Forum » Izdelava spletišč » Dva Linksysa preko wirelessa
Dva Linksysa preko wirelessa
racunalnicar ::
Lep pozdrav!
Med sabo imam povezana dva routerja Linksys WRT-54GL.
Prvi je priključen s kablom na modem, drugi pa preko wirelessa povezan na prvega.
Oba imata firmware DD-WRT zaradi izboljšav.
Prvega sem nastavil kot AP in je drugi povezan na njega kot Repeater. Povezava deluje.
Sedaj pa bi rad, da bi tudi ta drugi naprej oddajal signal, saj bi se na tega drugega sem pa tja povezal z laptopom. Sedaj imam vse računalnike povezan na ta router preko kabla in delujejo odlično, vendar me zanima, kako naj sedaj tukaj vzpostavim še wireless, da se bom na ta router lahko povezal tudi z laptopom brezžično.
Hvala vam za pomoč ;)
Med sabo imam povezana dva routerja Linksys WRT-54GL.
Prvi je priključen s kablom na modem, drugi pa preko wirelessa povezan na prvega.
Oba imata firmware DD-WRT zaradi izboljšav.
Prvega sem nastavil kot AP in je drugi povezan na njega kot Repeater. Povezava deluje.
Sedaj pa bi rad, da bi tudi ta drugi naprej oddajal signal, saj bi se na tega drugega sem pa tja povezal z laptopom. Sedaj imam vse računalnike povezan na ta router preko kabla in delujejo odlično, vendar me zanima, kako naj sedaj tukaj vzpostavim še wireless, da se bom na ta router lahko povezal tudi z laptopom brezžično.
Hvala vam za pomoč ;)
Se opravičujem glede oddelka.
DD-WRT sem pa že pregledal, pa nisem nikjer našu. Bi mi prosm dal link. :p
DD-WRT sem pa že pregledal, pa nisem nikjer našu. Bi mi prosm dal link. :p
overlord_tm ::
Sem se matru, pa mi ni ratal nastavt.
Bi te lepo prosu, če mi mal razložiš, če maš to zadevco postavleno, bi te pa še za kake screene prosu. :P
Bi te lepo prosu, če mi mal razložiš, če maš to zadevco postavleno, bi te pa še za kake screene prosu. :P
overlord_tm ::
Jaz to tak naredim, da postavim routerja nekam blizu skupaj (ker drugace sta par km narazen). Izklopim enkripcijo, oba routerja nastavim na AP nacin, na isti kanal in isti SSID. Potem na guest routerju (to je tisti brez interneta) nastavim wan settings na disable, pod WDS settings pa vnesem MAC naslov host routerja (tistega z internetom). Na host routerju pa vnesem v WDS settings MAC naslov guest routerja.
Pazi katere MACe vnasas, ker vsak router ima 3 MAC naslove, enega za LAN, enega za WAN, in enega za WLAN. Vnesti moras WLAN MACe.
Pazi katere MACe vnasas, ker vsak router ima 3 MAC naslove, enega za LAN, enega za WAN, in enega za WLAN. Vnesti moras WLAN MACe.
nastavim wan settings na disable -> mi lahko prosm napiš pot, kje najdem to :P -> a je to to: Basic Setup - Connection Type: Disabled?, STP: Disable. ?
Wireless Mace sem nastavu od nasprotnih routerjev, odpru na LAN - tam desno je še en širši prostor prazen - morm tam tut kej vpisat?, pa spodej ExtraOptions morm tut kej vpisovat?, na AP sem jih pa tut dau.
Wireless Mace sem nastavu od nasprotnih routerjev, odpru na LAN - tam desno je še en širši prostor prazen - morm tam tut kej vpisat?, pa spodej ExtraOptions morm tut kej vpisovat?, na AP sem jih pa tut dau.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: racunalnicar ()
Sem ti na ZS poslal screene. Če bi prosm mal pogledu pa povedu, kje sem ga biksnu. :P
Sem porihtal - hvala usem.
Sem porihtal - hvala usem.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: racunalnicar ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Težave z WIFI - routerOddelek: Pomoč in nasveti | 2631 (2051) | Cifix63 |
» | Repeater Bridge na Linksys WRT160NL??Oddelek: Pomoč in nasveti | 6366 (3634) | toncek1 |
» | wifi ne dela, dd-wrt (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 4781 (4283) | BorutK-73 |
» | Linksys WRT54G In Tomato Firmware (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 18736 (11673) | Hayabusa |
» | Težava s TP-linkomOddelek: Omrežja in internet | 4549 (4064) | Hayabusa |