Forum » Strojna oprema » CD-ROM problem
CD-ROM problem
DeeCoy ::
No, sm še začetnik... Ubistvu obvladam skor use.. star sm komi 13 let :D. Zanima me pa, zakaj, če na en kabl priklopm 2 CD-ROMA, mi ne zazna nobenga, če pa priklopim samo enega je vse ok???
Hvala lepa
Hvala lepa
c00L3r ::
no, kako naj dam na master in kako na slave??? imam pa priključen samo 2 kabla. en je za podatke, drug pa z napajanje
WinXP ::
Eno CD enoto daš na Master (daš takle mostiček,ki je zgoraj na sliki bele barve na ustrezno mesto) drugo CD enoto pa lahko pustiš BREZ mostička da je Slave...
drugo pa dam na master??? js mam sam en mostiček, zdej je na enim na slave, pa na drugim na master... a je važn kje na kablu sta pol?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: DeeCoy ()
Ma ni tok važn...da te ne zmedem ... eno enoto pusti brez mostička ,na drugo enoto pa daš un beli
(al kašne barve maš sj je vseeno)jumper in ga nastaviš na MASTER -na nalepki na cd-romu ti piše alpa ima vgravirano na plastiki oz.kovini odzadaj...mal poglej...
(al kašne barve maš sj je vseeno)jumper in ga nastaviš na MASTER -na nalepki na cd-romu ti piše alpa ima vgravirano na plastiki oz.kovini odzadaj...mal poglej...
ja, sej vidm, ma 6 nogic, 2 za master, 2 za slave in 2 za cable select
na kiro dam..? pojasni na obeh prosim
na kiro dam..? pojasni na obeh prosim
Zgodovina sprememb…
- spremenil: DeeCoy ()
Daj na to za MASTER,čisto na zadnjo oz.čisto do konca. (to za slave pa za cable select nč)
Na drug CD-ROM pa ne dajaj nobenga jumperja...
Na koncu preveri v Biosu,če ti zazna oba...
Na drug CD-ROM pa ne dajaj nobenga jumperja...
Na koncu preveri v Biosu,če ti zazna oba...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: WinXP ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Problem pri nameščanju windowsa (prosim za pomoč- hvalaOddelek: Pomoč in nasveti | 1593 (1304) | malini |
» | sata disk (Hitachi 7k250), namestitevOddelek: Strojna oprema | 3270 (2294) | Blind |
» | prklopitev diskovOddelek: Strojna oprema | 1228 (1129) | sash |
» | Problemi s cd rom-om v Win Xp pro!Oddelek: Pomoč in nasveti | 1170 (996) | zeroc00l1 |
» | Pomoč za enga, ki je malo manj pametn..Oddelek: Pomoč in nasveti | 1110 (954) | HUDICEK25 |