Forum » Pomoč in nasveti » Kako hitro se napajalnik razelektri?
Kako hitro se napajalnik razelektri?
Matek ::
Zanima me kako dolgo je treba pustiti napajalec, po tem ko ga odšraufaš iz ohišja in odklopiš, da se razelektri oz. da ni več nevarnosti da bi me streslo ob menjavi ventilatorja ali kaki podobni modifikaciji.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.
- spremenil: Matek ()
l-note ::
Napajalc čist odklop, se prav iz matične in podobno. Pol ga pa še ene parkrat pržgi pa ugasn za par sekund (seveda izkloplnga iz štroma). Mogu bi vidt da se je ventilator še mal zavrtel. No ko se ventič ne vrti več, v napajalcu nej ne bi blo več štroma. Če pa nisi zihr pa s šraufncigerjem nared stik na kondijih. Ne boj se, iskre bodo mejhne.
No k boš to vse naredu bo napajalc 100% VAREN za "uporabo" .
No k boš to vse naredu bo napajalc 100% VAREN za "uporabo" .
IceIceBaby ::
ja kakšna minutka je dost. Ravno pred pol ure sem razdiral napajalnik in po kakšni minuti ali minuti in 1/2 sem probal pa me ni streslo :)
rc-car ::
Po tem, ko ga izključiš iz omrežja rabi kar nekaj ur, da se razelektri...
Vendar, če boš samo menjal ventilator ni panike. Jaz sem že večkrat zamenjal vent takoj po tem, ko sem ga odklopil in me ni še nič zrukalo. Seveda sem pazil česa sem se dotikal...
Vendar, če boš samo menjal ventilator ni panike. Jaz sem že večkrat zamenjal vent takoj po tem, ko sem ga odklopil in me ni še nič zrukalo. Seveda sem pazil česa sem se dotikal...
Nothings gonna stop me now, I'm breaking the rules, I'm gonna do it if its not allowed
stromar ::
rc-car: napajalnik ni več nevaren po 15-30 sekundah, ker sta vzporedno z vsakim kondenzatorjem vezana 2 upora od okoli 100k ohmov
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Računalnik se ne zaženeOddelek: Pomoč in nasveti | 5772 (5233) | CyberAD |
» | računalnik se ne zbudi več iz spanja. prosim za pomoč kdorkoliOddelek: Pomoč in nasveti | 1331 (1275) | Duhec |
» | problem z računalnikiOddelek: Strojna oprema | 733 (616) | jezo18 |
» | Računalnik se ne odzivaOddelek: Pomoč in nasveti | 2143 (1999) | LukowLoL |
» | pomoc prosimOddelek: Strojna oprema | 1682 (1343) | ABX |