Forum » Pomoč in nasveti » hub,2pc,adsl:ok,mreže pa ni
hub,2pc,adsl:ok,mreže pa ni
pezo ::
kupu sem hub , prklopu oba compa in adsl . Na obeh je XP Pro in se lepo conektata na internet.Ko pa hočem pogledat v mrežo pa ne gre. Narejena je s čarovnikom , po predpisih in ko daš show all computers, nekaj časa melje potem pa vrže ven da ne more do xy(ime skupine) ker najbrž nimam dostopa in naj se zmenim z adminom. Isto to pove na obeh compih. Kaj bi bilo narobe??
l-note ::
Oba compa morta met ISTO ime skupine in DRUGAČNO lastno ime. Drgač pa a si kliknu kakšno mapco z desno tipko in dal share - skupna raba?
moby-dick ::
Win XP nimajo v originalu NetBEUI protokola zato ga moraš dodati (imaš ga na cd-ju od XP) v mapi x:\valueadd\msft\net\netbeui\
Hear me out...
blue96 ::
v mojem primeru je problem identičen, nerešen, ampak na 3 compih, ampak eden ne uporablja neta. je delal 2 tedna, pol pa je vse slo po svoje nekam...
.
OldSkul ::
NETBEUI je nujno potreben če češ kaj prenašat po mreži!!!!!!
Hitro si ga inštaliraj in lahko boš užival!
Hitro si ga inštaliraj in lahko boš užival!
primozetoo ::
Nikoli se nisem instaliral NETBEUI pa mi dela omrezje kot po maslu! samo TCP/IP instaliras pa dela popolnoma vse
Duhec ::
Pezo, gotovo imaš vklopljen kakšen firewall (Zone alarm itd.) kjer moraš v nastavitvah navesti ostale IP naslove, da jih PC, ki ima firewall , vidi in omogoči konekt.
matic ::
Pezo: prvo poglej ce sta v istem subnet masku.. potem preveri kater ip ima vsak racunalnik in probaj iz enega racunala pinga drugega. Saj ves kako!? (Start-Run-cmd-ping xxx.xxx.xxx.xxx)
Pa sporoci dalje..
Nisem ravno strucko za mreze se ampak nekaj lastnih izkusenj pa imam..
Verjetno sta oba racunalnika v subnet maski 255.255.0.0 in windowsi imaj pri tem precej problemov.. Mislim da ADSLu sploh ni vazno kje je ampak probaj vpisat latne ipje in maske:
192.168.0.1 - prvi racunalnik
192.168.0.2 - drugi racunalnik
in oba v sunet maski 255.255.255.0
Potem pa ju se magari resetiraj in probaj zadevo.
NetBEUI pa ne rabis! Ce ga pa ze hoces pa gres v lastnsti mrezne in dodas protokol pa ti bo ze sam reku za CD..
Pa sporoci dalje..
Nisem ravno strucko za mreze se ampak nekaj lastnih izkusenj pa imam..
Verjetno sta oba racunalnika v subnet maski 255.255.0.0 in windowsi imaj pri tem precej problemov.. Mislim da ADSLu sploh ni vazno kje je ampak probaj vpisat latne ipje in maske:
192.168.0.1 - prvi racunalnik
192.168.0.2 - drugi racunalnik
in oba v sunet maski 255.255.255.0
Potem pa ju se magari resetiraj in probaj zadevo.
NetBEUI pa ne rabis! Ce ga pa ze hoces pa gres v lastnsti mrezne in dodas protokol pa ti bo ze sam reku za CD..
pezo ::
No zdaj pa dela. Prvo sem šel po korakih, potem ko mi je pa zmanjkalo živcev za resetiranje
sem pa naenkrat upošteval vse nasvete-tudi NETBEUI. In zdaj dela. hvala vsem.
sem pa naenkrat upošteval vse nasvete-tudi NETBEUI. In zdaj dela. hvala vsem.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Računalnika fizično povezana > Kaj pa zdej?Oddelek: Strojna oprema | 9571 (6507) | bastadu |
» | 3 računalniki v mreži, deluje , vendar pooocasiOddelek: Operacijski sistemi | 1001 (858) | urban |
» | mreza v win98SE NE DELA da se ubijem pa se comp na smetisce vrzemOddelek: Pomoč in nasveti | 1467 (1205) | DamoskinoS |
» | DOMAČE OMREŽJE DVEH RAČUNALNIKOVOddelek: Pomoč in nasveti | 1120 (1004) | Mercier |
» | Ne dela pa ze 7 dni se ...Oddelek: Pomoč in nasveti | 1399 (1245) | McClane |