Forum » Kaj kupiti » Kateri ROUTER?
Kateri ROUTER?
klemenko ::
Kateri router si naj kupim? Doma imam ADSL.
Nagledanega imam PLANET-ovega XRT-101 ( 27k SIT pri Comtronu).
V forumih sem zasledil, da zelo hvalite SMC-jeve naprave. Pri Telekomu&Siolu pa ponujajo 3COM-ov router s 4-port switchem (45k sit) vkljucena je tudi nastavitev routerja.
Kaj mi priporocate? Na novo si moram postaviti mrezo za priblizno 4-6 racunalnikov.
Ali si naj kupim posebej router in posebej switch, ali je boljse ce je to vse v eni napravi?
Je postavitev routerja zahtevno opravilo?
Nagledanega imam PLANET-ovega XRT-101 ( 27k SIT pri Comtronu).
V forumih sem zasledil, da zelo hvalite SMC-jeve naprave. Pri Telekomu&Siolu pa ponujajo 3COM-ov router s 4-port switchem (45k sit) vkljucena je tudi nastavitev routerja.
Kaj mi priporocate? Na novo si moram postaviti mrezo za priblizno 4-6 racunalnikov.
Ali si naj kupim posebej router in posebej switch, ali je boljse ce je to vse v eni napravi?
Je postavitev routerja zahtevno opravilo?
Mercier ::
Ali si naj kupim posebej router in posebej switch, ali je boljse ce je to vse v eni napravi?Ena škatla na mizi je bolje kot dve škatli na mizi .
Je postavitev routerja zahtevno opravilo?Odvisno od stopnje debilnosti menijev. Navadno je čisto enostavno.
Jaz imam SMC7004BR. Sem zelo zadovoljen - eden mojih boljših nakupov (razen mogoče dejstva, da so mi JAE-ti poslali takega za "angleški štrom", pa sem moral zamenjati adapter ).
Drugače bi pa jaz na tvojem mestu vzel cenovno najugodnejšo rešitev, IMHO tele zadeve vse opravljajo svoje poslanstvo čisto spodobno. Izkušnje imam pa le s svojim SMCjem in prijateljevim LevelOne. Moj ima boljše menije.
Tiger ::
Nekolme: Pozabil si še povedati da ima SMC7004BR vgrajen 4-portni switch.
Tudi sam imam ta router, edino kar grajam je design, kajti namesto, da bi bili vsi priključni samo na eni strani so kar na treh (spredaj je npr. priključek za wan in paralelni port, zadaj pa potem 4-porti za switch, s strani pa še priključek za napajalni adapter), ampak za to ceno ni boljšega.
Tudi sam imam ta router, edino kar grajam je design, kajti namesto, da bi bili vsi priključni samo na eni strani so kar na treh (spredaj je npr. priključek za wan in paralelni port, zadaj pa potem 4-porti za switch, s strani pa še priključek za napajalni adapter), ampak za to ceno ni boljšega.
klemenko ::
Kot sem rekel: PLANET-ov router XRT-101 (27k sit) in pa PLANET-ov switch 8 portni (11k sit). Skupaj torej 38k sit.
Tukaj dobiš za 38k sit 8 portni switch in router, drugje pa ze nekaj več denarja samo 4 portni switch z routerjem. Res pa je, da planet-ov router nima paralelnega vhoda. Ampak jaz nimam nobenega ISDN modema (imam samo stare analogne), tako da ne vem zakaj uporabiti paralelni vhod.
Tukaj dobiš za 38k sit 8 portni switch in router, drugje pa ze nekaj več denarja samo 4 portni switch z routerjem. Res pa je, da planet-ov router nima paralelnega vhoda. Ampak jaz nimam nobenega ISDN modema (imam samo stare analogne), tako da ne vem zakaj uporabiti paralelni vhod.
SanDee ::
Jaz imam SMC7008BR in zadeva rula. Totalno navdusen.
Tudi jaz sem dobil ameriski tip napajalnega kabla. he he he Se dobro, da sem imel doba enega "nasega".
Zadeva pa ima vse UTP prikljucke spredaj, zadaj pa printer port ter com port.
Zadeva je enostavna za konfigurirat. V internet brskalniku vtipkas njegov IP in evo ti GUI kjer lahko nastavljas parametre. Super.
Je pa malo drag, je pa router in switch.
Tudi jaz sem dobil ameriski tip napajalnega kabla. he he he Se dobro, da sem imel doba enega "nasega".
Zadeva pa ima vse UTP prikljucke spredaj, zadaj pa printer port ter com port.
Zadeva je enostavna za konfigurirat. V internet brskalniku vtipkas njegov IP in evo ti GUI kjer lahko nastavljas parametre. Super.
Je pa malo drag, je pa router in switch.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | kateri router kupitiOddelek: Kaj kupiti | 1900 (1588) | pijanc |
» | kateri routerOddelek: Kaj kupiti | 1408 (1130) | hash |
» | Router in visok ID v emule & edonkey - OdgovorOddelek: Omrežja in internet | 1792 (1339) | Editor |
» | Kateri router? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 5490 (4220) | plavko61 |
» | RouterOddelek: Kaj kupiti | 1813 (1374) | AlienRex |