» »

problem z matično ploščo

problem z matično ploščo

dezo ::

pozdravljeni

imam matično ploščo winfast k8m890m2ma. na njej sem imel procesor athlon 3200+ AM2 in sem ga zamenjal z dvojedrnikom. ko sem ga zamenjal se mi je pojavila na ekranu samo prva slika in ni šlo naprej, ravno tako z prejšnjim procesorjem. potem sem resetira bios in vstavil prejšnji procesor in računalnik se je naložil, nakar zamenjam z novim in se ravno tako naloži, potem sem ga pobral nazaj ven in še dobro namazal z termalno pasto in ga vsatvil nazaj in spet ne gre naprej od prve slike. končno se spomnim da bi lahko posodobil bios in spet resetiram bios in vstavim prejšnji procesor, s katerim mi pa računalnik ne dela več. poskušal sem vse od večkratnega resetiranja biosa, do pobiranja komponent ven in ponovnega ustavljanja in ga mi ne uspe zagnati. ko vklopim računalnik mi ta ne piskne zaslon pa je črn, ravno tako se ne zgodi nič oz. ne piskne če ga zaženem brez procesorja.

zdaj pa me zanima če se da kako vsposobit matično, saj menim da se je bios zataknil. oz. če mi zna kdo pomagat kako ga spravit v delujoče stanje, ali je kar najbolje iti po novo matično.

hvala

lp

TOP ::

Kot prvo si se pozanimal,če tvoja plata sploh podpira tale procesor.Pomojem kar se ti je dogajalo ga ne.Verjetno je šla plata.

R O N I N ::

Kaj to pomen da se je računalnik naložil?

dezo ::

Kot prvo si se pozanimal,če tvoja plata sploh podpira tale procesor.Pomojem kar se ti je dogajalo ga ne.Verjetno je šla plata.

Microprocessor: Supports socket AM2 for AMD Athlon TM 64 FX / Athlon 64 X2 Dual-Core / AthlonTM 64/ Sempron processors

kar sem pa mislil da se naloži oz. se je računalnik zagnal.
sama plošča pa dvomim da bi lahko šla na tak način, bolj problem je z biosom, ki izgleda kod da bi se zataknil, zato me tudi zanima če se da še kaj storit s samim biosom, v primeru da se računalnik ne zažene.

lp

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dezo ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ali matična plošča deluje tudi brez procesorja?

Oddelek: Pomoč in nasveti
91195 (997) amigo_no1
»

Sestavil PC - monitor neodziven, matične ne piska

Oddelek: Strojna oprema
355033 (3161) Riff
»

Odpovedal računalnik

Oddelek: Pomoč in nasveti
351957 (1439) gt55gre
»

Problem z procesorjem/matično?