Forum » Pomoč in nasveti » morec ScSI problem
morec ScSI problem
appz ::
lep pozdrav ,,
tale scsi me muci ze 2 dni in ne vem vec kaj bi...problem je pa sledec:
imam AHA-2940UW pci scsi kartico na njo bi pa rad prikljucil pekac (yamaha-interno)ter 6-pack changer ali pa scanner ali pa printer epson ..na externo ...to gre samo do takrat ce je prkljucen ali samo intern medij ali samo exteren - ...ko pa bi rad dal oba skupaj pa ne gre- ne prepozna ne enega ne drugega. AHA ima tud svoj bios v katerem najde ali pa ne tiso kar je na kartici .Id-je imajo vsi razlicne in AHA ima Id 7 kot je tudi po defoltu ...na ta zadnji napravi je tudi vedno terminator...tako da sploh ne vem zakaj ne bi hotu prepoznat obeh naenkrat?
hvala na pomoci!
imam pa kt7-raid, win2000,
je pa res da imam 5 naprav na 11 irq-ju med njimi tudi AHA-ja ...mogoce to kaj vpliva..??
tale scsi me muci ze 2 dni in ne vem vec kaj bi...problem je pa sledec:
imam AHA-2940UW pci scsi kartico na njo bi pa rad prikljucil pekac (yamaha-interno)ter 6-pack changer ali pa scanner ali pa printer epson ..na externo ...to gre samo do takrat ce je prkljucen ali samo intern medij ali samo exteren - ...ko pa bi rad dal oba skupaj pa ne gre- ne prepozna ne enega ne drugega. AHA ima tud svoj bios v katerem najde ali pa ne tiso kar je na kartici .Id-je imajo vsi razlicne in AHA ima Id 7 kot je tudi po defoltu ...na ta zadnji napravi je tudi vedno terminator...tako da sploh ne vem zakaj ne bi hotu prepoznat obeh naenkrat?
hvala na pomoci!
imam pa kt7-raid, win2000,
je pa res da imam 5 naprav na 11 irq-ju med njimi tudi AHA-ja ...mogoce to kaj vpliva..??
JLP ::
A so pr tej kartic externi pa interni prklučki na istmu vodilu? Če je tko pol se prepričej da kartica sama ni terminirana. Ker na enmu SCSI vodilu morat bit sam 2 naprave na koncih vodila terminirane.
Live long and prosper!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: JLP ()
kako to mislis ce sta externi in interni na istem vodilou in pa kje oz. kako preveris ce je kartica sama terminirana
hvala
hvala
prosim a se katermu sanja ...kak priklopit na externo in in terno skupaj in da to potem se dela!!!???
Če sta konektorja za eksterne in interne enote na istmu kanalu/vodilu. Pol je treba končno interno napravo terminirat prav tako pa končno eksterno napravo. Pa u BIOSu za SCSi adapter morš odklopt terminacijo na adaperju.
Live long and prosper!
thx JLP
to mi je zdej bolj jasn ...sam se to ...kaj pa ce nista na sitem vodilu kaj pa potem v tem primeru??
thx
to mi je zdej bolj jasn ...sam se to ...kaj pa ce nista na sitem vodilu kaj pa potem v tem primeru??
thx
Jah vsak SCSI vodilo more bit na dveh koncih terminiran. Tko da če maš dva vodila pol more bit terminirana kartica pa končna SCSI naprava na vsakmu vodilu. Pr CD-ROMih pa pekačih je ponavad kak jumper uzad na naprav k določa al je naprava terminirana al pa ne. Pr Skenerjih pa podobnih napravah je pa ponavad kak nastavk da gor prklopš terminator.
Live long and prosper!
Phoebus ::
Ne stekam... imam skazi ze full cajta, menjal sem 2 kartici, od cist osnovne brez avto terminacije do mal novejse (pa se vedno cheapo) s terminacijo,..., imam scanner, pecko in vec diskov gor, ampak nikoli problemov, vsi ostali pa tolk jokajo.
Recept: Ne najde naprav? Zamenjaj stanje avto terminacije (ce je, ugasn, ce ni prizgi). Sta terminirana konca? Terminiraj.
In bo svet lepsi :)
Recept: Ne najde naprav? Zamenjaj stanje avto terminacije (ce je, ugasn, ce ni prizgi). Sta terminirana konca? Terminiraj.
In bo svet lepsi :)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | SCSI ultra 320Oddelek: Strojna oprema | 748 (580) | bbf |
» | Modri zaslon pri uporabi SCSIOddelek: Pomoč in nasveti | 963 (714) | krneki0001 |
» | SCSI kontroler in gonilniki za skenerOddelek: Strojna oprema | 4089 (3002) | k4vz0024 |
» | scsi konfiguracija-zacetnik!Oddelek: Strojna oprema | 987 (939) | CCfly |
» | SCSI je umruOddelek: Pomoč in nasveti | 1171 (1045) | Thomas |