» »

Ustanovitev podjetja

Ustanovitev podjetja

cyber_killer ::

Na balkanu natančneje v Bosni, bi rad ustanovil podjetje. To je samo moja misel od miljon drugih. Ko pogledam, tam ubistvu ni nič v razcvetu informatike. So neke lokalne računalniške firme in to je tudi vse. Tko nekak imam v mislih kakšen manjši poslovni prostor za najem pa tam nekaj naredit, sam problem je v tem, ko nevem kaj bi mi prinašalo denar.

Kakšni igralni centri bi se splačalo, če bi imel kapital. Npr. da kupim 10mašin in da bi imel LAN partije. Sam tuki je spet treba vložit kakšnih 15.000€. Kdaj bi dobil ta denar nazaj je pa tudi vprašanje.

Pegaz ::

sam problem je v tem, ko nevem kaj bi mi prinašalo denar

To je ponavadi problem, ja.

Ice-Heki ::

Kaj te pa drugače zanima?

T0RN4D0 ::

Če ne veš, kaj biti prinašalo denar, niti ne veš kako bi dobil 15kEUR, bo treba še veliko stvari prej razmislit preden lahko sploh razmišljaš o odprtju firme. Sploh na trgu ki ga ne poznaš.
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

cyber_killer ::

Ne sej idej imam jaz veliko. Zanima me predvsem področje informacijske varnosti, potem vse kar se tiče sistemskega inženiringa in tukaj ne mislim nekega brezveznega klikanja po mašini.

15.000EUR bi že dobil od banke, samo je problem, ko so tam take stvari poceni. Npr. 1ura uporabe caffe interneta pride 70centov, potem igranje igric na teh mašinah 1h prav tako 70centov, kar je zlo malo.

Izdelava spletnih strani je zelo nizkoprofitna. Kar je tukaj 500EUR je tam 250EUR itd.

Ice-Heki ::

Izdelava spletnih strani je zelo nizkoprofitna. Kar je tukaj 500EUR je tam 250EUR itd.

Po tvoji izjavi sodeč, je tam pač konkurenca huda.

Ja, druga država, drugačen trg. Če je ideja zelo dobra in če vanjo verjameš boš uspel (pa ni nujno da zmeraj). Če ne, ne. Včasih je pač treba reskirat. Preden se spustiš v to, pa le razišči trg do potankosti.

cyber_killer ::

Ma ne da je konkurenca huda. Tko bom reku, zelo malo ljudi se sploh odloča za spletno stran za svoje podjetje. Npr. če bi reku naredu jo bom za 50EUR bi se še kdo odloču.

Imel sem v mislih narediti nekaj takega http://www.beoclick.com/ nakar vidim, da je že to narejeno in da se ponuja brezplačno, kar je zelo zelo narobe, reklame se morjo plačat. Tukaj kjer bi jaz ustanovil firmo so v razcvetu samo trgovine, frizerski saloni, avtomehanika, potem avtopralnice itd. v tem stilu.

T0RN4D0 ::

E miško, niso stvari tako enostavne kot si jih ti predstavljaš. Če bi lahko vsak papak s 15k EUR obogatel s svojo firmo, potem se ljudje nebi zajebavali po firmah in delali za druge.

Nič ni narobe da se karkoli ponuja brezplačno. :) Mogoče ni idealno za tebe, ki bi rad za neke brezveznosti kasiral, samo pač ne gre tako. Nasploh se mi zdi da imaš danes še največ možnosti s kakšno "brezplačno" stvarjo, in jo doterat tako dobro dokler ti ne začne nosit denarja. Sploh s tvojim budgetom ki je očitno okoli nule boš po mojem težko ustvaril neki kar ti bo kar iz prve nosilo nek resen denar.

Sicer pa, če bi v bosni že odpiral kakšno firmo, a nebi imelo več smisla, da tam odpreš firmo ki ti dela za bolj zahodne trge? Se pravi, ti nekdo dela spletne strani za 500EUR na mesec, in jih tržiš v EU po EU cenah. Ne pa da svoje znanje tržiš na revnejšem trgu, kjer dobijo domače znalce za pol cene...
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Cena izdelave spletne strani (strani: 1 2 )

Oddelek: Izdelava spletišč
5115921 (8971) FX6300B
»

Smešni oglasi zavoda za zaposlovanje (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
15638582 (30993) Vitez
»

Išče se nova ekipa za skupno podjetje Tvojnet (strani: 1 2 )

Oddelek: Izdelava spletišč
548936 (6124) Tydek
»

Kreditna sposobnost in stanovanjski kredit

Oddelek: Loža
307876 (7224) Invictus
»

Računalniški pisalni stroj (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
597039 (6159) Pyr0Beast

Več podobnih tem