Forum » Strojna oprema » Poškodba grafične kartice-pomoč
Poškodba grafične kartice-pomoč
T-Majo ::
Ker so vijaki imeli uničeno glavo, sem moral z kleščim odvijati vijak. S tem sem poškodoval tole:
1. Računalnik se ne sme užgati s takšno grafično?
2. Je potrebno lotati?
3. Je dovolj, da s svičnikom naredim črte?
4. Če je potrebno lotati, se lahko kr dve črti naredi ali je potrebno mostička zalotati zanaj gor?
Zgodilo se je pri menjavi hladilnika. Prosim za čimhirejše odgovore.
1. Računalnik se ne sme užgati s takšno grafično?
2. Je potrebno lotati?
3. Je dovolj, da s svičnikom naredim črte?
4. Če je potrebno lotati, se lahko kr dve črti naredi ali je potrebno mostička zalotati zanaj gor?
Zgodilo se je pri menjavi hladilnika. Prosim za čimhirejše odgovore.
Han ::
Verjetno bo grafična delala, bi bilo pa vseeno dobro prispajkati tista dva odtrgana uporčka...
dezo ::
vsekakor ne mostička, ker si odtrgal dva kondenzatorja v smd izvedbi. smd kondenzatorji imajo po barvi določeno kapacitivnost, za kar je problem natančne ugotovitve.
predlagan ti da odtrgan kondenzator pomeriš z multimetrom ki omogoča merjenje kapacitivnosti in prilotaš novega v isti velikosti oz katerikoli velikost smd ki bi šla med povezavi.
lp
predlagan ti da odtrgan kondenzator pomeriš z multimetrom ki omogoča merjenje kapacitivnosti in prilotaš novega v isti velikosti oz katerikoli velikost smd ki bi šla med povezavi.
lp
dezo ::
no potem pa naredi kot sem ti napisal pa bo delovalo, je pa kondenzator navaden ranga pF oz nF.
lp
lp
T-Majo ::
Pozna kdo koga, ki v Celju to dela? Ubistvo je prijateljeva in bi rad to v CE uredil, jaz sem namreč čez teden v LJ.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Menjava kondiča na platiOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1503 (954) | 737 |
» | Set za spajkanje (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 10374 (8098) | He-Man |
» | Se da kako popravit matično?Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 4454 (3272) | stock |
» | Lastniki poceni LCDjev- pozor na slabe kondije ! (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 10959 (5570) | Pyr0Beast |
» | poskodovani upori na x800xl mozna menjava teh?Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2029 (1655) | VolkD |