Forum » Pomoč in nasveti » mini (mega) problem z namiznim kompletom
mini (mega) problem z namiznim kompletom
Elemen_T ::
Od nakupa brezžičnega kompleta miška+tipkovnica je bilo samo vprašanje časa kdaj bom (ob gensko zapisani drvarski uporabi) zlomu usb sprejemnik - sem si reku bom pol o tem razmišlju. No. Nastopil je dan...
V bistvu se mi je sprva samo odlomil železni kontaktni nosilec, tako da sem ga pustil v prenosniku in vanj potem vstavljal samo čip - je normalno delal lep čas, danes je šlo pa strmo navzdol in zdej kontakta ni več! Kot velik poznavalec tehnologije sem poskušal zadevi zlimat s sekunderjem (da bi mal bolj kompaktno skup držal) in seveda efekta ni! Zdej pa tapkam na to mini cestaturo in 15.4 ekran, res prijetno - zraven pa vsa udobna, neskonektana periferja :(
Imam samo dva simpl vprašanja, se opravičujem za dolgotvezenje..:
- a je možno da ta sprejemnik nekako usposobim?
- a obstaja na tržišču kakšen univerzalen (lahko tud originalen) sprejemnik za tak komplet (logitech wave cordless desktop)?
aja še to, jest butl sem seveda ta usb risiver vtikal in iztikal neštetokrat, kot da bi potem čudežno začel delat...je možn da sem skuru čip?
HVALA za kakšen pameten nasvet!
V bistvu se mi je sprva samo odlomil železni kontaktni nosilec, tako da sem ga pustil v prenosniku in vanj potem vstavljal samo čip - je normalno delal lep čas, danes je šlo pa strmo navzdol in zdej kontakta ni več! Kot velik poznavalec tehnologije sem poskušal zadevi zlimat s sekunderjem (da bi mal bolj kompaktno skup držal) in seveda efekta ni! Zdej pa tapkam na to mini cestaturo in 15.4 ekran, res prijetno - zraven pa vsa udobna, neskonektana periferja :(
Imam samo dva simpl vprašanja, se opravičujem za dolgotvezenje..:
- a je možno da ta sprejemnik nekako usposobim?
- a obstaja na tržišču kakšen univerzalen (lahko tud originalen) sprejemnik za tak komplet (logitech wave cordless desktop)?
aja še to, jest butl sem seveda ta usb risiver vtikal in iztikal neštetokrat, kot da bi potem čudežno začel delat...je možn da sem skuru čip?
HVALA za kakšen pameten nasvet!
Pyr0Beast ::
Se mi zdi da je rahlo večja vrjetnost da si skuril USB konektor prenosnika, kot pa receiver.
Ta zadeva ni bila nikoli zasnovana za nešteto iztikanj in jih zdrži le kake 50, lahko še manj.
Načeloma se zadeve da zrihtati, a tako lepe kot prej ne bodo nikoli. Receiverja samega ne boš najdel poceni.
Ta zadeva ni bila nikoli zasnovana za nešteto iztikanj in jih zdrži le kake 50, lahko še manj.
Načeloma se zadeve da zrihtati, a tako lepe kot prej ne bodo nikoli. Receiverja samega ne boš najdel poceni.
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
O lejga, en k ve kakšno smolo mam jest :)
To s številom iztikanj ti resno? Mam ta komplet že več kot eno leto kar pomen najmanj 365 iztikanj za zih :) to je tko kokr da bi reku da usb ključ zdrži 50 iztikanj al pa pa še manj, al ne? :)
To s številom iztikanj ti resno? Mam ta komplet že več kot eno leto kar pomen najmanj 365 iztikanj za zih :) to je tko kokr da bi reku da usb ključ zdrži 50 iztikanj al pa pa še manj, al ne? :)
Sam USB konektor naj bi zdržal okoli 1500 ciklov. Koliko pa jih doseže dejansko pa je vprašanje. Kvalitetni konektorji zagotovo zdržijo vsaj 200 ciklov. Tisti, kjer je vse skupaj samo baker na PCBju pa četrtino tega
Vidm da lučka v sprejemniku še vedno posvet...ampak precej bledo :(
a pol se je dejansko skuru al kaj?
pa kolk je lahko to neumn no, zdej mam delujočo tipkovnico in miš in je to zdej v bistvu roba za na smeti?
a pol se je dejansko skuru al kaj?
pa kolk je lahko to neumn no, zdej mam delujočo tipkovnico in miš in je to zdej v bistvu roba za na smeti?
Poslikaj pa ti lahko bolje povem.
boogie_xlr ::
Očitno. Zadeva je bla namenjena temu, da enkrat vtakneš v stacionarca uazdi in maš potem za skos.
Za prenosnika se pa splača met nano receiver.
Za prenosnika se pa splača met nano receiver.
Vem in bi takrat nabavil nekaj takega ampak nisem našel varjante skupaj s tipkovnico. A bi mogoče vedel če je kak takle mini receiver kompatibilen z mojim kompletom? Verjetno najbolje da pišem logitechu, mogoče so pa face pa mi bodo iz kleti kej poslal :)))
@Pyr0Beast
Kaj naj pa poslikam?
@Pyr0Beast
Kaj naj pa poslikam?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Elemen_T ()
Uničen konektor.
(Mini receiverji so ponavadi zakodirani na določenega miša, tako da drug dela ne)
(Mini receiverji so ponavadi zakodirani na določenega miša, tako da drug dela ne)
Opkow ::
Na tvojem mestu bi vzel en USB podaljsek in bi moski konektor z delom kabla odcvikal in prilotal zice na kontakte tvojega USB sprejemnika.
U lepa!
Še nikol nisem nč lotal ampak zakva pa ne. A bi bil taka faca pa mal bl slikovito razložil kaj morem kam zacint?
Še nikol nisem nč lotal ampak zakva pa ne. A bi bil taka faca pa mal bl slikovito razložil kaj morem kam zacint?
Čista plastika. Sem mislil da si odlomil vse skupak. Killerjeva varianta je potem zelo dobra.
Killer tenks za nasvet, samo + kontakt se je staknu,zato je bil sprejem tko šibak, zdej je sicer tole mal okorno ampak važn da dela!
Zgodovina sprememb…
- zavaroval slike: bluefish ()
Prav super je narejeno. Izoliraj edino še tiste žičke (bužirka) ki štrlijo iz oklopa, da ti ne bodo naredile kakšnega stika.
Opkow ::
Kul.. Naredi tko kot ti je pyr0Beast rekel.. al pa magar s selotejpom ovijes okoli oklopa, ki lahko naredi kratek stik na tiskanini.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | prosim za pomoč pri nakupu igralnega ploščkaOddelek: Kaj kupiti | 4710 (2923) | scenic16 |
» | Miška na adroid telefonu?Oddelek: Pomoč in nasveti | 2441 (2136) | fujtajksel |
» | bluetooth miška - kaj kupiti?Oddelek: Kaj kupiti | 2384 (2105) | Dzuro10 |
» | Resevanje politega Thinkpada (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 4506 (3131) | maia |
» | Logitech Pilot Optical, izklop pospeševanja ?Oddelek: Strojna oprema | 891 (739) | MrStein |