Forum » Omrežja in internet » povezava dveh ruterjev (wirelles bridge)
povezava dveh ruterjev (wirelles bridge)
milen ::
Rad bi dva ruterja brezžično povezal tako da bo na enega priklopljen mrežni printer ali/in disk, in da bosta oba omogoča da se računalniki povežejo nanju.
Nekaj navodila sem že našel na tej strani, vendar imam še zmeraj nekaj vprašanj.
Torej če se ne motim rabim na obeh iste nastavitve varnosti kot so ime omrežja, način enkripcije (WEP ali WPA/PSK), ter seveda enak ključ oziroma paraphrase.
Na oben moram omogočiti "bridge", ter izmenjati MAC naslova. Imeti morata različna LAN IP naslova in pri DHCP nastavitvah mora host imeti omogočeno, client pa onemogočeno. A sem kaj pozabil, bi to delovalo?
Zanima me še to glede enkripcije. TPlink mi javi da v bridge modu ne omogoča WPA/PSK ampak samo WEP. Kako je z tem?
Dodal bi da imata mrežni disk in printer USB priklop, tako da sem razmišljal o ASUS WL500W ki ima dva USB porta. Bi zadeva delovala? Ali vsi ruterji z usb portom omogočajo priklop usb diska ali usb printerja?
Nekaj navodila sem že našel na tej strani, vendar imam še zmeraj nekaj vprašanj.
Torej če se ne motim rabim na obeh iste nastavitve varnosti kot so ime omrežja, način enkripcije (WEP ali WPA/PSK), ter seveda enak ključ oziroma paraphrase.
Na oben moram omogočiti "bridge", ter izmenjati MAC naslova. Imeti morata različna LAN IP naslova in pri DHCP nastavitvah mora host imeti omogočeno, client pa onemogočeno. A sem kaj pozabil, bi to delovalo?
Zanima me še to glede enkripcije. TPlink mi javi da v bridge modu ne omogoča WPA/PSK ampak samo WEP. Kako je z tem?
Dodal bi da imata mrežni disk in printer USB priklop, tako da sem razmišljal o ASUS WL500W ki ima dva USB porta. Bi zadeva delovala? Ali vsi ruterji z usb portom omogočajo priklop usb diska ali usb printerja?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ne morem vzpostaviti internetne povezave preko routerjaOddelek: Omrežja in internet | 3857 (949) | Timmah |
» | AMIS-ov enkom modemOddelek: Omrežja in internet | 16155 (9728) | d4vid |
» | varnostna nastavitev WLANaOddelek: Omrežja in internet | 1309 (1096) | Spajky |
» | netgear WGR614 kot AP na T-2 ?Oddelek: Omrežja in internet | 2349 (2150) | trnvpeti |
» | Multiple bridge in WPAOddelek: Omrežja in internet | 1466 (1402) | Osprey |