» »

Počasnost!!

Počasnost!!

urban ::

Naredil sem mrežo pomočjo switcha. Problem je ta, da mreža dela zelo, zelo počasi.
Zanimivo je tudi to, da internet (ADSL) na enemu računalniku dela dosti hitreje kot na drugemu. Poskusil sem z prenosom enako velikega fajla. Na prvemu je prenašalo 45Kb/sek na drugemu pa je bila max. hitrost 9Kb/sek.
Tudi prenašanje fajlov med računalnikoma je zelo počasno. Okoli 60Kb/sek...Mreža je 100Mb.
Upam, da se bo našel nekdo, ki obvlada situacije, kot je ta.
Pri nastavitvah je povsod 100Mb, vključeni so NetBEUI, TCP/IP, nastavljena je IP. št in subnet mask....razen gateway imam prazno.

Vesel bom vsake ideje. HVALA

McHusch ::

zaupaj nam se katere Windowse uporabljas ter koliko racunalnikov imas v mrezi, prav;)

Imam Xp na obeh računalnikih, trenutno dva. V mreži bodo štirje, vendar NE, dokler še dveh ne znam dober skupi dat.
Ker, sta ostale dva iz pisarne, sem rekel, da bom najprej na domačih vse porihtal, pol pa naprej.

Zdele DL najnovejše driverje. Upam, da bo kaj pomagalo.

Mercier ::

Ni sicer rešitev problema, ampak NetBEUI daj stran.

Inštaliral sem nove driverje, odstranil Netbeui, pa je še vedno isto. Nimam več pojma, kaj naj naredim.
A mamo mogoče še kakšno idejo??

Mercier ::

Jaz bi probal še zamenjati kable, zamenjati port, NIC-e med računalnikoma. Mogoče dobiš obratne rezultate.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

3 računalniki v mreži, deluje , vendar pooocasi

Oddelek: Operacijski sistemi
10998 (855) urban
»

hub,2pc,adsl:ok,mreže pa ni

Oddelek: Pomoč in nasveti
11956 (775) pezo
»