Forum » Strojna oprema » Lenovo G550 problem - zmrzuje
Lenovo G550 problem - zmrzuje
Bor H ::
Danes sem rihtal še čisto svež Lenovo G550 prenosnik, verzija z C2D procesorjem in Nvidia grafo ter 3GB rama. Ker je prišel s free dosom sem gor dal win7 32 bitno verzijo (msdnaa, ne pirat). Zadeva se je inštalirala brez problema a je začela v sistemu nekaj minut po bootu se obešat. Seveda se pol ne pobere več, zgleda kot da bi se CPU pregreval. Ko sem naložil grafične drajverje iz uradne strani so se problemi čudežno rešili vendar so se po tem ko sem začel kopirat iz USBja fajle na njega ponovili. Glede na to da mi v livecd verziji Fedore 12 tega ni počel sumim da je problem ali disk ali pregrevanje procesorja, ki ga povzroči gretje diska. Možni so pa še softwerski problemi. Žal sem se (začasno) od prenosnika mogel posloviti tako da Speedfan še ni laufal na njem, da bi preveru temperature.
Ima kdo še kak dodatni predlog?
Ima kdo še kak dodatni predlog?
R O N I N ::
Ja če je nov, potem uveljavi garancijo. Drugače pa je velikokrat problem, ko zamenjaš linux za windowse, morš komplet disk sformaterat na novo, ker je datotečni sistem povsem drug. Lahko, da je na disku tako malo prostora, da se sistem ne more normalno zagnat. Pregrevat se ti pa v nobenem primeru ne bi smel.
Linux sem zagnal sam kot liveCD, tako da mislim da diska niti ni tikal, je pa sistem bil sveže formatiran. Sem zdj dobil podatke o temperaturi med predvajanjem HD filma: gpu nekaj čez 50, cpu okoli 45, disk okoli 40. Definitivno pa bo šel v garancijo če je zadeva hardwerska, ne bi pa rad nosu tja in pol dobil nazaj kot "sej je vse vredu, napačne drajverje ste inštaliral" ali kaj takega.
R O N I N ::
Ja jz mislim, da so temperature v redu. Nekaj časa se s problemom obadaš, potem pa, če mu nisi dorasel, neseš na servis ne glede na to, kaj je narobe. Sicer se tko velik naučiš, ampak če porabš preveč časa pa ne najdeš rešitve tud ni dobr.
hudychk ::
Na enga G550 sem že naložil Windows 7 64bit in je delal super, notri pa je bil Dual Core in X4500HD, torej cenejši model od tega in edini problem, ki sem ga zaznal pri njem je bil precej slab touchpad, vse ostalo pa je delalo super.
The Devil himself!
kubanc ::
insliraj gor kaksno linux distribucijo, pa bos videl kaj bo
KER
ce ti zacne zamrzovati ko si imel instaliran OS na disku in ti ni zamrzoval ko si imel LIVE CD, je ena izmed opcij, da je zanic disk.
KER
ce ti zacne zamrzovati ko si imel instaliran OS na disku in ti ni zamrzoval ko si imel LIVE CD, je ena izmed opcij, da je zanic disk.
JustTina ::
Ali ste uspeli rešiti težavo? Meni se namreč dogaja isto, kupila LENOVO G550 z naloženimi WIN 7. Med surfanjem in ogledom filma preko spleta, mi je kar zmrznil. Povezava je brezžična, vendar do sedaj z drugim prenosnikom s tem nisem imela težav. Ko sem ga resetirala, se je isto ponovilo še enkrat, nato pa spet po nekaj dneh. Ker je bil še v garanciji, sem ga zamenjala, vendar se je isto zgodilo z novim. Ima kdo kakšno idejo, zakaj do te težave pride in kako jo odpraviti? V kolikor gre za serijsko napako, bom prenosnik kar zamenjala. Hvala za odgovor, Lp, J.
Se opravičujem za pozn odgovor, nisem pregledoval več teme pol kej dost, prenosnik je bil vrnjen v trgovino in so vrnili denar.
Dragec30 ::
JustTina:
jaz sem kupil Asusa in se mi je ista stvar zgodila.Uveljavil sem garancijo in dobil čisto nov isti računalnik, vendar se mi je stvar začela spet dogajati. Ko prime računalnik, kar zmrzne in se po dveh, treh minutah pobere. Še enkrat bom uveljavil garancijo, da vidimo kaj bo, drugače pa drug računalnik.
jaz sem kupil Asusa in se mi je ista stvar zgodila.Uveljavil sem garancijo in dobil čisto nov isti računalnik, vendar se mi je stvar začela spet dogajati. Ko prime računalnik, kar zmrzne in se po dveh, treh minutah pobere. Še enkrat bom uveljavil garancijo, da vidimo kaj bo, drugače pa drug računalnik.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | So Lenovo prenosniki dobri? (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 29617 (17789) | Invictus |
» | Čuden problem z OSom nasploh (težko definirat)Oddelek: Operacijski sistemi | 966 (660) | Meizu |
» | prenosnik se ne prižge - sum na matično ploščoOddelek: Pomoč in nasveti | 1089 (1043) | zee |
» | Supervisor BIOS in HDD password reset?Oddelek: Pomoč in nasveti | 2247 (1972) | solatko |
» | Startup kompa očitno povezan z temparaturo v bajti [GROZA!!]Oddelek: Strojna oprema | 1582 (1229) | DJ MartiNi |