pol mam tak obcutek da zacne mal jokat masina....ker pr 30,32°C trenutno, pa se mi zdi da takih problemov ni...al pa me sam obcutek vara...:D
LP

Shadowman-x ::

Tudi jaz mislim, da temperatura ne bi smela biti problem, saj sem enkrat po nerodnosti iztaknil kabel za ventilator (ni na plošči) pa mi je procesor deloval popolnoma normalno (AMD Duron 800 MHz), le zagrel se je do 85 stopinj celzija.
Nasvet - kot je bilo napisano, naloži najnovejše driverje, če še to ne bo pomagalo, pa pusti v računalniku samo en modul rama in preizkusi pa boš videl v čem je stvar.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

pomoč pri nakupu CPU coolerja

Oddelek: Kaj kupiti
323430 (2754) SuperVeloce
»

Računalnik mi greje sobo (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
5322602 (21194) Glugy
»

koliko naj bi bila temperatura CPUja ... ?

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
222162 (1476) xenon74
»

XP1700+ na 58° verjetn ni normaln ha?

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
492339 (1362) Markoff
»

hladilnik za Athlon 1.2?

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
201338 (977) Yurko

Več podobnih tem