Forum » Strojna oprema » Monitor izgubi signal
Monitor izgubi signal
kubanc ::
Pozdravljeni!
Imamo sledeci problem, ki se dogaja v windows XP SP3 OS
Uporabljam CRT monitor znamke Samsung Syncmaster 1200 NF, in na določene intervale ko hočem preiti iz standby za monitor v delovanje se mi zgodi, da se zacne monitor cudno obnasati. Slike na monitorju ni, vendar
Lucka na monitorju za napajanje zacne 2x hitreje utripati.
Edino kar lahko naredim je to, da ga izklopim iz napajanja za kaksno minuto, in monitor nato deluje spet normalno.
Ali se je ze kdo soocil z taksno tezavo.
monitor je star priblizno 7/8 let. Od tedaj je monitor deloval minimalno vsak delovni dan od 8/9 ur.
Nekje sem zasledil da bi bila lahko tezava z kondenzatorji. A ve kdo kaj vec o tem povedati.
Trenutno sem zamenjal signalni kabel ter monitor prikljucil direktno na štrom, saj je bil prej na napajanje priključen preko UPS (to sem naredil zato, ker bi se znalo zgoditi, da je ze tudi UPS baterija slaba).
Za nadaljno inteligenco se vam zahvaljujem !
Imamo sledeci problem, ki se dogaja v windows XP SP3 OS
Uporabljam CRT monitor znamke Samsung Syncmaster 1200 NF, in na določene intervale ko hočem preiti iz standby za monitor v delovanje se mi zgodi, da se zacne monitor cudno obnasati. Slike na monitorju ni, vendar
Lucka na monitorju za napajanje zacne 2x hitreje utripati.
Edino kar lahko naredim je to, da ga izklopim iz napajanja za kaksno minuto, in monitor nato deluje spet normalno.
Ali se je ze kdo soocil z taksno tezavo.
monitor je star priblizno 7/8 let. Od tedaj je monitor deloval minimalno vsak delovni dan od 8/9 ur.
Nekje sem zasledil da bi bila lahko tezava z kondenzatorji. A ve kdo kaj vec o tem povedati.
Trenutno sem zamenjal signalni kabel ter monitor prikljucil direktno na štrom, saj je bil prej na napajanje priključen preko UPS (to sem naredil zato, ker bi se znalo zgoditi, da je ze tudi UPS baterija slaba).
Za nadaljno inteligenco se vam zahvaljujem !
- spremenil: kubanc ()
MIHAc27 ::
Z Samsungi imam nekaj izkušenj vendar bolj z LCD-ji. Tale tvoj je predelal že kar nekaj tako da je res možna težava z kondenzatorčki ali napajalnikom.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Računalnik ne delaOddelek: Strojna oprema | 1421 (903) | solatko |
» | Ko gre monitor v "spanje" se ne "zbudi" večOddelek: Zvok in slika | 3746 (1410) | neocodexx |
» | Računalnik se izklapljaOddelek: Pomoč in nasveti | 2746 (2276) | Duhec |
» | 3 rdeče lučke na ati hd4870Oddelek: Pomoč in nasveti | 1004 (757) | shinko |
» | Samsung 226bw+utripajoča slikaOddelek: Pomoč in nasveti | 1928 (1706) | gor13azd |